Meillä oli kivaa aikaa Singaporessa. 

Siellä kaikki oli kovin turvallista, siistiä, normaalia, joten vähän kuin Euroopassa olisi ollut. Kaupungilla kuitenkin tuli pitkään käveltyä ja odotettua, että koska se ”oikea” Singapore alkaa. Kunnes tajusimme, että Singapore on lähinnä ostoskeskuksia toisensa perään, harmaita katuja ja that´s it.

Löytyihän sieltä toki paljon muutakin. Little Indiasta löytyi edes vähän väriä ja hyviä ravintoloita. Chinatownista kaiken sen krääsän, krääsän ja krääsän keskeltä löytyi joitakin kivan näköisiä rakennuksia. Sentosan saarelta löysimme tosiaan lukuisia mahdollisuuksia huvitella. Keinotekoinen keskushan se on tottakai, mutta siltä Singaporessa tuntui usein muutenkin, tosin emme vierailleet esimerkiksi Ubinin saarella, missä voi kuulemma vielä nähdä historiallisempaa Singaporea. Botanic Gardens oli kiva puisto, vaikka sielläkin remontoitiin vierailumme aikaan.

Katutöitä Little Indiassa
Tämmöinen todella mielenkiintoinen kadunpätkä
Hyvin, hyvin yleinen kyltti Singaporessa

Singaporesta siis löytyi (ja varmasti löytyy vielä lisää, esimerkiksi luontoa, meiltä kun jäi paljon paikkoja katsomatta) yksittäisiä kivoja paikkoja, mutta kokonaisuutena kaupunki oli melko mitäänsanomaton. Kaupunkivaltio on yksi hemmetin iso työmaa. Kaikkialla, tuntui että ihan jokaikisella kadulla, on isoja työmaita. Tämä tekee kaupungista keskeneräisen, tylsän ja jopa ruman näköisen. Kaupunkikuva on väritön. Kuten kirjoitin, väriä löytyi vähän sieltä täältä, mutta mielenkiintoiset, värikkäät ja persoonalliset rakennukset ovat kiven alla. Ja katutaide sekä katumusiikki, loistavat poissaolollansa. En muista nähneeni yhtäkään graffittia (käsittääkseni rangaistukset ovat kovat) ja monille kaupungeille ominaista katuelämää jäin kaipaamaan. Joskus kadulla kulkiessani teki mieli karjaista ”THIS IS SO BOOOOORIIIING!!” kun ei saanut mitään otetta näkemästään. Shoppailu ja kymmenet ostoskeskukset todellakin ovat kaupungin ”sielu”.


Kaunista, todella mielenkiintoisen näköinen autotie

Jottei ihan haukkumiseksi mene, niin laitetaan muutama kehu vielä loppuun. Singaporessa länsimaalainen ei pistä erikoisesti silmään ja se voi olla tervetullutta vaihtelua matkailijalle. Liikenne toimii; metroja ja busseja kulkee usein ja kävellenkin on mukava liikkua, koska jalkakäytäviä riittää. Singaporessa on myös paljon huvittelumahdollisuuksia, joita löytyy Sentosan saaren lisäksi ympäri maata. Singaporesta on myös helppoa löytää hyvää ja edullista ruokaa. Esimerkiksi ostoskeskuksista löytyy myös Food courteja, joista saa eurolla tai parilla hyviä annoksia ja Little Indian ravintolat tarjoavat intialaisen ruoan ystäville herkkuja huokeaan hintaan.

Jee, ränsistyneet ikkunanovet
Yksi monista valtavista työmaista
Siistiä sentään on

Niin ja yksi hyvä syy pistäytyä Singaporessa on tietenkin se, että sieltä lähtee paljon lentoja sekä busseja muualle maailmaan, heh. Ja kuten jo aiemmassa tekstiässäni totesin, kenttä on viihtyisä, joten jatkolennon odotteleminen on mukavaa. Todennäköisesti kaupunkiin tulemme siis jossain vaiheessa palaamaan. Tosin myös melko todennäköisesti vain lyhyeksi aikaa.. Muutama paikka, esimerkiksi Ubinin saari tai vaellusreitit, kiinnostavat edelleen, mutta muuten hinkua takaisin ei ole. Maailmassa on mielenkiintoisempiakin paikkoja missä vierailla!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Hah, näyttääpä tylsältä :D Se hyvä puoli Singaporessa taitaa olla, että lentoja saa halvalla Suomesta asti.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siltä näytti paikan päälläkin. No toki valitsin tähän postaukseen juurikin niitä tylsimpiä kuvia :D. Oikeastaan valokuvaaminen jäi Singaporessa kuitenkin melko vähäiseksi, koska harvemmin tuli sellaista näkyä, minkä halusi tallentaa. Halvat lennot Singaporeen ovat kyllä myös hyvä syy siellä vierailla, edes pikaisesti.

   Poista
 2. Ihanaa lukea juttuja Singaporesta, tarkoitus matkata sinne ensi vuoden aikana vihdoinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mutta etkös sä oo ollut siellä jo? Vai oliko kyseessä vaan lennon vaihto?

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!