Kun lennot on varattu - usein jo ennen sitä - aloitan hotellien ja hostellien etsinnän. Kerron nyt hieman, millä lailla etsin internetistä majapaikkoja.

Yleensä ensimmäisenä menen erilaisille varaussivuille. Hotels.com on vakipaikka, josta etsin hotelleja. Pidän kyseisestä varausjärjestelmästä, mutta valitettavasti sen tarjonta ei ole kovin laaja. Halvimmat hotellit yleensä puuttuvat sieltä, hostelleita on ilmoitettuna vain murto-osa ja monet halpaketjut puuttuvat myös kokonaan. Hotellit, jotka ovat listattuna, ovat kuitenkin usein halvempia tai saman hintaisia kuin muualla.

Tarkistan usein myös Directrooms.cominBooking.cominHostels.comin ja Hostelworldin. Joskus myös Laterooms.comin.


Hotellin uima-altaalla, Bangkok - Thaimaa

Tämän jälkeen otan googlen avuksi. Mikäli olen löytänyt yllä olevilta sivuilta edullisia majapaikkoja, etsin niiden kotisivut ja vertailen hintoja keskenään. Sen jälkeen googlaan erilaisilla hakusanoilla lisää majapaikkoja ja toivon löytäväni halvempien hotellien nettisivuille. Käytän hakusanoja 'Edinburgh hotels', 'Cheap stay in London', 'cheap hostels + Paris' ja niin edelleen. Vertailen majapaikkoja hinnan lisäksi sijainnin ja palveluiden perusteella. Hotelleista yleensä tietää mitä saa, aamupala harvemmin kuuluu halvempien hotellien hintoihin.

Hostelleissa vertailu on hankalampaa, koska samalla hinnalla voi vierekkäisissä hostelleissa saada täysin erilaisia palveluita. Käytänkin niitä vertaillessa taas googlea kirjoittamalla esimerkiksi 'Piccadilly hostel reviews' ja klikkailen eri sivuille lukemaan muiden matkaajien kokemuksia. Joissakin hostelleissa kaikki kuuluu hintaan: liinavaatteet, lämmin vesi, internet, kahvi/tee, aamupala, lokerot, kävelykierrokset ja niin edelleen. Toisissa hostelleissa kaikesta veloitetaan erikseen sänkypaikan lisäksi, jopa lakanoista. Useimmissa paikoissa kuitenkin osa kuuluu hintaan ja toinen osa maksaa, joten kannattaa tietysti valita hostelli sen perusteella mitä palveluita arvostaa matkallaan eniten - ja millaista asiakaskuntaa hostellissa yleensä viihtyy. Rauhaa arvostavan ei kannata suunnata meluisaan bilehostelliin, joten paikkojen vertailu kannattaa.


Hotellihuone, Kos - Kreikka

Airbnb:n löysin vasta hiljattain ja olen ehtinyt käyttämään sitä vasta kerran, mutta persoonallisempi tapa majoittua paikallisten kodeissa kiehtoo niin paljon, että olen eksynyt sivuille jo useamman kerran katselemaan majoitustarjontaa eri maissa ja kaupungeissa (Edit 3/2015: nykyään käytän Airbnb:tä usein, kirjoitukseni aiheesta Loma-asunnon vuokraaminen). Varmaa on, että jatkossa tarkistan Airbnb:n tarjonnan ennen jokaista reissua! Vastaavia sivuja on muun muassa Homeaway ja Wimdu, joita en ole itse vielä käyttänyt (Edit 3/2015: Wimdu testattu ja todettu hyväksi myös!).

Tarkastan usein myös halpaketjuen hintoja joko googlettamalla tai suoraan nettisivuilta. Esimerkiksi Easyhotellilla on joskus edullisia hintoja ja tarjouksia muutamissa kaupungeissa. Hotel Formule 1 tarjoaa halpoja hotellihuoneita, mutta usein hieman kauempana keskustasta. Itse olen käyttänyt näitä autolla matkustaessa niiden sijaintinsa takia. Osaan hotelleista pääsee kyllä hyvin julkisilla, joten sivuja kannattaa selailla vaikka ei autolla matkustaisikaan. Ibishotellit kuuluvat samaan sarjaan ja heillä on joskus edullisia hotelleja, erityisesti tarjousten aikaan.


Hotellimme taustalla, Riika - Latvia

Lisäksi mainitsen vielä The Hospitality Clubin ja Coach Surfingin, vaikka itse en näissä enää aktiivinen olekaan. Olen kirjoittanut näistä ilmaisista järjestöistä tässä postauksessa. Kyseisiltä sivuilta voi etsiä ilmaisen majapaikan itsellensä paikallisen kodista. Todellisuudessa pieniä kuluja saattaa kuitenkin tulla mikäli vie majoittajilleen lahjoja tai tarjoaa lounaita. Mikään pakko sellainen ei ole, mutta monet toimivat niin huomaavaisuuttaan.

Leirintäalueita Euroopassa olen etsinyt muunmuassa Euro Campingsin sivuilta. Google on tosin kätevä kaveri tässäkin!


Hostellin oleskeluhuone, Bremen - Saksa

Osa majapaikoista eivät tietenkään ole internetissä. Vielä Euroopastakin löytyy hotelleja, joilla ei ole omia kotisivuja. Aasian suunnalla se on jo hyvin yleistä, vaikka Lonely Planetit ja muut oppaat listaavatkin niitä ahkerasti. Halpoja paikkoja löytyy helposti kun menee paikan päälle, kiertää muutaman majapaikan ja tinkaa hinnan kohdalleen. Samalla pääsee tarkistamaan huoneen kunnon, jotta tietää mistä maksaa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Olipas kattava ja hyödyllinen postaus :) Hostellien ja hotellien varaaminen on aina aikamoista vertailua ja siihen saa kyllä menemään paaaaljon aikaa. Välillä tietenkin mieluinen majapaikka löytyy nopeastikin, mutta välillä tulee jahkailtua tosi paljon valinnan suhteen.

    Juuri nyt pitäisi pikkuhiljaa saada aikaiseksi varata muutaman ensimmäisen yön majoitus Mumbaihin. Muuten sille reissulle ei pahemmin ajateltu varailla majoituksia etukäteen, mutta juuri siinä matkan alkaessa on aina kiva että on joku tukikohta tiedossa ensimmäisiksi öiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :). Niihin tosiaan saa kulumaan aikaa ja itsekin harrastan jahkailua, mutta toisaalta on se kyllä antoisaakin!

      Teillä reissu vaan lähenee, jään todella innolla seuraamaan sitä! Kovin pitkälle ei mielestäni kannatakaan varauksia tehdä (ainakaan siis Aasian suuntaan), mutta ekoille öille on varmasti fiksuakin. Ajattelin myös, josko meiän reissulle katsoisin valmiiksi hotellin, jossa levätä päivä tai pari ennen siirtymistä seuraavaan paikkaan. Mumbaihin kyllä varaisin erittäin mielelläni hotellin etukäteen, on sen verta iso ja hektinen paikka.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!