Terveisiä Tampereen auringon alta!

Kukaan ei varmaan voi valittaa viime viikkojen säistä mitään, eihän? Syksy on ollut pirun kaunis. Lämmin, aurinkoinen ja iltaisin tunnelmallisen pimeä. Sateita on ollut vähän, mutta eiköhän niitäkin ehditä vielä saamaan ennen kuin talvi tekee tuloaan. Revontuliakin on vähän väliä näkynyt.
Olen pitänyt tietokoneen ja telkkarin usein suljettuna, kännykänkin välillä äänettömällä ja ollut supersosiaalinen ihan kasvotusten ihmisten kanssa. Ambivertiksi itsensä luokittelevalle jatkuva läsnäolo ihmisten, sekä hyvien ystävien että uusien mielenkiintoisten tuttavuuksien, kanssa on ollut mahtavan antoisaa vaihtelua yksin olemiselle. Olen nauttinut jokaisesta päivästä ja välillä missä lie hormoonipöllyissä yksin kotona itkeskellytkin kiitollisena sitä kuinka upeita ihmisiä elämääni olen saanut. Jatkuvasti heitä vieläpä näyttää ilmestyvän lisääkin. 

Tämä on matkablogi, joten kuulumisten yhteydessä on toki päivitettävä mitä matkailurintamalle kuuluu. No sinnepä kuuluu hyvin hiljaista ja tämäpä onkin harvinainen tilanne. Viimeksihän Suomen ulkopuolelle reissasin Ruotsin Lappiin ja sitä ennen Amsterdamiin ja molemmat olivat maksettuja blogimatkoja. Sen jälkeen kun tulin takaisin Saksasta kesäkuussa, minulla ei ole ollut yhtäkään omin päin suunniteltua ulkomaan matkaa varattuna! 

Ei sillä, etteikö matkakuumetta olisi. Välillä se nousee voimakkaammin ja olen ollut pariin kertaan jo painamassa maksunappia lentojen kanssa. Melkein olin lähdössä Karibialle marraskuussa. Ja sen jälkeen Kanadaan itsenäisyyspäivänä. Ja Thaimaahan jouluksi ystävien mukaan. En kuitenkaan mitään näistä matkoista varannut, koska juuri nyt riittää tieto siitä, että voin lähteä koska vain mikäli oikeasti haluan. Olenkin enemmän elänyt päivästä päivään tai melkeinpä vain aamusta iltaan sen kummemmin seuraavaa päivää stressaamatta ja päättänyt, että lennotkin ostetaan sitten kun matkakuume nousee sietämättömäksi ja D-vitamiinia ei jaksa enää purkista nappailla.

Joku muistanee, että opiskelen (ja työskentelenkin välillä) matkailualalla, mutta nyt ovat opinnotkin tämän syksyn jäissä. Ei tule siis koulukirjojen sivujakaan käännettyä vaikka toki puhtaasti mielenkiinnosta alaa edelleenkin seuraan. Jyväskylään ei tule myöskään jatkuvasti kuljettua. Hieman ikävöin säännöllistä liikkeellä oloa, mutta toisaalta Helsingissä tulee nyt vuorostaan poikettua useammin, joten matkalla olon tuntua saan sitten niistä reissuista.

Matkablogia on helpompaa kirjoittaa kun on jotain matkojakin tulossa tai takana, joten täällä voi olla edelleen hiljaisempaa nyt kun en Tampereenkaan kulttuuririentoihin ole liiemmin osallistunut. Pieniä Suomen reissuja voipi tosin olla edessä. Luonnoksissa on kuitenkin vielä julkaisemattomia tekstejä, joten ei täällä täysin kuollutta tule olemaan vaikka kotona pysyttelisinkin.

Aurinkoista syksyä kaikille!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Oi välillä vain paikalle pysähtyminenkin tekee hyvää ja se eläminen hetkessä. Ja spontaanit päätökset on parhaita, niitä tulee valitettavasti itsellä harrastettua aina liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta todellakin, täysin samaa mieltä! Spontaanit päätökset ovat ihania! Elämässä parasta on (ainakin toisinaan) juurikin yllätyksellisyys mikä syntyy siitä, ettei suunnittele liikoja ja menee fiiliksen mukaan.

   Poista
 2. Minusta on kiva lukea näitä kuulumispostauksiakin, ei se mittään vaikka ei koko ajan tule ulos reissukirjoituksia! :) munkin blogi on ollut hiljainen tänä kesänä ja syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Rosita! Luinkin juuri tekstisi asiaan liittyen. Ja olen samaa mieltä siitä vaikka vauvaa ei omissa kuvioissani olekaan :D. Olen huomannut, että oma elämäni menee vahvasti sykleissä ja joskus kiinnostaa enemmän mennä, juosta, kokea. Sitten väliin on saatava sohvalla makaamista, kirjoja, läsnäoloa kotioloissa ja siinä omassa lähimettässä ja tärkeiden ihmisten kanssa yhdessäoloa. Matkusteleminen on varmasti molemmille meille suuri intohimo, mutta elämässä on tosiaan muitakin tärkeitä, ihania asioita :).

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!