Löysin hostellini Hostelworldin sivuilta ja aikani etsittyäni löysin lopulta hostellin kotisivutkin. Majapaikka oli halpa ja vaikutti hyvältä, joten tein siihen varauksen sähköpostitse.

Hostelli sijaitsee viihtyisässä asuinrakennuksessa

Ravin Hostel sijaitsee keskeisellä paikalla Wesselenyi utcalla ja on melko uusi, pieni hostelli. Hostelworldin kautta hinnat olivat halvat, 6-7 euroa yöltä, mutta heidän kotisivuillaan on ilmoitettu sängyn dormissa maksavan jopa 20 euroa! Sähköpostitse tiedustellessa sain kuitenkin ilmoituksen, että huone maksaa noin 6 euroa / yö ja maksoin neljältä yöltä 25,45 euroa (7000 HUF). Tarjouksen kysyminen kannattaa (myös muista hostelleista), huonekaveri esimerkiksi maksoi huoneesta 10 euroa yöltä. Olin hostelliin tyytyväinen, vaikka muutamia epäkohtiakin löytyy, joten kirjoitan tähän arvioni majapaikan hyvistä ja huonoista puolista.

3-hengen dormihuone
4-hengen dormihuone

Positiivista oli:


~Huoneet olivat tarpeeksi tilavat, erityisesti 4-hengen dormi

~Ei kerrossänkyjä, muutenkin sängyt olivat mukavat ja lakanat puhtaat
~Jokaisella oli oma yövalo, mikä on suuri plussa. Pystyy antamaan unirauhan muille, vaikka haluaisikin itse valvoa myöhään
~Sijainti on hyvä, aivan Erzsébet- kadun vieressä, missä on useampi ruokakauppa, baari, kahviloita sekä ratikka, myös metroasema lähellä
~Omistaja on mukava ja ystävällinen, auttaa mielellään
~Pyykinpesukone, jota saa käyttää ilmaiseksi ja kahvia sekä teetä saa keittää halutessaan
~Tietokone, jota sai käyttää ilmaiseksi sekä tietysti myös ilmainen wifi
~Pieni, siisti hostelli, joten WC, suihku sekä keittiö on lähellä, kodinomainen (tehty vanhaan asuinhuoneistoon)

Parannettavaa voisi olla:


~Vain yksi vessa per sukupuoli ja naisten vessa oli suihkun yhteydessä, minkä vuoksi vessaan/suihkuun pääsyä voi joutua odottelemaan, jos asiakkaissa on paljon naisia (miesten vessa on erikseen kahdesta suihkusta)

~Huoneiden ovissa ei ole lukkoja (tosin huoneissa on ilmaiset, lukolliset lokerot), joten kuka vain pääsee huoneeseen sisälle. Toisaalta lukottomuus oli myös plussa, koska sekin loi kodin tuntua ja vessassa/juomassa/jne oli kiva käydä ilman että tarvitsee huolehtia avaimista
~Oleskelualue oli pieni, vaikka siellä toki oli kaikki tarpeellinen
~Äänieristys olematon, ei herkkäunisille! Ei ole bilehostelli ja hiljaisuuteen kehotetaan öisin, mutta erityisesti 3-hengen ja 4-hengen dormien välillä puhe kuuluu suoraan lävitse, välissä on ovi, joka heikentää äänieristystä, vaikka se onkin tukittu lokeroilla. Ulkoa voi myös kuulua vähän melua.

Naisten WC ja suihku

Miesten suihkut

Hostelli on siis hintansa arvoinen ja erityisesti mikäli matkustaa 3-4 hengen porukassa, jolloin huoneen saa kokonaan käyttöönsä. Itse olin varannut sängyn 4-hengen naisdormista, mutta vaihdoin huonetta kaksi kertaa ja yövyin kaksi yötä 4-hengen huoneessa ja kaksi yötä 3-hengen huoneessa. Muuttaminen ei minua haitannut (vaihdoin huonetta, koska paikalle tuli 3-4 hengen porukoita, jotka laitettiin samaan huoneeseen) ja päädyin myös yöpymään miesten kämppäkavereina, mutta mikäli haluaa jostain syystä ehdottomasti yöpyä naisdormissa, niin kannattaa varmistaa asian sopivuus hostellista etukäteen.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

  1. Moi Teea! Löysin vasta nyt tämän sun matkablogin ja täällähän on vaikka mitä ihanaa! :) Lueskelin juuri noita sun Intia-postauksia läpi ja sieltä tuli ammennettua hyviä vinkkejä omaa matkaa varten. Kiitos niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Kiva että löysit, kiitos kommentistasi :). Kiva kuulla, että oli jotain apua tulevaan matkaan :). Tulee varmasti mielenkiintoinen reissu!

      Poista
  2. Hitto kun on kia blogi, seuraillut jo vähän aikaa ja vinkkisi on ihan huippuja!! itse köyhänä matkaintoilijana on ihanaa kuulla kuinka edullisesti pääsee eri paikkoihin, kiitos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! Näitä vinkkejä on kivaa antaa eteenpäin ja on hienoa kuulla, että niistä on hyötyä muille :)

      Poista
    2. Parin seuraavan yön majapaikkamme oli easyHotel Budapest Oktogon Eotvos utca 25/a ( www.easyhotel.com/hotels/budapest.html ). Kahden yön varaus oli tehty Suomessa ennen lähtöä ja sen yhteydessä piti maksaa koko summa ja käytimme siihen Visa Electronia ja pankkitunnuksia, koska ainoastaan sillä maksamisesta ei tullut lisäkuluja. Tätä aikaisemmin ollaan oltu easyHotellissa ainoastaan kerran (Porto, Portugali), joten tiesimme jo etukäteen, ettei huoneen hintaan sisälly muuta kuin sänky, WC ja suihku. Kaikesta muusta joutuukin maksamaan lisähintaa (mm. wifi, TV:n katselu, matkatavarasäilytys, myöhäinen uloskirjautuminen lähtöpäivänä). Halusimme välttyä matkatavarasäilytysmaksulta (5 €/laukku??), joten päätimme odottaa klo 15 asti, jolloin huoneeseen pääsi.

      Budapesin keskustaan saavuttuamme vaihdoimme M3-metrosta M1-metroon ja jäimme pois Kaupunginpuiston pysäkillä (Széchenyi fürdő). Puistossa ja Sankarten aukiolla aikamme pyörittyämme ja eväitä nautittuamme kello alkoi jo olla kolme, joten kävelimme Andrássy Útia pitkin Oktogonille ja kirjauduimme easyyn.

      easyHotellin huoneet ovat erittäin pelkistettyjä ja kooltaan vastaavat ruotsinlaivojen hyttejä (yöpöydän lisäksi niissä ei ole hyllyä tms. mihin tavaroitaan voisi levitellä). Kuvassa (www.easyhotel.com/fileadmin/template/images/budapest/easyHotel_Budapest02.jpg ) oleva huone on ilmeisesti "standard room", koska meillä oli halvempi "small room", jossa seinä, jolla TV on, oli aivan sängyn jalkopäässä kiinni. Se ei meitä haitannut ja muhkea patja tuntui luksukselta edellisen yön "lankulla" nukkumisen jälkeen.

      Mitään varsinaisia miinuspuolia emme paikasta löytäneet. Henkilökunta oli ystävällistä ja kielitaitoista. Sijainti oli loistava (n. 1,5 km Sankarten aukiolle ja Parlamenttitalolle/Tonavalle). Hintakin oli meille sopiva: 29€/yö (emme tarvinneet TV:tä tai nettiä). Jos jotain miinuksia ketjuhotelleista haluaisi hakea, on se paikkojen "kliinisyys". Esim. Ranskan matkoilla ollaan yleensä yötä Formule 1/Hotel F1 -hotelleissa. Toisaalta on mukava mennä tuttuun ja turvalliseen paikkaan, jossa tietää tasan tarkkaan, mitä rahoillaan saa, eikä koskaan pety. Toisaalta yöpymisessä mitä kummallisimmissa hostelleissa jättää jälkeensä vahvemmat muistot: mm. henkilökunta, persoonallisesti sisustetut huoneet, viihtyisä sisäpiha (esim. juuri toi Ravel). Yksityisomistuksessa olevia hostelleja ja yksityisyrittäjyyttä pitäisi periaatteessa tukea, koska osa ketjuhotellille maksamista rahoista menee konsernille (esim. ranskalainen Accor) ja sitä kautta sijoittajien taskuihin. Tämä onkin usein ollut dilemma matkoilla, koska yleensä esim. Ranskassa juuri Hotel F1 (Formule 1) on ollut usein koko kaupungin halvin vaihtoehto..

      Poista
    3. Tätä Easyhotellia olisin tosiaan voinut itsekin harkita matkalle, jos olisin lähtenyt jonkun kanssa (ja varsinkin jos matkan ajankohta olisi ollut nyt marraskuussa kun tarjouksella sai niin halvalla :D). Hinta on kohdallaan ja sijainti hyvä. (Halpa)ketjuhotellien kanssa tosiaan tietää mitä saa, niin ei ainakaan tule pettymyksiä, ne ovat hyvä valinta varsinkin silloin kun ei ole aikaa/kiinnostusta vertailla eri vaihtoehtoja. Mutta juurikin tuo persoonallisuuden puute ja isot yritykset ovat syy, miksi mieluummin valitsen pienen hotellin tai hostellin, jos sellainen on tarjolla. Rahat menevät enemmän paikallisille ja yleensä asiakkaista välitetään. Yksin matkatessa tämä on kuitenkin yleensä helpompi vaihtoehto itsenäisten hostellien runsauden vuoksi, mutta kahdelle hengelle hotellihuone hotelliketjun paikassa voi jo tulla halvemmaksi, mukavammaksi (ainakin puolison kanssa kun mielellään ollaan omassa huoneessa) ja helpommaksi vaihtoehdoksi.

      Poista
  3. Ravin vaikuttaa ihan hyvältä paikalta, menisin varmasti itsekin sinne, jos olisin yksin Budapestissä reissussa.

    Me oltiin eka yö Hotel Timonissa (Üllői út 329, 18. kaupunginosa). Kyseessä on 3 tähden hotelli, mutta ylimmässä kerroksessa on budjettimatkoilijoille tarkoitettu hostelliosasto, jossa huoneita jaetulla WC:llä. Jääkaappikin löytyi yleisistä tiloista, mutta se huomattiin vasta paikanpäällä, koska siitä ei ollut(ikävä kyllä) mainintaa varaussivustolla. Valittiin tämä hotelli, koska sinne oli helppo mennä lentokentältä julkisilla keskellä yötä. Wizzairin lento Turusta oli perillä klo 23.45, joten tarjolla oli vain yöbusseja. Mentiin ensin bussilla nro 900 Bajcsy-Zsilinszky út -pysäkille, jossa vaihto keskustan suuntaan menevään bussiin nro 950 (paikallisia seuraamalla homma hoitui kätevästi). Lippuun ei kuitenkaan sisältynyt vaihto-oikeutta, joten jouduttiin hankkimaan uusi lippu. Bussissa oli onneksi näyttötaulu, joten pystyttiin jäämään pois oikealla pysäkillä (Tinódi utca -kadun pysäkki). Matkaan kului aikaa lentokentältä yhteensä noin 20 min.

    Timonin huone ja wc-tilat olivat siistit. Huone oli todella tilava, mutta eräänä miinuspuolena voisi mainita sen, että sängyissä oli todella ohuet patjat, joten sängyn laudat tuntuivat läpi. Yksi yö oli ihan OK, mutta ei välttämättä enempää tällä reissulla, koska tarkoitus oli olla eka yö sellaisessa paikassa, johon pääsi mahdollisimman helposti (ja halvalla) keskellä yötä lentokentältä ja joka olisi budjettimme mukainen (maksettiin 2hh huoneesta 24 €)

    Seuraavana aamuna jatkoimme matkaa kohti Budapestin keskustaa. Hotellin edestä meni ratikka, jolla olisi päässyt M3-metron pysäkille (Határ út). Päätimme kuitenkin kävellä 2 km Timonista M3-metron päätepysäkille (Kőbánya-Kispest), jossa Köki terminal -ostoskeskus ( kokiterminal.hu ). Siellä kävimme aamukahvilla ja isossa Tescossa hakemassa aamupalaa ja evästä päivää varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kokemus tuosta hotellista. Voisi olla hyvä myös siinä tarkoituksessa, että jos on Budapestissa vaihto ja lyhyt yöpyminen kentän läheisyydestä tulee tarpeeseen. Tosin en kyllä missään nimessä suosittele pikaista vaihtoa Budapestissa, mikäli vain mahdollista, niin kyllä kannattaa edes kokonainen päivä kaupungissa viettää kun kentältäkin niin halvalla ja helposti keskustaan pääsee!

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!