Edelliseen tekstiini viitaten, vielä puhetta Suomessa matkailusta ja sen kustannuksista. 

Syksyn mittaan useampi on taas kerran ihmetellyt Suomessa matkustelemisen kalleutta ja ollut hämmästynyt, kun olen maininnut, että kaupungista toiseen voi päästä jo kahdella eurolla. Normaalihinnoilla lysti ei mitään halpaa olekaan, mutta loistavia tarjouksia on ollut säännöllisesti jo pitkään ja toivon mukaan näitä on jatkossakin.

Kuvakaappaus Matkahuollon sivulta. Tuossa vain osa yhteysväleistä näkyvissä

Tiedoksi siis vielä kaikille, että Matkahuollon verkkokaupasta voi edelleenkin ostaa tavallista edullisempia bussilippuja. Lippuja on tarjolla monelle reitille ja hinnat vaihtelevat suuresti, ollen halvimmillaan 2 euroa / suunta osalla reiteistä. Henkilökohtaisesti olen ilahtunut suuresti, että 2-5 euron lippuja on hyvin tarjolla minun käyttämilleni väleille ja lähtöajatkin ovat täsmänneet toisinaan loistavasti.

Matkahuollon tarjoamat 2 euron liput menevät joskus nopeasti, mutta tämän jälkeen hinnat nousevat porrastetusti 5, 7, 9 euroon ja niin edelleen. Alennettuja lippuja on kuitenkin usein tarjolla vielä samalle tai seuraavalle päivälle ja hinnat ovat tietenkin paremmat ruuhka-aikojen ulkopuolella liikkuessa.

Matkahuollon lisäksi tarkkailen tarjouksia VR:llä säännöllisesti. Junalla matkusteleminen ei viime aikoina ole juuri tullut busseja halvemmaksi omalla kohdallani, mutta joskus hintaero on sen verta pieni, että kallistun junan puolelle. VR:lläkin on tosin jatkuvasti kampanjoita edullisempien lippujen suhteen, hetki sitten oli viikonlopun äkkilähtöjä (esimerkiksi TRE-JKL maksoi 5 euroa) ja tällä hetkellä esimerkiksi 10 euron LA-tarjous

Kuvakaappaus VR:n sivuilta. Keltaisella näkyy paikka, jonka itse valitsisin.

Junalla matkustellessa käytän lähes poikkeuksetta VR:n verkkokauppaa. Tämä sen takia, että haluan saada parhaan mahdollisen istumapaikan ja sen valitseminen verkkokaupassa on aina yhtä hauskaa! Junissa on samaan hintaan tarjolla erilaisia istumapaikkoja, joiden taso vaihtelee. Esimerkiksi pikajunissa istumapaikalla ja vaunulla on väliä ja tietenkin menen mieluummin siihen vaunuun, jonka istumapaikat tarjoavat enemmän jalkatilaa, pistokepaikan ja pöydän kuin maksan saman hinnan siitä, että olen jalat yhdessä minua vastapäätä istuvan isokokoisen miehen kanssa näkemättä edes ikkunasta kunnolla ulos.

Kuvakaappaus Onnibussin sivuilta.

Puhuttaessa halvoista matkoista, ei pidä unohtaa Onnibussia edelleenkään, vaikka heidän tarjontansa onkin kilpailijoihin verrattuna suppeaa. Onnibussin hinnat ovat kilpailukykyiset monilla reiteillä erityisesti joko todella aikaisin varatessa tai samana päivänä bussiin noustessa. Esimerkkinä voisin vaikka mainita, kun eräänä iltana katsoin lippua Tampereelta Helsinkiin kellon ollessa 19:50. Onnibussin lippu kello 20:00 lähtevään bussiin olisi maksanut 12,90 euroa verkkokaupassa ja 20 euroa suoraan bussista ostettuna, Matkahuollon samaan aikaan lähtevä bussi olisi kustantanut aikuiselta 27 euroa. 

Ja näiden lisäksi suosittelen tietenkin myös kimppakyytejä, mielestäni Facebookissa eri ryhmien kesken kyytien sopiminen toimii parhaiten, mutta Kimppa.net on myös melko aktiivinen edelleen.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

3 kommenttia:

 1. En edes muista koska viimeksi olisin Suomessa matkustanut julkisilla, omalla autolla aina tulee ajeltua joka paikkaan, kauemmaskin.. :p Mulla olis muuten sulle matkailuun liittyvä haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos itsellä olisi auto, niin varmasti tulisi matkustettua enemmän juurikin pitkiä matkoja autolla. Mutta itse tykkään kyllä julkisillakin kulkea niin paljon, että en kyllä siitä luopuisi :)

   Kiitos paljon haasteesta!

   Poista
 2. Lähiliikenne onkin Suomessa kallista eikä tarjouksiakaan taida saatavilla olla. Ymmärränkin hyvin, että esimerkiksi kaupunkien rajamailla liikutaan mieluummin autolla, varsinkin perheellisten tapauksessa. Itsekin täällä Pirkanmaalla liikun autolla silloin kun mennään porukalla jonnekin, tulee halvemmaksi jos lasketaan vain bensakustannukset ja lisäksi se on paljon nopeampaa ja pääsee suoraan määränpäähän. On se hassua tämä hinnoittelu. Onneksi noita tarjouksia on kuitenkin pitkille matkoille hyvin :)

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!