Tampereen päivää juhlitaan tänä viikonloppuna ja kävin tänään muutamassa paikassa vierailemassa. Tänään tarjolla oli paljon vähemmän ohjelmaa kuin huomenna sunnuntaina, joten leppoisaan tahtiin kävimme kolmessa museossa ja pistäydyimme Tallipihalla sekä maalaismarkkinoilla.

Ensimmäisenä kävimme Vakoilumuseossa Finlaysonilla, jonne oli 5 euron pääsymaksu (norm. 8 euroa). Esillä oli paljon infoa ja joitakin juttuja pääsi itsekin kokeilemaan, mikä oli kiva juttu. Iso miinus kylläkin siitä, että äänenmuuntimen laite ei toiminut ja asiasta ei ollut mitään infoa esillä, olisi ollut kiva kokeilla sitä. Museossa valokuvaaminen olisi maksanut 5 euroa, joten keskityin kuvaamisen sijasta lukemiseen ja tekemiseen.


Toinen käyntikohde ei ollut kaukana, kävimme Työväenmuseo Werstaalla. Museo oli sopivasti matkan varrella, joten siellä oli kiva pistäytyä, vaikka edelliskerrasta ei kovin kauaa olekaan. Tämä museo on aina ilmainen.Werstaan jälkeen kävelimme Tallipihalle, mikä on lyhyen matkan päässä myös. Tallipihalla oli kojuja ja hieman taidetta esillä. Tallipihalla olen käynyt useasti ja ostosten tekeminen ei kiinnostanut, joten visiitti ei kovin kauaa kestänyt. 


Tallipihalta kävelimme Hämeenpuistossa sijaitsevaan Lenin-museoon. Tämä oli ensimmäinen kerta kun museossa vierailin eikä ennakko-odotukseni olleet hääppöiset. Museo oli kuitenkin ihan kiva! Vanhoja kuvia Tampereesta on aina mukava tuijotella ja Kiinan sekä Suomen Unescon perintökohteista esillä olevan valokuvausnäyttelyn teokset olivat hienoja. Museo oli juhlapäivän kunniaksi ilmainen, normaalisti sisälle maksaa 5 euroa aikuiselta.


Lenin-museosta lähdettyä pistäydyimme maalaismarkkinoilla ja sen jälkeen istahdimme useammaksi tunniksi Hämeenkadulla sijaitsevaan melko uuteen kahvilaan, Kulmaan, istuskelemaan, herkuttelemaan ja pölisemään. Tämä oli toinen visiittini kahvilassa ja suosittelen lämpimästi! Tarjolla on kaikenlaisia herkkuja tarjolla, mutta kahvilalla on myös yllättävän laaja ruokalista, muun muassa monenlaisia salaatteja, wokkeja ja hamppareita. Kesällä kahvilalla oli myös kiva terassi ja juomalistakin näytti pitkältä, joten monenlaisiin tarpeisiin vastataan.


Huomenna kiertely jatkuu, siitä lisää myöhemmin!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Tampere-päivä kuulosti oikein mukavalta! Tosi kiva lukea kaikkea Tampereeseen liittyvää täältä, kun viime kesän vierailustamme sinne jäi niin hyvät muistot :) Täältä saa aina ammennettua vinkkejä seuraavaan visiittiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kiva päivä! Samoin oli tänään, Tampere <3. Kiva, että on kiva lukea! Toivottavasti löytyykin vinkkejä seuraavaan kertaan :)

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!