Tässä hieman hintoja, joita maksoimme matkamme aikana.

Lennot yhteensä 140 euroa / 2 henkilöä

KULJETUKSET

-Lennot Tampere-Bremen-Tampere noin 70 euroa / henkilö
-Tampere keskusta - Pirkkalan lentokenttä -Tampere keskusta yhteensä 10,6 euroa / henkilö (6e + 4,60e)
-Bremen-Amsterdam juna (lippu etukäteen ostettu netistä) 29 euroa / henkilö
-Amsterdam-Bremen bussi (lippu etukäteen ostettu netistä) 15 euroa / henkilö
-Ratikkalippu Amsterdamissa 2,70 euroa / 1 lippu
-Ratikkaliput Bremenissä 2,35 euroa / 1 lippu

Huone hostellissa 44 euroa, Bremen

MAJOITUKSET

-Hostelli Bremen 44 euroa (kahden hengen huone, jaettu kylppäri)
-Huone Amsterdam noin 40 euroa / yö eli yhteensä noin 120 euroa
-Hotelli Bremen noin 57 euroa (kahden hengen huone, oma kylppäri)

Nämä oluet yhteensä 6,30 euroa, Bremenin keskusta
Juustokakku 1,59 euroa
Banaani 0,50 euroa (rautatieaseman kallis kioski)

Ruokien ja juomien hintoja / BREMEN

-Lounasbuffet 6,50 e + vesi 2 e = 8,50 euroa / henkilö
-2 kahvia = 3,60 euroa
-Olut 0,33l  pubissa = 2 euroa
-Olut 0,5l pubissa = 3,80 euroa
-Gyros kebab = 3,5 euroa
-Pala juustokakkua kahvilassa = 1,59 euroa
-Banaani rautatieaseman kaupassa = 0,50 euroa


Kakunpalat 4,50 euroa / kappale, Amsterdam
Eväät kaupasta noin 10 euroa

Ruokien ja juomien hintoja / AMSTERDAM:

-Rasia mansikoita = 2,00-3,25 euroa
-Hot Dog = 3,50 euroa
-Kakun pala kahvilassa = 4,50 euroa
-Panini kahvilassa = 5,50 euroa
-Ateria Burger King -pikaruokaravintolassa = 2,00-3,00 euroa
-Brownie -suklaaleivos BK = 2,25 euroa
-Rasia 200g mustikoita kaupassa = 1,50 euroa
-Rasia 500g tomaatteja kaupassa = 1,50 euroa
-Kinkku kaupassa = 8,90 euroa / kg
-Olut 0,5l klubilla = 5,50 euroa
-Olut 0,33l kaupassa = 0,60 euroa (sis. pantin)
-Iso kanasalaatti kaupassa = 3,00-3,50 euroa
-Ruoat ravintolassa kahdelle = noin 21 euroa

Tämä kahvi 3 euroa!

Toivottavasti näistä saa jonkinlaisen käsityksen hintatasosta. Amsterdamissa näytti ruokapaikoissa olevan melko suuria eroja hinnoissa. Kaupungista oli melko helppo löytää edullisiakin ruokapaikkoja, mutta kalliitakin paikkoja oli runsaasti tarjolla. Ruoka kaupoissa oli edullisempaa kuin luulin, mikä oli positiivinen yllätys. Kahvien hinnat olivat OK, mutta isoa kahvia oli hankalaa löytää, sitä pyydettäessä tarjosivat silti pientä kuppia. Meidän kokonaiskulutus (sisältäen lennot, majapaikat, kuljetukset, ruoat ym.) oli noin 740 euroa molemmilta eli noin 370 euroa henkilöltä. Söimme matkan aikana ehkä puolet ulkona ja puolet ostimme kaupoista. Suurin osa matkan päällä käytetyistä rahoista menikin ruokaan ja kahveihin.

Lento Tampere-Bremen-Tampere oli kalliimpi kuin mihin olen tottunut (nykyään 20-30 eurolla saa usein menopaluun Saksaan ja takaisin) ja mikäli ajankohdalla ei ole väliä, niin suosittelenkin odottelemaan hintojen laskua. Tällä hetkellä lennot Bremeniin kesä-syyskuussa ovat korkeat, mutta jos haluaa matkustaa vaikka elo-syyskuussa, niin lentojen hinnat todennäköisesti tipahtavat vielä. 

Mikäli haluaa matkustaa ensisijaisesti ja suoraan Amsterdamiin, niin tietysti kannattaa ensin katsella lentoja siihen suuntaan, erityisesti jos asuu Helsingin suunnalla, josta on turhan kallista matkustaa Tampereelle. Tarjouksien aikaan lentoja Helsinki-Amsterdam-Helsinki voi löytyä alle satasellakin, keväällä hinnat olivat 160-180 eurossa. Laskimme, että matkustamalla Tampereelta Bremeniin ja sieltä Hollantiin, säästimme hinnoissa noin 80-100 euroa henkilö ja lisäksi pääsimme käymään Saksankin puolella, jossa itse haluaisin matkustaa enemmänkin. Turun seudulla asuville Ryanairin lento Turku-Bryssel on myös hyvä ja edullinen vaihtoehto, mikäli haluaa matkan aikana nähtä muutakin kuin yhden kaupungin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta. Mitä nuo mansikoiden vieressä muuten ovat, jossa on oranssi 'reclame'-tarra, suolaisia vai makeita? Näyttävät nimittäin mun suosikkileivonnaisilta: espanjaksi 'napolitanas de chocolate' www.cocinaya.com/recetas/2008/10/napolitanas-chocolate

  Kahden kappaleen rasia niitä maksoi Espanjassa Eroski-kaupassa 1 euron. Samasta kaupasta sai myös todella hyviä täysjyväcroissantteja (3 kpl rasia 1,50€). Kannattaa maistaa!

  Oletko muuten koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka paljon tuollaiset muovirasiat (ja esim. vesipullot) tuottavat jätettä vaikkapa vuodessa? Mieluiten ostaisin ulkomailla leivonnaiset suoraan leipomosta paperikääreessä ilman tuota rasiaa, mutta niissä joutuu yleensä maksamaan jopa kaksinkertaisen hinnan, joten siksi budjettimatkalaisen pitääkin ikävä kyllä unohtaa vihreät arvot tässä tapauksessa..

  VastaaPoista
 2. Ne olivat jonkinlaisia pasteijoita, suolaisia olivat kyllä. Itse en niitä syönyt, mutta olivat kuulemma hyviä. Olivat kyllä melko edullisia myös, samoin kuin croisantit Hollannissa myös.

  Olen kyllä miettinyt ympäristöä matkustellessa ja muutenkin, vaikka tottakai voisin olla vieläkin ekompi. Kotimaassa vältämme muovirasioiden ostamista, samoin kuin muovipulloja, joita ei koskaan kotiin osteta. Vesipullojen määrä varsinkin kauhistuttaa, esimerkiksi Aasiassa, jossa sitä vettä on litkittävä suuria määriä kuumuuden vuoksi ja vesijohtovesi ei yleensä ole juomakelpoista. Olemme harkinneet sellaista vedensuodatinta matkakoossa, mutta Prismassa hinta oli lähemmäs kaksi sataa euroa, joten ei ole vielä sellaista hankittu. Harkinnassa kyllä on, koska ympäristön lisäksi se todennäköisesti pitkällä aikavälillä säästäisi myös rahaa. Intiassa oli kiva nähdä pieni edistys asiassa: muutamassa paikassa sai vesipullon täyttää halvemmalla kuin mitä uusi pullo olisi maksanut. Sellaisia vesipisteitä pitäisi saada joka paikkaan maailmassa!

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!