Infoa euroista, jotka käytimme Roomassa, olkaa hyvä!

Me lensimme Roomaan Varsovasta Ryanairilla ja sieltä jatkettiin samalla lentoyhtiöllä neljä vuorokautta myöhemmin Malagaan. Roomassa vierähti siis neljä yötä ja neljä päivää.


LENTO = 48 euroa 

Lensimme Ryanairilla, käsimatkatavaroilla ja maksoimme matkamme Visa Electronilla. Lento Varsovasta Roomaan maksoi meiltä kahdelta 48 euroa.

MAJOITUS = 114,00 euroa

Majoituimme neljä yötä pienessä kotihotellissa, missä meillä oli oma huone parisängyllä, mutta jaettu kylppäri. Tästä ilosta maksoimme 98 euroa eli 24,50 euroa yöltä + kaupunkiverot 16 euroa (4 euroa / yö / 2 hlö). Yhteensä neljän yön majoitus tuli maksamaan meiltä 114 euroa.






LENTOKENTÄLTÄ KESKUSTAAN JA TAKAISIN = 13,40 euroa

SIT Bus Shuttlen bussi lentokentältä Rooman keskustaan, Terminin juna-asemalle maksoi 2 x 4 euroa = 8 euroa meiltä kahdelta.

Metrolla Anagninan metropysäkille (3 euroa / 2 hlö) ja sieltä bussi lentokentälle (2,40 euroa / 2 hlö) = 5,40 euroa meiltä kahdelta.

LIIKKUMINEN = 3,00 euroa

Lentokentälle otetun metron lisäksi kuljimme metrolla vain kerran, lippu maksoi 1,50 euroa henkilöltä. Muuten kävelimme, marraskuussa siihen oli loistavat ilmatkin. Roomassa käveleminen kannattaa, koska kaupungissa on loputtomasti yksityiskohtia.





SYÖMISET = 111 euroa

Kävimme muutamaan kertaa siistissä ravintolassa pizzalla ja lasillisella. Ruokaa ja viiniä / olutta ostettiin myös ruokakaupoista. Jakautuminen syöminkeihin ja juominkeihin meni näin:

ravintolat 50,60 euroa
kahvilat 8,10 euroa
ruokakaupat 52,20 euroa

Muutama esimerkki hinnoista kaupassa:

pizzaslice 2,00 euroa
punaviini alkaen 1,30 euroa
olut 0,66 litraa 1,20-1,50 euroa
vesi 1,5 litraa 0,35-0,50 euroa
salaatit 170-180 grammaa 2,90 - 3,00 euroa

Hyviä salaatteja en löytänyt mistään. Kaupassa myytiin valmissalaatteja, mutta joka paikassa ne olivat pieniä, ja sisällöltään verrattavissa moniin Suomessa myytäviin, surkeisiin salaatteihin. Vesi Roomassa taas on juomakelpoista, joten pääosin joimme sitä, kelpasi meille maultaan. Kaduilla näkee myös vesipisteitä, joista voi juoda tai täyttää pulloa. Kävimme pienissä ja keskikokoisissa kaupoissa, mitä keskustan alueella tuli vastaan. Hinnat vaihtelivat, mutta yleisesti ottaen Rooman ruokakauppojen hinnoista jäi kallis mielikuva.

Esimerkki ravintolareissun kustannuksista:

Kaksi herkullista pizzaa
0,5 litraa talon puna-/valkoviiniä
0,5 litraa mineraalivettä
palvelumaksu 10%

Yhteensä 23 euroa

Viinilasillisen ja oluen hinta vaihtelee ravintoloissa, monissa paikoissa niitä näkyi mainostettavan 3,00-3,50 eurolla. Pizzoja sai ravintoloista alkaen 6 eurolla, mutta tähän kun lisäksi ostaa juoman ja laskee palvelumaksun, hinnaksi tulee usein 10 euroa. Monissa paikoissa kuitenkin mainostetaan vaikkapa pizza + juoma - tarjouksia 7 eurolla. Mukavaa oli se, että vähän tyylikkäimmissäkin ravintoloissa pizzojen hinnat lähtivät 6 eurosta ylöspäin. Muiden ruokien hinnat kuitenkin vaihtelivat paljon.

Kahviloissa / ravintoloissa kahvikupin hinta vaihtelee todella suuresti. Mitään selkeää linjaa emme löytäneet. Roomassa kuitenkin kahvi pöydässä maksaa usein enemmän kuin tiskillä seisten nautittuna. 

Yksi räikeä esimerkki kahvilasta:

kahvi tiskillä 1,20 euroa
kahvi pöydässä 3,50 euroa







NÄHTÄVYYDET JA TEKEMINEN = 0 euroa

Pietarinkirkossa kävimme sisällä, maksullisiin nähtävyyksiin emme menneet. Saimme neljä päivää Roomassa kulumaan nopeasti jo itse kaupunkia ihastelemalla sekä rauhallisilla ruokailuhetkillä ja mielenkiintoisia paikkoja jäi silti käymättä paljon. 

Alla vielä upea ympyräkaavio, jonka Excelissä väänsin.



YHTEENSÄ budjettimme Roomassa meiltä kahdelta: noin 290 euroa.



LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Kahvin hinnoittelusta tulikin mieleeni, että homma toimii samalla tavalla myös Espanjassa (ainakin paikallisten paikoissa): tiskillä, pöydässä ja ulkoterassilla hinnat ovat erit kaikissa. Jos ravintolalla on muutamia pöytiä terassilla kivan kävelykadun varrella, on se todennäköisesti kallein paikka tilata. Ja tippi on tietenkin eri kuin tiskillä oltaessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, olen kuullut, että Espanjassakin on eroja hinnoissa riippuen siitä missä sen nauttii, vaikka itse en äkkiseltään muista sellaisiin törmänneeni. Tosin aloin juomaan kahvia vasta muutama vuosi takaperin ja kiinnittämään vasta silloin enemmän niihin kahvin hintoihin huomiota. Täällä Fuengirolassa olen katsonut kahvin hintoja toistaiseksi vain sisäkahviloissa ja ravintoloissa, missä kupillisella on yksi hinta. Jotkut tosiaan tykkäävät siitä, että seisten vetävät nopeasti sen yhden pienen kahvin, käyvät ehkä vessassa kupin hinnalla (julkisia vessoja kun vaikkapa Roomassa ei ole) ja jatkavat matkaa.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!