Nyt on suunnitelmat päässeet hieman eteenpäin! 

Tarkoitus ei ollut vielä varailla lentoja, ainoastaan seurailla tilannetta ja lähempänä iskeä kiinni, mutta hyvä tarjous tuli vastaan, niin mitä sitä odottelemaan. Varasimme siis lennot helmikuulle Singaporeen!

Lennoille tuli hintaa vain 524 euroa henkilölle, lentoyhtiönä toimii Lufthansa (alla lentotarjoukset ja linkki sivuille) ja välilaskut tehdään Saksassa, mahtavaa! Matkalla olemme kolme kuukautta ja Singaporeen ei toki jäädä pitkäksi aikaa, vaan jatketaan matkaa eteenpäin Indonesiaan (Sumatralle), Thaimaahan ja minne lie. Suunnitelmat ovat vielä tarkemmin auki, vaikka alustavia budjettilaskelmia on jo tehty ja lähimaiden karttoja tutkiskeltu. Raportoin kuitenkin lisää myöhemmin, kun on tarkempaa informaatiota. Alla kaikki Lufthansan tarjoukset.

Tarjoukset voimassa tiistaihin 26.6.2012 asti. Lähtö 15.1.-28.2.2013 välillä ja paluu 20.1.-28.5.2013.

Lentohinnat kopioitu Lufthansan sivuilta.

Luen mielelläni kokemuksia ja vinkkejä Singaporesta, Indonesiasta, Thaimaasta, Malesiasta, Vietnamista ja Laosista. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

 1. Hyvä, saat varmaan paljon juttua aikaiseksi tässä seuraavien kuukausien aikana tästä matkasta: lähtövalmistelut, suunnittelut, varsinainen reissu (kai pystyt kirjoittelemaan paikan päältä tänne?) ja tietenkin loppubudjetti ym. loppuhöpinät sitten ensi keväänä.

  Kerropa muuten meille lukijoille hieman tarkemmin, mikä juuri noissa maissa viehättää, että sinne menette kolmeksi kuukaudeksi.

  Noista maista, joihin olette lähdössä tulikin mieleen mun suosikkiohjelma 'Pekin Express' ( en.wikipedia.org/wiki/Peking_Express ). Se on vähän samantyyppinen tosi-tv kuin Amazing Race, mutta siinä edetään budjettimatkaperiaatteella. Perusidea on se, että kukin kilpailija saa kullekin etapille (500-1000 km) käyttöönsä 1 euron, jonka saa käyttää ainoastaan ruokaan, EI missään nimessä matkaan eikä majotukseen. Eli eteenpäin mennään liftaamalla ja majotus pummataan paikallisilta.

  Olen katsonut kaikki kaudet Ranskan (nyt tulee 8. kausi) ja Espanjan (4 kautta) versioista tästä sarjasta. Ilmeisesti osaat espanjaa, kun siellä olet asunut, joten otetaan tähän tämä Espanjan 3. kausi ('La ruta del Dragón'= "lohikäärmereitti") ja eri etapit: http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Tercera_ruta_de_Pek%C3%ADn_Express#Etapas

  Jos kiinnostaa, tämä kausi on katsottavissa YTubessa: www.youtube.com/watch?v=-xYnhcCe8j4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu eiköhän tekstiä tule riittämään, vaikka saa nähdä kuinka selkeästi noita suunnitelmia saa kirjoitettua ylös. Tällä hetkellä kun se on ollut pelkkää maihin lisä-tutustumista googlettamalla ja sitä kautta erilaisiin matkakertomuksiin löytämällä. Onneksi on blogit!! Niistä saa arvokasta infoa matkalle, aivan eri tavalla kuin matkaoppaista tai lehtien julkaisuista.

   Maissa viehättää vaikka mikä. Yksi selkeä syy, miksi menemme juuri tuonne on tietenkin ilmasto. Olemme kesäihmisiä. Mutta tietenkään se ei ole ainoa, koska vaihtoehtojahan olisi pilvin pimein muuallakin. Singaporessa kiinnostaa maan pienuus, siisteys ja hullut säännöt, vaikka ne tuskin paikan päällä näkyvätkään erikoisesti. Muissa maissa kiinnostaa edullisuus (mahdollistaa pidemmän oleskelun ilman erikoisempia säästöjä) ja luonto, eli kauniit rannat, järvet, vuoret. Paikalliset ihmiset, ruoka ja satunnaiset nähtävyydet myös kiinnostavat, mutta nuo kyllä pätevät joka maahan. Kaikki ovat kuitenkin myös maita, joissa on suhteellisen helppoa ja turvallista matkustaa.

   Tuo ohjelma vaikuttaa mielenkiintoiselta, joten kiitos linkistä. En ole siitä koskaan kuullut, mutta voisinkin pari jaksoa sarjaa katsoa!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!