Juon aamukahviani sohvalla istuen. Edessäni lattialla makaa jo suljettu matkalaukku, jonka päälle olen heittänyt vaatteita ja tavaroita, jotka haluan vielä pakata mukaan. Katselen ikkunasta ulos ja ajatukset harhailevat välillä kaukaisiin maihin, välillä tuleviin päiviin. Suurimman osan aamusta mietin kuitenkin ihmistä, joka tuli ja järisytti maailmaani.

Ulkoonta ei kantaudu mitään ääniä sisälle asti. Miten Tampereen Tammela, keskustan kyljessä seisova suloinen asuinalue, voikin olla näin hiljainen arkiaamuna? Hiljaisuus ja tyyneys kuvaavat hyvin mielialaanikin kunnes yhtäkkiä purskahdan itkuun.

Äkkiä kaipaan isääni, jonka menetimme melkein päivälleen 26 vuotta sitten. Kaipaan synnyinkaupungissani asuvaa siskoani, jolla on koko elämä vielä edessään. Tunnemyrsky kestää tovin, jonka jälkeen rauha ja kiitollisuus valtaavat minut.

Olen lähdössä matkalle, vaikkakaan en kovin pitkälle. Lähden vain muutaman tunnin junamatkan päähän, tuttuun kaupunkiin, missä minua odottaa kasa ystäviä, muutama perheenjäsen, matkamessut ja juhlat. Olen lähdössä Helsinkiin.


Vaikka matka on lyhyt ja usein tehty, lähteminen tuntuu edelleenkin kolmentoista vuoden jälkeen kutkuttavalta, kuten kaikki muutkin matkat. Lähtiessäni nappaan matkalaukun käteeni, sammutan eteisen valot, tarkistan avainten mukana olemisen ja painan ulko-oven kiinni. Hetken kotiovella seistessäni tunnen kuinka olen liikkeellä vaikken ole vielä ehtinyt ulko-ovea pidemmälle. Ulos päästyäni vilkaisen ystäväni ikkunaan, heitän hiljaiset heipat hänellekin ja lähden kohti juna-asemaa.

Seuraavaksi tiedossa on siis Matkamessut, jonne minäkin jo perinteiseen tapaan menen. Lähden oppimaan, tapaamaan ystäviä, keskustelemaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja ennen kaikkea inspiroitumaan ja matkakuumeilemaan. Nyt innostaa suuresti ajatus, että Kanadan matkaamme ei ole kuin muutamia viikkoja enkä tarvitse toista reissua odottamaan. Tiedän kuitenkin jo, että ylihuomenna janoan taas Islantiin, Kaakkois-Aasiaan, Lappiin, Espanjaan, Japaniin, Etelä-Amerikkaan tai Afrikkaan savannille.

Jos olet tulossa messuille, niin toivottavasti sinäkin inspiroidut ja pidät hauskaa! Katsotaan palaanko blogin puolella messuihin vielä, Instagrammiin ehkä kuvan taikka toisenkin julkaisen. Mukavaa viikkoa kaikille.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

Kerropas mitä mieltä sinä olet!