Me yövyimme siis Edinburgh Backpackers Hostellissa

Huoneemme oli 8-hengen dormi, jossa oli neljä kerrossänkyä. Maksoimme yöpymisestä vajaa 50 euroa neljältä yöltä, eli vähän reilu 12 euroa yöltä. Hostellin 'rates' -kohdassa mainitut hinnat eivät ainakaan meidän ajankohdalla pitäneet paikkaansa, koska hinnoissa lukee huhti-toukokuun kohdalla 15 puntaa/yö. Kun menee varauskohtaan, niin hinnat saattavat tippua varsinkin arkipäivinä.

Hostelli oli ehdottomasti 12 euron arvoinen! Hyvä hinta siistille ja hyvällä paikalla sijaitsevalle hostellille. Listaan tähän hostellin plussia ja miinuksia.PLUSSAT

+keskeinen sijainti lähellä rautatieasemaa, kahviloita, nähtävyyksiä
+hinta, joka oli edullisempi kuin muutamalla muulla hostellilla, jotka sijaitsivat vieressä
+tilavat, korkeat huoneet
+kylpyhuoneiden ja vessojen läheisyys ja suihkusta tuli lämmintä vettä (iso plussa)
+keittiö, jossa oli hyvin astioita ja mahdollisuus tehdä itse ruokaa
+oleskeluhuone ja pelihuone, eivät järin isoja, mutta riittävän tilavia ja viihtyisiä ainakin huhtikuun lopulla
+lämpimät vuodevaatteet, hyvä peitto ja tyyny plus sänky, joka ei natissut kääntyessä
+ilmaisia kävelykierroksia, mutta monilla muillakin hostelleilla on

MIINUKSET

-yläpeteihin ei ollut tikapuita ja kipuaminen ei ollut niin helppoa lyhyelle ihmiselle
-huoneissa oli lokerot, mutta niihin ei käyneet omat lukot
-äänieristys käytävälle ei ollut paras mahdollinen, vaan melua kuului läpi

Pelihuone, josta on ikkuna ja näköyhteys oleskelutilaan

Plussat siis ehdottomasti peittoavat miinukset! Tuo äänieristys ei itseäni haitannut, nukun hyvin pienessä melussakin ja ei tuo hostelli ollut kauhean meluisa, mutta joitakin toisia se voisi haitata, joten päätin mainita asiasta. Omat huonekaverimme olivat hyvin rauhallisia ja huomioonottavaisia, mutta sehän on aina tuuristakin kiinni. Pääosin hostelleissa yöpyy kuitenkin huomioonottavaisia ihmisiä. Myöskään lokerot eivät meitä haitanneet, koska kannoimme arvokamojamme aina mukana ja tarvittaessa sen lokeron avaimen olisi tietysti saanut vastaanotosta. Yläpedit olivat pieni miinus, mutta kyllähän se meni. Varatessa voisi tietysti ensi kerralla mainita haluavansa alapedin. Yläpedeissä plussana on kuitenkin valo (jos haluaa vaikka lukea), alapedit kun olivat pimeämpiä, kun lamppu oli niin korkealla.

Aamupala ei kuulunut hintaan, mutta sitä sai viereisestä kahvilasta 3,95 punnalla. Me emme testanneet sitä, joten en osaa sanoa siitä mitään. En ole ollut hostellien ilmaiseen aamupalaan tyytyväinen, joten en valitse hostellia sen perusteella. Ilmainen aamupala on vain ylimääräinen lisä, jos hostelli muutenkin vaikuttaa hyvältä.

Naisten kylpyhuone, siistiä oli

Kaiken kaikkiaan olin hostelliin hyvin tyytyväinen ja voin ehdottomasti yöpyä siellä toistekin! Olimme henkilökunnan kanssa hyvin vähän tekemisissä matkamme aikana, mutta tyytyväinen olin siihen vähään mitä heidän kanssaan asioin. Suosittelen siis muillekin reppureissaajille.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

9 kommenttia:

 1. Kiva kuulla hyviä kokemuksia tuollaisesta hostellista. :) Olen itse aina vähän vieroksunut ajatusta että jakaisin huoneen ventovieraiden kanssa, mutta eihän tuo nyt kuulosta ollenkaan pahalle. Eihän siellä huoneessa kuitenkaan hirveästi tarvitse viettää aikaa. Ja onpahan ainankin halpa vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että ajatus vieroksuttaa useampiakin ihmisiä, mutta yleensä turhaan. Toki oma rauha on kivaa (varsinkin puolison kanssa matkustellessa arvostan sitä itse), mutta dormihuone hostellissa on hyvä vaihtoehto, koska se on edullinen ja mielenkiintoinen tapa majoittua, erityisesti yksin matkaaville.

   Poista
 2. Kiitos arvostelusta! Hostelli Edinburghista on juuri haussa, Googlella löysin tälle sivulle, ja nyt voi turvallisin mielin laittaa varauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Jukka! Kiva kuulla että tästä oli apua sinulle. Toivottavasti viihdyt hostellissa yhtä hyvin kuin me!

   Poista
 3. Olen yöpynyt yhteismajoituksessa vain Espanjan vaellusretkilläni, mutta olen nyt varannut Lontoossakin dormi majoituksen. Hieman pelottaa näin reilu 50stä naista, minkälaisia kämppiksiä ja menoa saan, kun luovun omasta huoneesta. Mutta eiköhän sitä korvatulpilla ja suomalaisella pitkällä pinnalla selviä. Ja tosiaan, nukkumaanhan sinne vain yleensä mennään eikä oleskelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat mukavat kämppikset! Se tosiaan on kiinni hostellista, mutta myös vähän tuurista, että minkälaisia ihmisiä samaan huoneeseen sattuu :). Tietysti aina voi myös kysyä siirtoa toiseen huoneeseen!

   Poista
 4. Onko noissa dormeissa kunnon säilytys lokeroita isoille laukuille/ arvotavaroille? että pysyykö tavarat varmasti tallessa kun olet itse vaikka kiertämässä kaupunkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokeroiden koko ja olemassaolo vaihtelee. Joskus lokerot ovat isoja, joskus pieniä. Ne ovat toisissa paikoissa ilmaisia, joissakin toimivat pantilla tai maksavat jonkin verran. On tullut vastaan myös dormihuoneita, joissa ei ole ollenkaan säilytyslokeroita. Harvoin kuitenkaan ovat niin isoja, että todella isot laukut / rinkat mahtuisivat. Usein niiden muoto tulee tässä vaiheessa vastaan. Lokerotkin onkin lähinnä tarkoitettu arvotavaroille ja niiden säilyttämiseen ovat yleensä tarpeeksi suuria (mahtuu läppärit ym.).

   Itse en ole kantanut mitään arvokasta matkoilla mukana kameran, passin ja kännykän lisäksi (jotka ovat kuitenkin lähes aina mukana kaupungilla, passi kylläkin harvemmin), joten en ole lokeroitakaan niin usein käyttänyt. Mikäli mukana on arvokkaampaa tavaraa tai ei halua jättää ollenkaan omia tavaroita näkyviin, niin suosittelen kyllä etukäteen varmistamaan lokeroiden koon hostellista (kuvia katsomallakin saa toki viitteitä).

   Poista
  2. Tässä kyseisessä hostellissa lokeroiden koko hieman näkyykin kuvista. Elikkäs tuolla ne olivat sen verta isot, että pitkänmallinen iso reppu tai rinkka sinne olisi mahtunut.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!