Vielä teksti heinäkuisen Barcelonan matkan kustannuksista. 

Tällä reissulla rahaa käytin melko löysästi, joten yllätyinkin, ettei sitä mennyt enemmän paikan päällä. Olin ajatellut, että kävisimme parikin kertaa päivässä ulkona syömässä, mutta lopulta sinne ravintolaan ei oltaisi varmaan edes "ehditty" useampaa kertaa, koska jotenkin aika vain meni nopeasti eteenpäin puuhatessa ja oleskellessa. Asunnossamme oleva keittiö oli muutenkin helpotus näin isolla porukalla matkatessa, koska kaikki saivat syödä omaan tahtiinsa aamulla ja illalla. Ja oli se vaan taas kätevää, kun aamukahvin sai juoda kaikessa rauhassa ennen ulos lähtemistä.

Budjetti on vähän sinne päin, koska ei tarkkaan laskettu kuka maksaa mitäkin esimerkiksi ruokakaupassa.

LENNOT 
Helsinki-Barcelona-Helsinki ~ yhteensä 181 euroa, ilman ruumaan meneviä matkatavaroita.

Suorat lennot olivat muuten ihanuus näin lyhyellä reissulla / isolla porukalla ja pienistä kommelluksista huolimatta Norwegian hoiti hommansa hyvin. Aiemmin en ole heidän lentojaan halunnut varata sen takia, kun lentävät Helsingistä ja hinnat ovat olleet korkeat (kuten olivat nyttenkin, mutta silti kilpailijoitaan halvemmat).

BUSSI KENTÄLLE: 
Tampere-Helsingin lentokenttä-Tampere ~ 48,50 euroa.

Hyvin aikainen menolento ja hyvin myöhäinen paluu estivät alennuslippujen käyttämisen, joten ostin bussista menopaluun.

MAJOITUS: 
Airbnb:n kautta vuokrattu kämppä maksoi seurueellemme 470 euroa, eli minun osuuteni oli 94 euroa / 5 yötä.


Ja sitten itse Barcelonassa edellisten jälkeen meni:

METRO
7 euroa.

Käytettiin koko porukka kymmenen kerran korttia, millä yksi matka maksoi vajaan euron. Kortilla pääsimme myös kulkemaan lentokentältä majapaikkaan ja takaisin eurolla / suunta. Takaisin lentokentälle tultaessa meiltä jäi kaksi matkaa kortista käyttämättä ja lahjoitettiin ne aseman lähellä vastaantuleville kahdelle matkailijalle.

RAVINTOLA
52 euroa.

Kämpän ulkopuolella syötiin kerran päivässä. Kaksi kertaa kävimme esimerkiksi Fresc Co:ssa, missä loistava buffet maksoi 10-13 euroa riippuen ravintolasta ja viikonpäivästä.

RUOKAKAUPPA 
34 euroa.

Sisältää kaikki ruoat, juomat, eväät ja jäätelöt, jotka ostin kaupoista tai kioskeista. Vierailtiin paljon pienissä kaupoissa, mikä vähän selittää korkeahkoja ruokakustannuksia.

KAHVILA
5,60 euroa.

TEKEMISET
13 euroa.

Veneily 2 euroa ja köysirata 11 euroa. Muut puuhailumme olivat ilmaisia, viihdyimme esimerkiksi paljon rannalla ja kävelemässä. Rannalla muuten myytiin esimerkiksi olkapään / selän hierontoja 5 eurolla ja oli kuulemma hintansa arvoinen. Olisin itsekin tästä pimeän työn ilosta voinut maksaa, mutta hierojia näkyi harmillisen harvoin (toisin kuin MOJIIIITO, MOJIIITO!- huutajia, jotka kulkivat rantaa ees taas jatkuvalla syötöllä myyden mojito-drinkkejä).
Reissu kustansi minulle yhteensä noin 435 euroa.

Näiden lisäksi rahaa tosin meni ostoksiin kotiin tuotavaksi, esimerkiksi punaviiniin, sekä ns. muiden iloksi, kuten postikortteihin ym. Ja tosiaan, ei ole ihan euron päälle.

On se viini vaan halpaa
Ravintola Barri Goticissa
Lippumme köysirataan

Tämän makoisan kakun palan söin Fresc Cossa, sisältyi 10 euron hintaan

Hintataso Barcelonassa taitaa olla kaikessa Suomea halvempi, matkailijalle siis. Kiinnitin huomiota hintoihin sen verran, että yritin vertailla ovatko ne viime kerrasta nousseet, mutta en totta puhuakseni kirjoittanut ylös tarkkoja hintoja. Tässä siis vain muutama esimerkki hinnoista, joita näin tai itse maksoin.

10 kerran T10-kortti julkisiin = 9,80 euroa eli yksi matka 0,98 euroa.

kahvi mukavassa kahvilassa  =  1,00-2,50 euroa

sangria kahvilassa / pubissa = 1,00-5,00 euroa

olut pikaruokaravintolassa = 1,00 euroa

juustokakku kahvilassa = 2,00 euroa

hedelmäsekoitus katukojussa = 2,50 euroa

11% punaviinipullo Spar- kaupassa  = 1,25 euroa

sangria 1 litra Spar- kaupassa = 1,50 euroa

8 litran vesitonkka kaupassa = 0,80-1,00 euroa

0,5 litran vesipullo kaupassa  = 0,20-0,70 euroa

hedelmät kaupassa = 1,00-4,00 euroa / kg

patonki kaupassa = 0,40-0,60 euroa

Semmoiset kustannukset tällä kertaa. Seuraavalla reissulla kirjoitankin taas Espanjasta, tosin siihen reissuun on vielä muutama kuukausi aikaakin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista luettavaa jälleen, vaikkakaan ei ollut täysin ‘pienellä rahalla maailmalle’ -matka. Mutta joskus näinkin päin :)

  Sadankahdeksankympin lennot kyllä tuntuvat kalliilta Ryanairin ja Wizzairin hintoihin tottuneelle. Tosin myönnän, että itsekin olen lentänyt kerran Norwegianilla ja itseasiassa saman välin BCN-HKI, maksoi 68 € (ei mukana ruumalaukkua). Kyllähän se hiukan kirpaisi, kun vertaa muihin saman reissun lentoihin Ryanairilla: Skavsta-Faro 9 €, Faro-Porto 4 € ja Porto-BCN (El Prat) 4 €. No, se oli vuonna 2011, eikä Ryanairilta saa läheskään enää koskaan noin halpoja lentoja, paitsi viime syksynä lennettin Skavsta-Krakova-Skavsta 2 PLN eli n. 0,50 €), mikä sekin johtui siitä, että Ryanair yritti karistaa pahimman kilpailijansa Wizzin pois Puolan markkinoilta (siinä onkin jo osittain onnistunut...)

  Ainoa vaihtoehto olisi ollut olla yötä Hki-Vantaalla mennen-tullen, jos olisi halunnut hyödyntää tarjousbussilippuja. Itse olisin varmaan niin tehnyt (ainakin yhteen suuntaan), onhan Hki-Vantaa äänestetty yhdeksi maailman parhaimmista lentokentistä:

  www.sleepinginairports.net/2012/best-airports.htm#.Uh5Y7VSPePA

  Juuri viime viikolla tuli nukuttua Gdanskin upouudella lentokentällä yksi yö. Ei sillä, etteikö jotain 20 euron majoitusta olisi löytynyt mistään, mutta tähän päädyttiin, kun lopputulos olisi ollut nukkumisen kannalta melko sama, ottaako ne 3-5 tunnin tirsat jossain dormissa vaiko kentän penkillä. Polskibus Varsovasta oli nimittäin Gdanskissa klo 0.25 ja yöbusseja (N3) meni kentälle reilun tunnin välein. Ihan hyvä paikka nukkua, vaikkakin korvatulpat ja silmäsuojukset tarpeen, koska valot syttyivät ja musa alkoi pauhata klo 3.30 lähtien. Siellä oli muitakin nukkujia (jopa makuualustoilla), joten jos jotakuta kiinnostaa, niin kentällä voi nukkua kaikessa rauhassa (henkilökunta ei ainakaan meistä ollut kiinostunut millään lailla). Tämän yhden kentällä vietetyn yön ansiosta matkan majoituskustannukset jäivät meillä yhteensä noin 105 euroon eli 446 zlotyyn (yksi yö Gdanskissa, 4 yötä Ibis Budget Warszawa Redutassa).

  Hei, ootkin osannut ottaa sopivasti kuvan kalliista viineistä, nimittäin 6-7 euroa onkin jo kallis viini Espanjassa. Me ei makseta koskaan yli 3 euroa viinipullosta Espanjassa, mieluiten alle, koska muut onkin jo liian “kalliita” :)

  Suomessa on totuttu siihen, että “mitä pienempi kauppa sen kalliimpi” (esim. Siwa on pirun kallis, en käy koskaan). No, Espanjassa se ei menekään aina niin, nimittäin pikkuisia Dia Supermercadoja ympäri kaupunkia ja ne on keskittynyt myymään lähinnä pelkästään omia halpamerkkejään. Mercadonassa tai Carrefour Marketissa on parempi valikoima ja ne on vähän kalliimpia, mutta sieltäkin löytyy ihan edullisesti kaupan omia merkkejä (Mercadonassa ‘Hacendado’-nimellä, Carrefourissa ‘Carrefour’-nimellä). Yleensä käydään Espanjassa ensisijaisesti Diassa tai Lidlissä, sitten Carrefour Marketissa tai Mercadonassa, mikä nyt sattuu olemaan lähellä. Ja tietenkin ostoskeskusten yhteydessä olevissa isommissa Carrefour-hypermarketeissa.

  www.dia.es
  www.mercadona.es
  www.carrefour.es
  www.lidl.es

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin kentällä yöpyminen olisi tosiaan voinut olla hyvä idea, mutta tosin itselläni on sitä sukuakin Helsingissä, joten olisin kyllä mieluummin mennyt sinne yöksi. Itseasiassa harkitsin myös kimppakyytiä, jolla olisin tietenkin säästänyt rahaa myös. Tuohon aikaan yöstä kyytiä ei vain ollut tarjolla.

   Kiva kuulla kokemus Gdanskin kentällä yöpymisestä. Noin myöhään kun saavuitte, niin oli varmasti sen arvoinenkin. Kentällä yöpyessä on myös se hyvä puoli, että on jo valmiiksi siellä minne on aamulla menossa. Ei tarvitse mennä nukkumaan ja herätä silmät ristissä ja raahautua sen jälkeen kentälle.

   Katsoin itsekin tuota kuvaa, että pahus kun ei tullut niitä halvimpia pulloja ollenkaan mukaan tuohon. Vaikka onhan tuo 2,29 euroakin ihan kiva hinta :). Tulemme varmasti tulevallakin matkalla ostelemaan niitä 1-3 euron viinipulloja. Oli vaan hassua mennä pitkästä aikaa ruokakauppaan, kun kallein viinipullo oli Sparissakin alle 8 euroa.

   Espanjassa tosiaan pienetkin kaupat voivat olla edullisia / halpoja. Niiden valikoima vain on tietenkin suppeampi ja joskus tarjolla on vain rajallinen määrä edullisimpia tuotteita. Tämä siis varsinkin turistialueilla olevissa kaupoissa / kioskeissa. Espanjassa pidempään ollessani olen käyttänyt noita samoja kauppoja myös, riippuen myös siitä mikä sattuu olemaan lähinnä. Tai sitten toiminut samaan tapaan kuin Suomessakin, eli hakenut yhden täältä ja toisen tuolta, jos hinnoissa ollut eroja ja kaupat ovat lähekkäin.

   Poista
 2. Nää budjettipostaukset on aina niin kivoja! Vaikka Espanjan hintataso on itselle tuttu, niin on mielenkiintoista lukea kuinka paljon ihmisillä menee rahaa matkustamiseen (itse en uskaltaisi sellaista tietoa edes paljastaa enkä edes tiedä koko totuutta, joten nosta todella hattua sulle).

  Ja blogilla on uusi ilmekin (huomaa etten ole viime viikkoina ehtinyt oikein muuhun keskittymään kuin töihin, juuri ja juuri saan omat blogit päivitettyä...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on! Itsekin tykkään budjettipostauksista. On mielenkiintoista nähdä muiden menoja sekä saada vähän osviittaa siihen millainen hintataso maassa on, varsinkin jos en ole itse käynyt paikan päällä.

   Tällä hetkellä voisin allekirjoittaa viimeisen lauseesi, nämä viime aikaisetkin ovat roikkuvia postauksia.. Tosin juuri kävin kuolaamassa ruokablogisi kuvia :D. Ja äänestin toki sinua kilpailussa, onnea sen kanssa!

   Poista
  2. Voi kiitos! Onneksi ruoka on sellainen aihe, että se on väkisinkin esillä joka ikinen päivä :) Sehän on jo puoliksi tehty, kun on ruoka ja se on kuvattu. Sitten kun saisi vielä kirjoitettua jotain... Intoa kyllä löytyy edelleen ja onneksi näin viikonloppuisin on edes vähän aikaa :)

   Poista
 3. Mä komppaan Heidiä, nää bugjettipostaukset on ihan huikeita! Jatka samaan malliin, nää nimittäin kuuluu omiin suosikkeihin. :)

  Ja hei, siis, täällä on uusi ilme eikö olekin! Vai onko? Jotenkin tuntuu raikkaammalta! Mä oon aina vaan ahminut sun tekstejä, etten oo tajunnut kattoa mitään muuta sen tarkemmin.. heh. Sitä se hieno teksti teettää (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella, kiva kuulla!

   Ulkomuoto on tosiaan muuttunut vähän vaaleammaksi, toivon mukaan myös selkeämmäksi ja itsekin olen sitä mieltä, että muutos on raikkaampaan päin :). Kiva kuulla, että huomasit! En ole vielä täysin tyytyväinen ulkomuotoon kun en ole mikään expertti näiden koneiden kanssa, mutta toistaiseksi pysyy näin :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!