Kauan siinä kestikin, mutta nyt on ensimmäinen lento Wizzairilla takana. 

Lähdimme Tampereelta aamulla kahdeksan jälkeen bussilla kohti Turkua. Bussimatka meni todella hujauksessa ja pian jo olimme Turun laitamilla. Nousimme kyydistä lähimpänä lentokenttää olevalla pysäkillä, ennalta olimme katsoneet matkan pysäkiltä kentälle olevan alle neljä kilometriä. Todellisuudessa matka tuntui lyhyemmältä, koska olimme perillä lentokentällä hyvissä ajoin - siitä huolimatta, että mutkien kautta saavuimme perille hieman pidempää reittiä.

Turun lentokenttä oli yllätys. Kentän ympäristössä oli todella hiljaista. Mennessämme kakkosterminaaliin meinasimme ohjeista huolimatta mennä väärään rakennukseen, koska terminaalin ulkomuoto hämäsi. Kävellessämme sisälle minulle tuli työhallit rakennuksesta mieleen ja hetken jo tuntui siltä kuin olisin taas menossa postia lajittelemaan tai lavoja lastaamaan. Onneksi edessä oleva päivä tarjosi mielekkäämpää tekemistä ja sisältä kakkosterminaali olikin huomattavasti mukavampi. Penkkejä ja vessoja on runsaasti, Wifikin toimii ja lapsillekin on pieni leikkinurkkaus.
Terminaalissa oli jopa sohva!

Wizzair toimi kuin Ryanair, myös siinä suhteessa, että uhkailuista huolimatta laukkuja ei ainakaan tällä lennolla syynätty lainkaan tarkkaan. Tonin isompi reppu olisi kuulemma mennyt pienestäkin repusta, vaikka kotona mitattiin senttien ylittyvän reippaasti. Itse lento meni nukkuessa, joten siitä tunnista muistan vain nousun ja puolalaisen vieruskaverini hienhajun.

Gdanskiin laskeudettua tarkistimme valuutanvaihtopaikan kurssin ja päädyimme nostamaan rahaa maatilta. Kenttä oli siisti, mutta eipä siitä juuri muuta sanottavaa ole. Lähdimme pian etsimään bussia keskustaan ja sellainen löytyi ulko-ovista vasemmalle käveltäessä. Pysäkin vieressä olevalta lippuautomaatilta ostimme molemmille kolmen zlotyn (noin 70 snt) bussiliput.

Lippuja syynäilemässä. Tuossa vasemmalla oli pysäköintialue 'Kiss and fly', 10 minuuttia
sai jäähyväisiä jättää. 

Lippuautomaatti kelpuuttaa kolikot, maks. 20 zlotyn setelit ja muoviläpyskät

Bussissa porukkaa oli paljon, mutta pystyi siinä maisemiakin ihailemaan. Itse tuijottelin lähinnä vain vasemmalle puolelle ja oijoi miten värikkäitä ja somia taloja bussin ikkunasta näkyi! Sopivasti vanhoja, ränsistyneitä ja siistimpiä rakennuksia sekaisin.

Gdanskin rautatieasema

Ooh, miten hienojaTälläisten karttataulujen edessä ei ole kauaa tarvinnut seistä
kun joku on jo ollut tarjoamassa apuaan!


Gdanskista ei nähty kuin pintaa vähäsen, mutta pidin näkemästäni. Varmasti ihana kaupunki kesällä! Kauniit rakennukset, kivat yksityiskohdat ja viihtyisän näköiset kahvilat sekä ravintolat tekivät katukuvasta melkoisen viihtyisän. Meidän aika tuolla meni syödessä ja kävellessä, nukkumaan vetäydyttiin aikaisin univelkoja maksamaan.

Käytiin shoppailemassa ruokakaupassa iltapalaaSeuraavana päivänä huristeltiin bussilla tänne Varsovaan!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

 1. Itsekin olisi jäänyt pois siinä K-supermarketin pysäkillä ja kävellyt loppumatkan. En olisi suostunut maksamaan 2,5 € kertalipusta (vuodenvaihteen jälkeen muuten jo 3 €:a!).

  Turku T2 on pieni, mutta käytännöllinen. Ihan sama, millaisesta terminaalista lähden, kunhan pääsen matkaan (ja vielä parempi, jos se näkyy lipun hinnassa). Onhan noita low cost -terminaaleja tullut jo nähtyä, viimeisimpänä Marseille MP2. Kentän sivuilla on muuten oikein infopaketti tästä low cost -konseptista, ilmeisesti varoituksen sanasena henkilöille, jotka saattavat järkyttyä, jos ei marmoria tai kokolattimattoja löydykään :)

  http://translate.google.fi/translate?sl=fr&tl=en&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.mp2.aeroport.fr/concept-lowcost.html

  Provencen alueella muuten yövyttiin missäs muuallakaan kuin low cost -ketju HotelF1:ssa. Toisin kuin monissa muissa maissa, Ranskassa viikonloppuhinnat (ainakin F1:ssa) on halvempia kuin viikkohinnat. Heti maahan päästyämme teimme varaukset matkamme varrella oleviin F1-hotelleihin koko viikoksi nettitarjouksia hyödyntäen: pe-su-yöt 19 € + oleskeluverot, ma-to-yöt 24 € + oleskeluverot.

  Ranskasta voisi kertoa vielä lisää, mutta yritetään pysyä aiheessa, eli tässä Gdanskissa. Heh, vaikka puolalaiset työmiehet eivät välttämättä ole muistaneet laittaa sitä Axea kainaloon, heitä saa pitkälti kiittää tästä Wizzin reitistä, tuskinpa reittiä olisi pysynyt Turussa vuodesta 2008 ilman näitä telakoilla/ydinvoimalassa työskenteleviä raksamiehiä...

  Tuo Gdanskin lippuautomaatti muuten kelpuutti ainakin meille 100 zlotyn setelin, kun ostettiin pari vuorokausilippua viimeksi. Tosin en ehkä tekisi samaa enää toistamiseen, kun vaihtorahana tuli takaisin pelkkiä vitosen kolikkoja. Jokainen voi laskea, kuinka monta vitosen kolikkoa tuli takaisin, kun kaksi vuorokausilippua maksoi 24 PLN :)

  Millaista iltapalaa tarttui hihaan Biedronkasta? Oli varmaan halpaa, kuvakin jo sen kertoo, että ’codziennie niskie ceny y duze rabaty’ (=joka päivä halvat hinnat ja suuret alennukset). http://www.youtube.com/watch?v=DMzkIe0LCPE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ikävää, että Turussakin lippujen hinnat nousevat. Toki kaupunkilaisille matkakortin haltijoille julkisten hinnat ovat Suomessa vielä melko kohtuulliset, mutta nuo rahana maksettavat liput alkavat olla arvokkaita..

   Jaa että ihan tuollainen opas on tehty, haha! Tulee toisaalta varmaan ihan tarpeeseen, kun porukka ensimmäistä kertaa matkustaa vähän kämysimpien lentokenttien kautta, niin yllätys voi olla melkoinen. Odotin Turun kentältä paljon pahempaa ja olinkin yllättynyt, että se on mukavampi kuin Pirkkalan kakkosterminaali. Lähtökentällä ei minullekaan juuri merkitystä ole, mutta toki olen silloin positiivisesti yllättynyt, kun asiat hoituvatkin halvalla ja silti hyvin, kuten on usein Ryanairinkin käyttämien lentokenttien kanssa (tai vaikka siellä Singaporessa viime pidemmällä reissulla). Vaihtokentiltä TOIVON enemmän, koska siinä vaiheessa väsymys yleensä alkaa jo hieman painaa, mutta kyllä se aika kuluu vaikkei mitään hienouksia olekaan tarjolla.

   Ns. bisneshotelleista löytää muuten myös edullisempia huoneita viikonloppuisin (sesonkien ulkopuolella), eli näin on aika usein myös esimerkiksi Suomen, Belgian ym. hotelliketjujen kanssa. Harvoin tosin puhutaan HALVOISTA hinnoista, vaan vain edullisemmista, joihin tulee kyllä mentyä hyyyvin harvoin :)

   Hm.. olisittekohan sitten käyttäneet viereistä maattia, kun kelpuutti satasen setelin? Ostaessamme lippua siinä toisella kun oli suomalaista porukkaa ostamassa omia lippujaan, mutta ei katsottu / kokeiltu itse tarkkaan sen hyväksymiä seteleitä.

   Mitähän me tuolta ostimmekaan, hedelmiä ainakin ja juustoa. Joku leipä myös tarttui mukaan ja yksi olunen.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!