Vaikka olen täälläkin jo väittänyt, etten ole jouluihminen, niin kieltämättä hieman odotin Fuengirolan Joulun avajaisia, jotka olivat viime perjantaina. 

Katukuvassa on pistänyt silmään jouluvalot, jotka sitten viimein laitettiin päälle 29.11.2013. Tunnelma kaupungissa muuttui samantien. En ollut tietoinen, että valot laitettaisiin päälle noin aikaisin, koska olin lukenut, että viime vuonna valot laitettiin säästösyystä päälle vasta 5.12.2012. Sähkö on Espanjassa kallista, joten kovin halvaksi ei lukuisten koristevalojen pitäminen tule.

Katu Fuengirolassa
Samaa katua toiselta puolelta tietä


Auringon laskeuduttua siinä kuuden jälkeen tulee pimeetä. Valoa riittää mukavan pitkälle iltaan, mutta pimeys on kivaa vaihtelua, kaupungithan näyttävät niin erilaisilta päivällä ja illalla. Jouluvalot ja pimeys pukevatkin Fuengirolaa hyvin, toreista ja kaduista tuli kertaheitolla tunnelmallisempia.

Aukion "joulukuusi"

Joulun kukkaistutuksia


Iltakävelyillä olen ihastellut ulkona aikaa viettäviä ihmisiä. Aukioilla lapset juoksevat ja leikkivät ja vanhukset istuskelevat rauhassa puiston penkeillä.


Aukion "joulukuusi" iltavalaistuksessa
Miramarin edustalta

Joulunaika näkyy myös Miramarin ostoskeskuksessa, missä kävimme elokuvissa viime viikonloppuna. Porukkaa oli paikalla todella paljon, joulun ostelut olivat alkaneet. Kaupat ja ravintolat täyttyivät ihmisistä, joulumusiikkia soitettiin hillitysti, ostoskeskukseen oli rahdattu valtava kuusi ja olipa Papa Noelin pajakin pystytetty vaikka pukkia en nähnytkään. Yhdessä kaupassa oli myös myynnissä asianmukaisia vaatteita, kuten poron kuvilla koristeltuja miesten haalareita ja lasten paitoja.Rauhallista joulun odotusta.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Malagasta taitaa löytyä koko Espanjan komeimmat jouluvalot, ainakin jossain niin väitettiin. Tehän taidattekin juuri sopivasti siirtyä Malagaan joulun aikaan, niin voitte ihailla sitten niitä valoja :) Minä en ole yhtään jouluihminen, mutta tykkään kyllä kun kaupunki koristeellaan valoin ja illalla on tunnelmallista. Tuli muuten mieleen tuosta isosta joulukuusesta se kammottava joululottomainos, josta on tehty paljon pilailuversioita youtubeen. Telkkaria tulee katsottua täällä aika vähän, mutta joskus iltaisin tulee kytättyä, kun Suomen nettiteeveetä voi katsoa niin rajoitetusti. Eniten harmittaa ettei Docventuresin jaksoja näe netistä...Meni muuten vähän aiheen ohi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kivaa kuulla! Malagaan siirrytään joo ensi viikon alussa, joten hyvin ehditään joulunajasta nauttia sielläkin!

   Multa on mennyt ihan ohitse tuo joululottomainos! Ja samalla sitten nuo pilailuversiotkin. En itsekään ole täällä kuin joitakin kertoja telkkaria avannut, olen TV:n kanssa aina vähän levoton. Kaukkari kädessä ja samantien kun mainokset alkavat (tai uskon toiselta kanavalta löytyvän jotain parempaa), niin kanava vaihtoon :).

   Yksi ilta menin Yle Areenan sivuille aikomuksena katsoa jotakin dokkaria. Siellä valitsin sitä dokkaria sitten ikuisuuden ja vasta kun yritin sitä katsoa ja tuli ilmoitus ettei toimi ulkomailla, niin itsekin asian muistin. Joskus sitä kokeillu jossain, mutta ei toimi ei. En kyllä ees muistanut, että tollainen nettitv:kin on olemassa :D. Onko siinä siis jotain rajoituksia että paljonko voi katsoa vai johtuuko ihan vain tarjonnan määrästä?

   Poista
  2. Tulee muuten ihan liikaa mainoksia Espanjan teeveestä! Ja mainoskatkot kestää ikuisuuden! Me ollaan jääty jo Espanjan Voiceen (La Voz) koukkuun ;)
   Meillä ei itseasiassa Suomen kodissa ole ollut tv:tä vuosiin, joten sen vuoksi nettitv on tosi tuttu juttu :) Kyllä noita ohjelmia voi katsoa ihan niin paljon kuin sielu sietää! Areenalla on tosiaan tekijänoikeuksien vuoksi tosi suppea valikoima ulkomailla asustaville. Harmi, kun tuo Yle kuitenkin esittää laadukkaimpia ohjelmia. Mutta tuleepahan sitä katsottu sitten Katsomosta hömppää, kuten Totuuden torvia ja Ruudusta Hyviä ja Huonoja uutisia (paitsi siitäkin taisi tulla juuri viimeisin jakso).

   Etköhän sä sen joululottomainoksen vielä joudu kohtaamaan :D

   Poista
  3. Todellakin, mainostauot ovat todella pitkiä! Ja vielä kun kanavia on todella paljon niin sekaisinhan siinä menee. Unohtaa ihan mitä ohjelmaa oli alunperin katsomassa :)

   Meillä ei ole myöskään ollut TV:tä vuosikausiin, minkä takia se TV:n katsominen varmaan onkin niin levotonta. Välillä kylässä käydessä TV on päällä ja se välillä häiritsee, mainokset ja Suomen TV-tarjonta kun lähinnä ärsyttää (luontodokkarit rules!). Täällä Espanjassa vielä ne mainokset ovat pidempiä ja ohjelmista ei ymmärrä puoliakaan :D. Tuo Voice tosin voisi olla hyvä, paitsi en noissa Voice/Idols/ym. - ohjelmissa jaksa ollenkaan sitä kun ne puhuu niin paljon. Laulaisivat vain, niin olis hyvä :).

   Leffoja ja dokkareita tykkään kyllä paljon katsella, mutta näitä ei tietääkseni suoraan näe juuri missään näin ulkomailla, paitsi lataamalla. Tosin Youtube, Dailymotion ym. näyttävät kyllä dokkareitakin joskus, kun osaisi vain käyttää niitä sellaiseen (yleensä päädyn suoralla linkillä).

   Saa nähdä tuleeko lottomainos eteen :D. Melkein harmi, että jää jouluna joululotto katsomatta, haha!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!