Check innit lennoille tehty, muutamat paperilappuset tulostettu, läheiset halattu ja reput melkein pakattu. 

Tietokoneenkin sain juuri huollosta takaisin, mikä helpottaa kyllä kummasti liikkuvan digi-ihmisen elämää.. Vielä vähän duunaillaan, siivoillaan ja häsläillään, sitten noustaan bussin ja lentokoneen kyytiin. Kesä, here we come again!

Lähdetään lopulta melko pienin suunnitelmin. Aikomus oli ottaa Roomastakin etukäteen selvää vaikka mitä, jotta tiedettäisiin vähän minne mennä ja milloin, mutta se vähän jäi. Katsotaan sitten paikan päällä mitä kiinnostaa tehdä ja nähdä, haahuileminen vailla päämäärää ei kuulosta sekään lainkaan pahalta.Matkamme alkaa bussikyydillä Tampereelta Turkuun. Turussa otetaan suunta kohti lentokenttää ja Wizzairin siivin lennämme Gdańskiin. Gdańskissa yövymme vain yhden yön hostellissa yhteismajoituksessa. Minkäänlaisia suunnitelmia kaupunkiin ei ole, koska olemme vain noin lyhyen aikaa. Todennäköisesti vain kävellään ja syödään.

Heti seuraavana päivänä huristelemme eteenpäin Polskibussilla Varsovaan. Edessä on reilun viiden tunnin bussimatka ja maisemien katselua. Bussimatkailun ystävänä odotan tätä vähintään yhtä paljon kuin kaupungeissa pyörimistäkin. Varsovassa yövymme kaksi yötä puolalaisen pariskunnan luona, huone varattiin Airbnb:n kautta. Varsovaankaan ei suunnitelmia ole. Vanhassa kaupungissa varmasti liikutaan ja joen toisella puolella, koska siellä yövytäänkin.

Varsovasta meillä on Ryanairin lento Rooman Ciampinon kentälle, minne saavutaan aivan liian myöhään, eli ennen keskiyötä. Tämä aiheutti hieman harmaita hiuksia majoitusten suhteen. Monet edulliset hotellit kun sulkevat vastaanottonsa melko aikaisin ja kyselyihin myöhäisemmästä sisäänkirjautumisen mahdollisuudesta ei vastattu. Lopulta otettiin pieni riski, varattiin yksi tälläinen majapaikka Hostelworldin kautta ja lopulta saatiin vastauskin, että päästään sisälle yölläkin. Toivotaan niin. Roomassa olemme neljä yötä ja neljä päivää. Vatikaanissa olisi kiva käydä, mutta tosiaan muuten ei olla päätetty minne mennään.Ja Roomasta on sitten taas illasta Ryanairin lento kohti Espanjaa, Málagan kentälle. Lentokentältä otetaan suunnaksi suomikeskus Fuengirola, missä viihdytään ensimmäiset viikot. Kämppä sieltä on varattu Airbnb:n kautta ja majoitutaan hyvin keskustassa. Aikomus oli varata seuraava majoitus myös, mutta ei osattu päättää, että minne mennään tuolta, niin päätettiin katsoa sitä sitten paikan päällä.

Paluulippu on ostamatta, koska ei tiedetä tarkalleen milloin palataan, mutta muutaman kuukauden ainakin me tuolla suunnalla viihdymme. Talvea on siis vielä paljon jäljellä kun Suomeen palataan. Tällä hetkellä en ole niin innoissani tuosta tulevasta Suomen talvesta, mutta ehkä aika tuolla auringossa antaa uudenlaisia ajatuksia pakkasesta ja viimasta. Nyt en kuitenkaan voisi olla onnellisempi, että saadaan heittää hyvästit talvitakeille!!

Seuraavan kerran kuullaan tien päältä! Se on moro!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Oikein mahtavaa reissua! Ehkä törmätään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Ja ehkäpä hei, kun melko samoilla suunnilla ollaan :D

   Poista
 2. Erittäin hyvää matkaa! :)
  Innolla odottelen kirjoituksia :)

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvää matkaa ja lomaa (!?!) etelän lämpöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommia painetaan Espanjassakin, mutta eiköhän aikaa jää lomailuunkin :). Kiitos Annika!

   Poista
 4. Hyvää reissua! :) Miten nopeasti aika menikään, juurihan sä vasta kirjoittelit että olette lähdössä... Nauttikaa Euroopasta täysin siemauksin! Jään innolla odottelemaan postauksia reissun päältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä päässä on välillä tuntunut siltä kuin matkaan olisi ikuisuus :D. Mutta viimeiset pari viikkoa ovat kyllä menneet todella nopeasti.

   Kiitoksia paljon, varmasti nautitaan!

   Poista
 5. Polskibussista ja Wizzistä ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Viimeksi tuli testattua niitä viime elokuussa: ensin Wizzillä Gdanskiin ja siitä Polskibussilla Varsovaan.

  Gdansk ja Varsova ovat toki käymisen arvoisia paikkoja, mutta eivät kylläkään omia suosikkejani. Puolan suurimmista kaupungeista paras tunnelma on ollut ehdottomasti Krakovassa (Torun hyvänä kakkosena). Poznanista ja Wroclawista en osaa sanoa, kun en ole käynyt, mutta ovat seuraavana listalla...

  Yövyttekö muuten Varsovassa pahamaineissa Pragan kaupunginosassa, kun kerroit, että majoitus on joen toiselta puolelta? Se on kyllä mielenkiintoinen paikka rapistuvineen taloineen... Löysin sieltä koko Varsovan halvimman parturin (10 PLN), joka tuli tietenkin viimeksi testattua :)

  Uusi matka on suunnitelmissa vielä tämän vuoden puolella Puolaan, mutta mitään ei ole vielä varattu/kaupunkia päätetty. Täytyy hieman nimittäin hengähtää, kun viime reissulta vasta palattu tässä reilu viikko sitten Ranskan Provencesta (lennot: Skavsta - Marseille MP2 - Skavsta).

  Saako muuten hieman kysellä matkakohteenne valinnasta, miksi juuri Fuengirola?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polskibussilla matkustaminen oli loistava kokemus! Eikä Wizzairissakaan mitään vikaa ollut. Ah, Krakovassa haluaisin itse käydä. Ja sinne oltaisiin Varsovan sijasta mentykin, mutta ei löydetty sopivia bussi- ja lento-yhdistelmiä. Vaikka kyllä tänne Varsovaankin on ollut kiva palata!

   Ei yövytä Pragassa, vaikka vissiinkin se tuossa lähellä on. Käsittääkseni tämä pahamaineisuus juontaa kuitenkin pitkän ajan päähän ja alue olisi nykyään siistiytynyt? Tämän kuvan olen aiemman lukemani perusteella saanut. Rapistuvia taloja on ehditty nähdä jo hieman muuallakin (ihania!), mutta saa nähdä ajaudutaanko tuonnekin niitä katselemaan :).

   Tänne pääsee niin halvalla ja nopeasti (varsinkin Turun seudulta, mutta eipä tuo niin pitkä matka ollut Tampereeltakaan), etten lainkaan ihmettele, että taas olet kohta reissussa :).

   Fuengirola... noh, se valikoitui sijaintinsa takia. Etsittiin asuntoa Málagasta ja lähiympäristöstä, Fuengirolasta tuli kämppä vastaan. Sieltä pääsee nopeasti Málagaan ja muualle Aurinkorannikolle, joten kelpuutettiin se sitten. Asunnon sijainnilla ei siis ollut suurtakaan merkitystä ainakaan näin matkan alkuvaiheessa.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!