Matkamme Aasiaan lähenee hiljaa, mutta varmasti. Tämän julkaisuhetkellä olemme kuitenkin Pietarissa seikkailemassa. Aina kun matkan varaa, niin se ei ainakaan minun kohdallani lievennä matkakuumetta.. Sitä alkaa katselemaan muitakin matkoja ja äkkiä sitä on sitten varannut jo toisenkin.

Kumppanin kaveri on reissannut mielenkiintoisissa paikoissa Indonesiassa ja Thaimaassa, joten osasi antaa hyviä vinkkejä. Muutenkin sitä on tultu pyörittyä blogeissa ja keskustelupalstoilla etsimässä vinkkejä matkaamme varten.




Tulimme keskustelleeksi matkalla eteen tulevista asioista. Muutamat matkan tekoa helpottavat asiat ovat itsestäänselviä, mutta mielestäni niistä on hyvä silti keskustella ja muistuttaa toista. Odotukset meillä ovat samankaltaiset ja yhteistyö on toiminut edellisillä reissuilla loistavasti, mutta tulin miettineeksi asiaa myös heidän kannalta, jotka matkaavat ystävän kanssa. 

Jos matkustaa pitkään ystävän kanssa jonka kanssa ei ole asunut saman katon alla (ja erityisesti jos molemmat ovat itsepäisiä ja vaativia), niin suosittelen kyllä suoraan keskustelemaan asioista. Olisi hyvä olla tietoinen monistakin asioista asioista. Esimerkkinä kannattaa keskustella:

kuinka hitaasti/nopeasti toinen toimii (aikataulut, herätykset)
mitä odottaa matkalta (rantoja, biletystä, urheilua, shoppailua?)
kuinka joustava/valikoiva toinen on (kestääkö kaksi tuntia valita ruokapaikkaa
odottaako toinen jatkuvaa yhdessäoloa vai voiko tiet erota hetkeksi jos halutaan tehdä eri asioita

Toki näistä asioista voi olla hyvä keskustella tutun puolisonkin kanssa, koska matkat voivat erota toisistaan hyvinkin paljon. Ainakin itse haen eri asioita ja matkaan erilailla Aasiassa kuin viikonloppumatkalla Euroopassa.

Vuosien saatossa olen huomannut muutaman asian merkityksen omalla kohdallani:

1) Kannattaa juoda ja syödä säännöllisesti, vaikkei niin kovasti siltä tuntuisikaan. Kun jano, nälkä ja väsy on päällä yhtä aikaa, niin se ei ole kivaa. Keskittyminen häiriintyy ja mukavuusalue pienenee.

2) Hymyllä pääsee pitkälle ja mikäli edelliset eivät ole kunnossa, se vaikuttaa tähän.. Kun hallitsee hymyilyn ja itsensä rauhoittamisen taidon, niin oma mukavuusalue kasvaa huimasti.

Eväitä aina messissä pitkillä siirtymisillä!
Kupponen kuumaa tekee toisinaan hyvää
Tingitään, tingitään ja hymyssä suin

Puolisoni on meistä kärsivällisempi, joten hänelle nämä asiat ovat kovin helppoja. Muistutin häntä kuitenkin siitä, että muistuttaa tien päällä minua, jotta pidän vesipullon käden ulottuvilla ja purtavaa lähettyvillä. Siten hymyni ei hyydy ja osaan ottaa muut ihmiset paremmin huomioon sekä nautin itsekin olostani enemmän. Vaikka sitä tietäisi näiden asioiden tärkeyden itselle, niin silti niitä ei välttämättä osaa joka tilanteessa ottaa huomioon.

Matkan päällä tulemme varmasti joutumaan usein pyörrytykseen, jossa taksinkuljettajat ja majapaikan tarjoajat myyvät ehkä jopa aggressiivisestikin palveluitansa. Nämä ovat juuri niitä tilanteita, joissa itse tarvitsen kärsivällisyyttä, koska ahdistun helposti hektisessä ilmapiirissä ja painostuksen alla. Tulenkin tietoisesti tulevallakin matkalla harrastamaan itsetutkiskelua ja uskoakseni myös oppimaan siinä samalla jotain.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Tosiaan hyvä idea miettiä pelisäännöt valmiiksi. Matkoilla kun usein ihmisistä paljastuu ihan uusia puolia, eikä aina niitä kauneimpia - vaikka joskus niitäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on totta, varsinkin niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa ei jaa samaa kattoa. Matkoilla yhdessäolo 24/7 voi erota paljonkin siitä millaista se arki on Suomessa, kun on uusi ympäristö ja jokaisella oma tapansa reagoida siihen.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!