Taas on vaihdettu kaupunkia. Barcelonassa ollaan, viimeisessä etapissamme ennen lentoamme Helsinkiin. Lensimme Barcelonaan Sevillasta Ryanairin koneella. Siirtymiset menivät helposti ja nopeasti, ehkä hieman automaatiolla jopa. 


Reppua jälleen kerran pakatessani ajattelin kuinka lentokoneella matkustaminen ei vain ole enää niin jännää kuin mitä se oli joitakin vuosia sitten. Lentokentistä pidän kyllä edelleen ja varsinkin pitkän matkan lennot ovat melkoisen mukavia kun ruokaa ja elokuvia riittää ja onhan matkustamisessa aina se kutkuttava tunne, joka tulee tien päällä olemisesta. En innostu vain paikoista, vaan itse matkanteko on suurta hupia minulle yhtä lailla.

Mutta se pakkaaminen ja lentokentillä toimiminen. Vaikka ne hommat menevät jo rutiinilla, tiedän kyllä miten turvatarkastuksessa pitää toimia ja useimmiten homma sujuu sen verta jouhevasti, että jonottamiseen ei ehdi kyllästyä. Lentokentälle ei kuitenkaan voi lähteä aivan yhtä huolettomasti kuin bussiin taikka junaan. Itse pakkaan yleensä edeltävänä iltana repun valmiiksi, jotta seuraavana aamuna ja päivänä voi keskittyä muihin juttuihin. Toni taas pakkaa aina vasta aamulla ja tällä matkalla hän on tartuttanut huolettoman "heitetään vain kaikki aamulla reppuun sikinsokin, hommaan menee minuutti" - asenteensa minuunkin ja kieltämättä se on ollut hauskaa. Huolettomasti haluankin matkustaa ja meillä tuota tavaraa ei ole koskaan mukana niin paljoa etteikö tällainen pakkaustyyli onnistuisi.

Mutta sitten kun teen näin sinä päivänä kun tarkoitus on tehdä siirtymisiä lentokoneella, niin enköhän hetkeksi unohda, että ne nesteet ja tietokone pitää ottaa repusta vielä pois, joten niitä ei sovi laittaa kaiken muun alle. Eväätkin pitää pakata saataville jos nälkä yllättää ja muutenkin kaikki olisi hyvä olla jonkinlaisessa järjestyksessä, jotta reppua ei tarvitse kokonaan purkaa kun etsii vaikka sitä lämmittävää neuletta jostakin repun uomenista

Turhaa narinaa nyt kuitenkin, ei siinä pakkaamisessa tarvitse Einstein olla vaikka lentokoneella matkustaisikin. Bussilla ja junalla matkusteleminen vain on kieltämättä usein mukavampaa kun kamat voi levittää vaikka viereiselle penkille tai ainakin istua kyljetysten vain sen oman kumppanin kanssa. Tosin lentokoneella matkustamisessa on se omanlaisensa tien päällä - fiilis, useimmiten kun niitä lentoja käytämme nimenomaan pidempiin siirtymisiin.
Barcelonaan kuitenkin saavuttiin siis hyvissä voimissa. Kentälle oli ihanaa saapua kun tiesi tasan minne mennä. Junan kuvaa seuraamalla päädyimme juna-asemalle, missä ostimme T10-kortin yhteiseksi (hinta muuten noussut 10,30 euroon) ja kuljimme junalla keskustaan. Vaihdoimme kerran metroa, millä pääsimme Ramblalle ja majapaikkaamme. Ihastelin taas halpaa matkaa Barcelonan lentokentältä keskustaan, ei paljoa halvemmalla missään pääse julkisilla lentokentältä pois. Barcelonan lentokentältä pääsee vaikka toiselle puolelle kaupunkia eurolla per henkilö!

Majoitumme aivan La Ramblan välittömässä läheisyydessä ja naapurissa on liuta ravintoloita, kauppoja ja kahviloita. Asunto on kumma kyllä todella rauhallinen (toisin kuin pari hostelli-kokemustani näiltä samoilta kulmilta), mutta heti ulko-ovesta astuttuessa keskustan vilinä muistuttaa itsestään. Tälle reissulle valinta on todella hyvä, biitsilläkään kun ei tarkene.Meillä on tämän matkan osalta vielä yksi lento edessä ja se on Suomeen. Viimeisen parin viikon aikana olen hiljalleen tajunnut sen, että tämä matka tulee päätökseen aivan pian. Tämän tiedon valossa olen sitten haikaillut Espanjan perään jo etukäteen. Olen miettinyt mitä kaikkea jään täältä kaipaamaan ja pohdiskellut jo koska voisimme tulla tänne takaisin pidemmäksi aikaa.

Samaan aikaan päässä on kuitenkin ollut myös tunne, että nyt pitää nauttia kaikesta tästä, auringosta, tapaksista, halvoista hinnoista ja upeista maisemista, koska todellisuudessa en tiedä koska seuraavan Espanjan matkan aika on. Niin helppoa kuin tänne onkin jatkossa tulla, Espanja kun on tullut entistä tutummaksi näiden kolmen kuukauden aikana, niin olen alkanut miettiä sitäkin, että pitäisikö pian laajentaa näitä reviirejä enemmän. 

Maailma on niiiin iso paikka ja kiehtovat paikat eivät käymällä lopu! 

Ja minun mielestäni yksi kerta ei usein edes riitä, minkä takia helposti palaankin samoihin paikkoihin uudelleen ja uudelleen. Tämän talven aikana olen kuitenkin tosiaan miettinyt, että maailmaa olisi muuallakin. Haluaisin tutkia niin monia muitakin maita ja kaupunkeja ja joka kerta kun palaan jo käytyihin, vaikkakin ihaniin paikkoihin, siirrän vain kauemmaksi tulevaisuuteen lukuisia maita, jonne olen haikaillut yhtä lailla vuosikausia. En ole koskaan tehnyt minkäänlaisia viisivuotis-suunnitelmia, en osaa kunnolla katsoa lyhyenkään ajan päähän, enkä ole myöskään moneen vuoteen kirjannut aktiivisesti bucket listin tapaista haluan nähdä - rivistöä ylös. En ole aloittamassa vuosisuunnitelmien tekoja nytkään, mutta jonkinlaista suunnitelmallisuutta voisin ehkä jatkossa harkita tulevien matkakohteiden valintojen suhteen.

Minulla ei ole siis tietoa siitä minkälainen (reissu)vuosi tästä tulee, koska yhtäkään matkaa ei ole varattuna. Toisaalta pidän todella paljon juuri näistä ohimenevistä hetkistä elämässä kun mitään erikoisempia suunnitelmia ei ole. Sinä aikana koko maailma on avoin, voi mennä minne vain tai olla menemättä.

Täysin tyhjältä reissukalenteri ei kuitenkaan näytä vaikkei sinne mitään ole mustekynällä kirjattukaan. On ollut puhetta matkoista useammankin ihmisen kanssa ja toivon mukaan kaikki aiotut matkat toteutuu jossakin vaiheessa vuotta. Nämä puheet koskevat kuitenkin vain ylipäätään matkustelua jonnekin, mutta joukossa on tosin jopa yksi matka, jossa kohde on jo päätetty, ajankohta vain on avoinna. Kerron kuitenkin siitäkin matkasta vasta sitten kun olemme siirtyneet puheista tekoihin ja varanneet kuljetuksia.


Nyt edessä on vielä lyhyt hetki Espanjaa ja sen iloja, minkä jälkeen suuntaamme Suomeen. Suomessa odottaa paljon kivoja asioita. Näistä ihanin on tietenkin kasa läheisiä ihmisiä, joiden seurasta pääsemme taas pian nauttimaan! Tiedossa on siis sosialisoitumista ja Suomessa matkustelua. 

Toinen asia mitä odotan myös paljon, on rauhallinen visiitti kirjastoon. Ah sitä ihanuutta kun lehtihyllyssä kaikki lehtien kannet ovat vaihtuneet muutamaankin kertaan ja kirjojen uutuus-hyllyllä komeilee kirjoja, joita en ole vielä lukenut! 

Näihin tunnelmiin, terveisiä vielä Barcelonasta!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

16 kommenttia:

 1. En ole hirveästi (vielä) matkustellut mutta kuukauden päästä menen pikavisiitille köpikseen ja aion ottaa tietokoneen mukaani. Kone on niin pieni että mahtuu käsilaukkuuni joten aion laittaa sen sinne ja yhden matkalaukun ruumaan.
  Mitä tarvitsee tehdä kun kone on laukussani? Kun menen turvatarkastukseen pitääkö se vain nostaa pois sieltä laukusta ja laittaa siihen "astiaan" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Juuri noin, eli laitat vain siihen lootaan sen koneen :). Samalla lailla kun laitat takin, nesteet ym. muut tavarasi. Jos kone on pieni, niin siihen ei välttämättä kiinnitetä huomiota vaikka se olisikin laukussa, mutta parempi kaivaa esille niin pääsee varmemmin läpi nopeasti :). Se kuinka tarkkoja turvatarkastuksissa ollaan, riippuu vähän henkilöstöstä / maasta.

   Mahtavaa matkaa Kööpenhaminaan!

   Poista
 2. Olipas mukavaa lukea ajatuksia matkustamisesta. Itsellä karisi kaikki "jännyys" lentomatkustamisesta syksyn aikana, siitä pitivät 17 lentoa 3kk sisällä huolen. Ja oli oikeasti todella haikeata mennä lentokentälle, katsella muiden ihmisten innokkuutta lähteä matkalle ja samaan aikaan murista itsekseen kun se 3 tunnin lentokin tuntui ihan ylitsepääsemättömän ärsyttävältä. Luotan siihen, että tauko lentämisestä (sitten kesällä haha) palauttaa sen lapsekkaan innostuksen matkalle lähdöstä.

  Ja itse olin huomaamattani jumiutunut oikein kunnolla kolmeksi vuodeksi Thaimaahan ja Lontooseen. Vaikka tälläkin hetkellä on kova kutina päästä esim. alkusyksystä taas Lontooseen niin olisi kyllä hyvä mennä jonnekin muuallekin vaihteeksi. Esim. Barcelona kiinnostaa ja Italia (pizzaa! mozzarellaa!) ja Saksa jajaja. Euroopassakin on niin monia mielenkiintoisia paikkoja!

  Ja kirjasto! Jostain syystä olen välillä ajatellut Metsoa ja sinne menemistä aurinkoisena päivänä sekä repun täyttämistä mielenkiintoisilla kirjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, melkoisen monta lentoa lyhyen ajan sisällä! Itse olen loppujen lopuksi lentänyt aika vähän siihen suhteutettuna kuinka monta kuukautta olen ollut ulkomailla viimeisten vuosien aikana. Lentämiseen en siis ole ehtinyt kyllästyä, mutta se kaikkein komein glamouri siitä on hävinnyt. Varsinkin silloin kun viettää aikaa vaikka jollain Aasian kuppasella lentokentällä, missä on yksi pieni odotushalli, kovat penkit, miljoona ihmistä ja lento on myöhässä, ei tunnu ihan luksukselta :D

   Lontoo on minullakin kaupunki, missä olen käynyt 6 vai 7 kertaa. Viime reissu oli 2011, eli 2,5 vuotta sitten. Tällä hetkellä sinne olisi taas hinkua, mutta kun nekin rahat voisi laittaa johonkin uuteen paikkaan, niin ei taas tiedä.. Euroopassa on tosiaan myös niiiin paljon kiehtovia paikkoja! Suosittelen kyllä Barcelonaa :). Ja Saksaakin, koska kaipaan sinne aina itse, vaikka jostain syystä en vieläkään ole maahan kunnolla tutustunut...

   Ah, Metso <3. Mulla kirjasto on jokaisella vähänkään pidemmällä reissulla mielessä. Mutta ihanaahan se on kun Tampereeltakin löytyy näitä mahtavia paikkoja, joiden vuoksi paluu on mukavaa :). Sulla se paluu taitaa vielä olla oikeasti auringon jo ilmestyttyä taivaalle, joten pääset toteuttamaankin tuon ajatuksen varmasti melko pian Tampereelle paluun jälkeen :)

   Poista
 3. Kylläpäs näytti viimenen kuva tutulta, tuosta itsekkin menen ohitse noin miljona kertaa päivässä, kun ihan vieressä asun :D Tervetuloa Barcelonaan!

  Tuota minä oon kyllä ihmetellyt, että lentokentältäkö pääsee metrollakin keskustaan? Joka päivä näkee ihmisiä raahaamassa matkalaukkua metrossa ja minä oon ihmetellyt, että miten ihmeessä muka... No, myönnettäköön, että en ole kamalasti jaksanut aiheeseen edes perehtyä, itse olen tuota väliä kulkenut ihan vain lentokenttäbussilla :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen komeat kotiseutumaisemat sulla sitten :D. Juuri taas muutama tunti sitten tuolla suunnalla pyörittiinkin!

   Joo tai oikeastaan junalla! Juna pitää sitten vaihtaa metroon esimerkiksi Santsin asemalla tai vaikka Passeig de Gracialla, mutta suosittelen kyllä ensimmäistä. Ja sillä samalla kortilla pääsee vaihdolla niin halvaksi tulee :). Bussikaan ei toki yhtään huono vaihtoehto jos keskustaan jää, mutta ne taas eivät taida mennä kovinkaan pitkälle (?). Eli vähän riippuu minne on menossa, jos vaikka jatkaa itä-Barcelonaan metroaseman lähettyville, niin juna+metro on mielestäni kätevämpi.

   Poista
 4. Mulla on jääny blogien seuraukset ihan unohduksiin.. hurjaa, että teidän Espanja-visiitti on jo lopuillaan.
  Mua nykyään rassaa nimenomaan noi lentokenttien odottelut ja turvatarkastukset. Argentiinassa ei tartte repusta poistaa mitään, ei nesteitä, läppäreitä ei yhtikäs mitään -ja se tuntuu jo niin luksukselta. 1,5 litran vesipullon kanssa voi matkustaa täysin mutkitta. Euroopassa sitten yleensä vikistään ihan pienestäkin. Eniten ehkä mua ärsyttää se, että jossain pääsee helpolla ja toisaalla ollaan niin tiukkoja, voisivat vähän yhtenäistää sääntöjä. :) Barcelonassa ei ikinä tarvitse ottaa nesteitä repusta pois (vaikka samat säädökset pätee kuin Suomessa), mutta sitten taas Helsinki-Vantaalla pitää aina ottaa nestepussi erikseen.. ja läppärit suojapussista ulos. Aaarrghh.
  Nauttikaa Barcelonan auringosta ja hyvää kotimatkaa Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vähän arvelinkin, että Argentiinassa ei olla yhtä tiukkoja tässä asiassa kuin Euroopassa :). Vaikka tosiaan täällä Euroopassakin käytäntö vaihtelee melkoisesti..

   Esimerkiksi kaverilla oli kerran (tosin monta vuotta sitten) käsimatkatavaroissa sateenvarjo. Lensi Espanjasta Englantiin, ei ongelmaa. Pari päivää myöhemmin Englannista Suomeen lennettäessä sama sateenvarjo takavarikoitiin :D. Niin ja Tonilla oli muuten Sevilla-Barcelona - lennolla sakset käsimatkatavaroissa.. Päätti kokeilla, että onnistuuko kuljetus ettei tarvitse vielä heittää pois. Ei olisi varmaan Suomessa onnistunut, siellä sai lähtiessä puhuttelun siitä kun ei ollut palasaippuaa laittanut minigrip-pussiin :D

   Ja kiitos paljon, hetki vielä nautitaan :)

   Poista
  2. Joo, riippuu kyllä maasta :)

   Argentiinasta ostin mukaan dulce de lecheä, joka piti Pariisissa tsekata matkatavaroihin tai jättää kentälle (jatkolento). Tsekkasin sitten käsimatkatavaranikin sisään sen dulce de leche purkin vuoksi :D

   Ja lennettiin kerran Pariisista (CDG) poikaystävän kanssa, minä Suomeen, hän Italiaan.
   Hän sai camembert juuston käsimatkatavaroissa mukaan, mun otettiin pois.

   Poista
  3. Hei! Kiva kun jaoit kokemuksiasi, niitä on aina hauska lukea :). Juuri tuo käytäntöjen ero kielii siitä kuinka turhaksi koko homma on jo mennyt. Ehkä asiaan tulee jotain järkeä jossain vaiheessa :)

   Poista
 5. Matkustaminen on kyllä yleensä henkisesti monimutkaista. Siis pelkästään se, että odottaa jotain reissua, mutta samalla suunnittelee jo sen jälkeen tulevia matkoja ja yhtäkkiä alkaakin elää niitä eikä ensiksi tuleva matka muka enää kiinnostakaan niin paljon. Sitten taas reissun jälkeen haikailee pitkään takaisin, eikä ne tulevat reissut jaksa innostaa kovinkaan paljoa. Jokaisesta reissusta intoilee siis paljon, mutta samalla haikailee jonkun menneen/tulevan perään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Hienosti kirjoitettu :). Itsellä se, että varaa jonkun matkan, vie siitä hetkeksi suurimman ilon pois. Silloin alkaa helposti haaveilla jostain muusta kohteesta kuin siitä tulevasta tai sitten katselee kuvia vanhoista reissuista. Lähdön hetkellä innostus käsillä olevaan matkaan taas palaa (onneksi) voimakkaana ja silloin sitä haluaa olla juuri sillä matkalla. Matkan lähestyessä loppuaan, sitä sitten taas miettii jo seuraavaa :)

   Poista
 6. Ai ihana Barcelona! Muistuttaa mua siitä, että pitäis käydä nekin kuvat läpi. Oon vähän harhautunut muualle toviksi... :) Oli muuten kiva huomata, että siellä on asiat melkein täysin ennallaan vaikka mun edellisestä visiitistä oli jopa 8(!) vuotta.

  Mun ensimmäinen kommentti muuten hävis jonnekin, eli jos nyt tuli kaks samantapaista niin poista vaan toinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin viime kesänä huomasin, että ei ollut kaupunki vuosien saatossa juurikaan muuttunut (oli kanssa pidempi väli silloin). Ihan hämmästelin sitä miten hyvin kadut ja kulmat jo tunsi, vaikka tokihan sitä uusiakin reittejä tuli tallottua.

   Kiva kaupunki kyllä, vähän tuntuu siltä, että tänne tulee palattua vielä vuosien varrella monta kertaa...

   Poista
 7. Ihana Barcelona! Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja sitten onkin taas uusien reissujen aika. :)

  On toden totta tuo mitä lentämisestä mainitsit. Se vaan tulee rutiiniksi niin äkkiä. Muistan kun pienenä oli reissuun lähtö ja lentäminen oli niin kivaa ja erikoista. Nykyään noin 70 lennon vuositahdilla se ei jaksa innostuttaa, päin vastoin. Mutta mukavaa se matkailu silti on ja pitää olla kiitollinen jokaisesta mahdollisuudesta reissata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri, uutta reissua vain kehiin :). Vaikka on kotonakin kivaa!

   Sinulla on melkoinen tahti! Eihän se tosiaan ihme ole, että siitä lentämisestä on tullut rutiinia. Mutta moneen mahtavaankin asiaan tottuu, joskus jopa kyllästyy, kun sitä tarpeeksi tekee. Ja kiitollinen kannattaa tosiaan olla, olemme sen verta etuoikeutettuja ja matkusteleminen on niin mahtava asia, että eipä ne rutiinit ainakaan minua haittaa :). Reissatessa kaikki aistit ovat helposti valppaina ja selvitettäviä asioita voi olla paljonkin, minkä takia joskus on kivaakin ns. hengähtää ja liikkua rutiinilla.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!