Poikkesin tuossa Jyväskylässä eräs päivä. 

Siellä on tullut käytyä vuosien varrella joitakin kertoja, mutta tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun siellä kesällä kävin. Säät suosi, mikä oli kiva juttu, teki mieli viettää paljon aikaa ulkona.

Melkein kuin Amsterdamissa :D


Portaat ylös harjulle

Ilmatorjuntatykki, mikä on pystytetty talvisodan uhreille ja ilmatorjuntamiehille
Kyllä, todella kuuma päivä! Ihanaa.

Jyväskylä on pieni kaupunki, missä on kuitenkin palanen isomman kaupungin eloa. Siitä saa kiittää kävelykatua, missä ihmiset pyörivät tuoden kaupunkiin eloa. Vertailin kaupunkia heti kesäiseen Tampereeseen ja Jyväskylä vie voiton ainakin terasseillaan. Niitä on paljon ja mikä parasta, moniin paistaa aurinko lähes koko päivän. Oli muutenkin rentouttavaa kävellä leveällä kadulla missä ei autot pörise ja missä kaikki ravintolat, kaupat ja kahvilat ovat lähekkäin toisiaan, kävelymatkan päässä. Ruokapaikan valitseminen on siis helppoa, kun vertailla voi nopeasti!

Grand Star Cafen terassilla

Porukkaa riitti terasseilla ja kaduilla
Kävelykatua illasta
Taitava katusoittaja
Bussia odottelemassa asemalla

Jyväskylässä plussaa on myös se, että toisin kuin vaikkapa Helsingissä tai Tampereella, Jyväskylässä rautatie- ja bussiasema ovat vieri vieressä. Kulkuvälineen valitseminen on tehty nopeaksi ja mahdollinen vaihto helpoksi. Itse saavuin ja lähdin bussilla, koska bussien aikataulut, hinnat ja reitit olivat tällä kertaa junia paremmat.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että on nykyään noita edullisia bussilippuja, niin voi matkailla Suomessa paikallisbussilipun (2€) hinnalla. Jäisi kyllä Suomen matkailu vähäiseksi, jos joutuisi menemään normaalihinnoin (Tre-Jkl-Tre 40 €!!). Siksipä mekin lähdetään päiväksi Raumalle, kun sinne pääsee Pohjolan liikenteen tarjouslipulla 3 €/suunta. "Keräilen" nimittäin noita Unescon maailmanperintökohteita ja vanha-Rauma lukeutuu niihin.

  Turun saaristossa olisi myös mukava käydä pyörällä ja olla yötä teltassa (suunnitelmissa..)

  Sitten on luvassa perinteinen Lapin matka. Kiitoksia VR:lle kesälauantaitarjouksesta (10 €), 1500 km:ä kahellakympillä, eipä ole ennen moista tullut koettua VR:llä (toisin kuin Ryanairilla tai Wizzairillä :)

  Vielä muutama sananen Jyväskylästä: tuttu paikka, siellä on tullut asuttua jokunen vuosi. Mitään erityistä nähtävää siellä ei tosin ole, eikä kaupunki "säväytä" kuten Tku tai Tre. Tosin mukava paikka, jos tykkää Järvi-Suomen maisemista ja luonnosta. Esim. Jyväskylän Laajavuoren laelta voi käydä katselemassa maisemia ja Seminaarimäellä Aallon arkkitehtuuria. Mitä mieltä muuten olet näistä Aallon suunnittelemista yliopistorakennuksista ja Aallon tuotoksista yleisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo alennusliput ovat huippuja! Nämä vähäisetkin reissut olisi muuten tehty laina-autolla, joten todella kiva, että tarjouslippuja myydään. Niitä on ollut myös hyvin tarjolla.

   Jyväskylä on tosiaan kiva kaupunki, mutta olen samaa mieltä, ettei se samalla lailla säväytä kuin mainitsemasi Tampere tai Turku. Jotain sieltä vain silti puuttuu, että siihen ihastuisi täysin.

   Minulla ei oikeastaan ole erityistä mielipidettä Aallon suunnittelemista rakennuksista. Tai sen verran, etteivät ne oikein säväytä mitenkään erikoisesti, melko neutraali fiilis niistä jää. Itse tykkään enemmän rakennuksista, joissa on värejä ja erilaisia muotoja. Harmi kun esimerkiksi asuintaloista tehdään aina Suomessa vain tylsempiä ja rumempia.

   Poista
 2. Virkistävää nähdä näitä Jyväskylän kuvia, kun me suuntaamme tosiaan sinne sitten heinäkuussa Suomiturneen yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kaupunki on mukava varsinkin näin kesällä!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!