Viimeisenä päivänämme Edinburghissa kävimme Arthur´s Seatin lisäksi muutamassa museossa. 


Ensimmäinen oli Museum on the Mound, joka sijaitsi kävelymatkan päässä hostelliltamme. Museo oli ilmainen, minkä vuoksi sinne oikeastaan menimmekin, koska ei se rahan historia niin paljoa kiinnosta. Mutta olihan se ihan mielenkiintoinen paikka vierailla! Museo on melko pieni, mutta kyllä sinne asiaa on saatu laitettua.


Museossa oli mm. mielenkiintoisia faktoja esillä

Kokeilimme hauskaa "holvin murtaja" -testiä. Siinä oli kolme kysymystä, joihin piti vastata oikein ja vastauksissa oli numerot mukana. Sitten piti ohjeiden mukaan kääntää lukkoa oikein, jotta kassakaappi avautuu. Sekoilimme siinä aikamme, kun yritimme ymmärtää konetta. Saimme kaksi vastausta oikein, mutta sitten siihen tuli kouluporukka ja ystävällinen opas pyysi meiltä josko he pääsisivät siihen ja annoimme toki tilaa. Sitten jäimme porukan taakse kuuntelemaan ohjeita ja oikeat vastaukset ja porukan lähdettyä sitten saimme kassakaapin tiirikoitua auki, hehe. Jee, saimme napattua kaapista kivat postikortit muistoiksi.

Hauska vehje! Nuo muuten eivät olleet ne meidän vastaukset :)
Palkinto odotti!

Oli siis ihan mielenkiintoinen museo, joten varsinkin jos kulkee läheltä ohitse, niin kannattaa poiketa.

Rahamuseon jälkeen menimme Scottish National Gallery -museoon, joka sijaitsi hyvin lähellä rahamuseota, vain rappuset alas.
Tämäkin museo oli ilmainen, joten poikkesimme mielellämme sisään. Yleensä en juuri hirveästi välitä tällaisistä museoista, koska niissä on niin hirveästi tylsiä tummanvärisiä maalauksia (esimerkiksi enkelitaulut monesti), mutta tässä museossa oli myös värikkäitä ja mielenkiintoisia otoksia. Kiersimme museon kuitenkin melko nopeasti. Kannattaa kyllä poiketa täälläkin, museossa oli mukavan rauhallista, vaikka siellä olikin melko paljon ihmisiä. Kuvia ei sisällä saanut ottaa, joten tämä enempää materiaalia museosta ei minulla ole.

Keskiviikkona teimme vielä viimeisiä ostoksia ja pitkän kävelylenkin joelle. Siellä oli nättiä, vaikka kuvissani ei täysin siltä näytäkään. Aurinko myös paistoi keskiviikkona vähän Edinburghissakin, mutta kuvani ovat silti kaikki pilvisiä.


Ihanat korkeuserot!
Joella oli vehreää

Päivän päätteeksi kävimme kaupassa, Sainsburyssa, ruokaostoksilla ja menimme loppuillaksi hostellille. Briteissä tykkään kauppojen eväsvalikoimasta. Tarjolla on melko edullisia JA herkullisia salaatteja, jotka maistuvat tuoreilta, toisin kuin monet Suomen kauppojen vastaavat. Lisäksi kivat hedelmäsekoituspussit ovat käteviä ostaa mukaan. Kävimmekin usein kaupoista hakemassa ruokamme.

Tämmöinen oli viimeinen päivämme. Torstaiaamuna herätys oli kello 04:00 ja bussi lentokentälle lähti 04:30. Matka maksoi taas sen 3,50 puntaa ja 30 minuutissa olimme perillä lentokentällä, jossa ehdimme syödä ennen koneeseen nousua. Hieno reissu!


Kirjoitan myöhemmin vielä lisää hostellista ja matkan kustannuksista.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Hei, kiitos ensinnäkin inspiroivasta blogistasi,jonka löysin pari päivää sitten. Kysyisin tuosta junamatkasta lentokentälle että voiko lipun ostaa junasta ja mistä junan aikataulut näkee? Ja onko turvallista yksinäisen naisihmisen odotella pääjuna-asemalla klo 4.30 aamuyöstä? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kun löysit blogiini :). Edinburghin kentältä pääsee helposti bussilla keskustaan, mutta bussien pääteasema on yleensä Waverleyn juna-aseman ulkopuolella. Tässä on linkki kirjoittamaani Edinburgh-oppaaseen, missä on tietoa kuinka kentältä pääsee keskustaan, siellä on myös linkit aikatauluihin:

   http://pienellarahallamaailmalle.blogspot.fi/2012/06/edinburgh-opas.html

   Mutta tässä vielä suora linkki Airlink-bussien aikatauluihin:

   http://www.flybybus.com/timetable.html

   Tässä vielä linkki Edinburghin lentokentän sivuille, josta näet kaikki kulkuvälineet ja linkit niiden sivuille:

   http://www.edinburghairport.com/transport-and-directions

   Koen Skotlannin hyvin turvalliseksi maaksi, mutta tietenkin joka paikassa kannattaa erityisesti naispuoleisen ihmisen olla varuillaan. Bussipysäkki on juna-aseman ulkopuolella kadun varrella ja bussit kulkevat niin usein, että siinä todennäköisesti on bussi jo odottamassa kun menet paikalle. Arkiyönä/aamuna ei näkynyt ihmisiä muuten ulkona ollenkaan, mutta pysäkillä melko varmasti odottaa muitakin (suomalaisia) matkailijoita, jotka ovat menossa bussilla kentälle. Joten oman kokemukseni perusteella se on hyvin turvallista, erityisesti mikäli majoitut lähellä juna-asemaa, jolloin matka pysäkille on lyhyt. En siis huolehtisi asiasta :)

   Poista
  2. Haudi! Ja kiitos tiedoista. Mukavia reissuja ja loppukesää :)

   Poista
  3. Oleppa hyvä ja mukavaa loppukesää myös sinulle!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!