Vietin ystäväni ja matkabloggaaja Saanan kanssa viisi vuorokautta Mallorcalla marras-joulukuun taitteessa. Olimme molemmat saarella ensimmäistä kertaa eikä meistä kumpikaan tainnut aavistaa kuinka kaunis saari todella on kyseessä. Mallorcan upeus yllätti minut täysin.


Meidän matkan pääasiallinen tarkoitus oli patikoida sekä tutustua hivenen samalla Palman kaupunkiin. Olemme molemmat tahoillamme asuneet aikaisemmin Espanjassa ja pidämme kovin tuosta kiehtovasta maasta, mutta kumpikaan meistä ei ollut käynyt Espanjassa hetkeen. Matka Espanjan auringon, hehe, alle tuli tarpeeseen. Niin Saana on ehkä jo kertonutkin blogissaan, että sää ei ollut ihan sitä mitä olimme kuvitelleet. Mallorca on silti mielettömän kaunis talvellakin.Vuorille satoi ensilumiNäköalat Pollencan suuntaan
Yövyimme alkuun kaksi yötä Palmassa ja kolme Pollencassa. Oli hieno idea jakaa majoitukset kahteen eri paikkaan ja eri puolelle Mallorcaa, koska näin pääsimme näkemään saaren eri puolia. Pollenca oli joulun alla melkoisen hiljainen ja esimerkiksi ensimmäisenä iltana me jouduimme illallistamaan Burger Kingissä, koska lähiravintolamme olivat talvilomalla ja muutkin menneet, tietääksemme, kiinni. Pollencan rauhallisuus oli kuitenkin jopa kiehtovaa ja meillä oli tietenkin auto vuokrattuna, joten luonto, jonka vuoksi tuolta päin otimmekin hotellin, oli lyhyen matkan päässä.

Palman kaupungista jo lyhyesti kirjoitinkin ja se oli ihan kiva, muttei herättänyt sen suurempia tunteita. Muu osa Mallorcaa sen sijaan oli upeaa kuin mikä. En tiennyt Mallorcasta ennen matkaa juuri mitään, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Luonto ei tietystikään petä koskaan, joten odotin toki nättejä vuoristomaisemia, mutta ne odotukset ylittyivät kymmenkertaisesti. Mallorcan vuoret ovat upeita!

Me ajoimme Palmasta ensin Valldemossan söpöön kylään ja sieltä Sollerin kautta Pollencaan. Ajomatka vuoristossa oli kiehtova kokemus. Välillä vettä satoi kaatamalla, välillä taivaalta tuli räntää ja rakeita. Pari komeaa salamaakin näimme. Upeaa! Palasimme vuorille vielä myöhemmin kun lähdimme patikoimaan. Ajelimme Llucin kylän lähettyvillä ja teimme seudulla hienon retken. Lunta oli satanut vuorille todella paljon ja espanjalaiset ottivat siitä kaiken irti. Näimme vuorilla lukuisia lumiukkoja sekä iloisia ihmisiä leikkimässä lumisotaa. Maisemat olivat koko ajan todella kauniit. 

Yksi reissun kohokohdista oli vierailu Sa Calobrassa. Ajomatka kyseiseen paikkaan oli taas kerran mielettömän kaunis. Sanat eivät riitä kuvailemaan paikan kauneutta. Alueella kulkee todella kiehtova, mutta myös vaativa patikkareitti Torrent de Pareis. Meillä ei ollut sinne talvella asiaa, mutta olimme yhtä mieltä siitä, että kyseinen reitti on pakko joskus käydä patikoimassa.
Sa Calobran upeita maisemia


Viisi päivää Mallorcalla on aivan liian vähän. Todella moni kiehtova paikka jäi näkemättä ja patikkapolku kulkematta. Tämä reissu ei missään nimessä tule jäämään viimeiseksi. Mallorca, olet ihana!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

26 kommenttia:

 1. Todella kaunista! Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
 2. En ole vielä ehtinyt käymään läpi vuoristoautoiluvideoita, mutta yritän saada niistä jotain aikaiseksi lähiaikoina. Jotenkin tuntuu, ettei pelkät valokuvat ja sanat riitä kuvailemaan koko totuutta. Mallorca kapusi kyllä heittämällä vuoden yllättäjiin. Eikä se rauhallisuus tosiaan haitannut (paitsi ettei siitä Burger Kingistä pitänyt kertoa kenellekään, haha). Torrent de Pareisin lisäksi se koko rannikon läpi kulkeva patikointireitti houkuttelisi myös, jos joskus lähtisi oikein pitkälle vaellukselle. Ainakin reittien varsilla olevat leirintäpaikat vaikuttivat tosi päteviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät todellakaan riitä kuvailemaan! Niin kaunista. Jei, haluan nähdä niitä videoita!

   Hehe, sori! Muistin vasta nyt mitä sovittiin :D. Kato kun tekee lupauksia pari olut/viinilasillista juotuaan... :D

   Poista
 3. Meiltä lennähtäisi Mallorcalle puolessa tunnissa, mutta häpeäkseni tunnustan, että olen käynyt siellä vain kerran, pitkän viikonlopun verran Palmalla :D. Suunnitelmissa Mallorca kyllä on ollut jo vuosia, ja etenkin sen luontokohteet, mutta kai se on liian lähellä. Tulee aina vaan lykättyä sinne menoa ajatuksella "ehtiihän sinne". Toivottavasti ehtii, kiinnostaisi kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan lyhyt lento! Käytä ihmeessä hyväkses tuota :). Vaikka ymmärrän kyllä, joskus ne lähellä olevat kohteet eivät saa sitä huomiota, jonka ne ehkä ansaitsisivat. Ja teidän lähellä on kyllä lukuisia muitakin hyvin kiehtovia paikkoja, joten lähde niistä sitten valitsemaan!

   Poista
 4. Voi mikä lumiukko! Ja hienoja vuoristoteitä! Tosi kiva juttu, että Espanjan saaret ovat viime vuosina saaneet paljon huomiota nimenomaan niiden upean luonnon näkökulmasta. Niistä on tullut aiempaa kiinnostavampia kohteita myös omalla kohdallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Espanjassa kuitenkin se luonto on hyvin kaunista. Ehdottomasti yksi painavimmista syistä miksi maahan kannattaa matkustaa. Mallorcakin bile-/rantalomakohteena, noh, varmasti ajaa asiansa eikä itsellä ole siitä kokemusta. Siltikin saari ansaitsisi ylistystä nimenomaan sen kauniin luonnon takia.

   Poista
 5. Onpa mielenkiintoista nähdä talvikuvia Mallorcalta! Tosi kaunista tuolla vuoristossa varmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä oli! Suosittelen :). Itse palaan varmasti!

   Poista
 6. Eikä, lunta Mallorcalla! Omasta visiitistä on kulunut aikaa se 29 vuotta joten voisi olla aika päivittää kokemuksia :) Ja hyvä idea tuo eri puolilla asuminen, tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Voi olla paikat vähän muuttuneet :D. Olisi mielenkiintoista kuulla tuoreita kokemuksia sulta :)

   Poista
 7. Onpa Mallorca tosiaan kaunis! Mallorca on alkanut houkuttaa sitä enemmän, mitä useammassa matkablogissa sitä nimenomaan patikointikohteena kehutaan. Voin myös kuvitella tuon hiljaisen tunnelman, mikä saarella talvikuukausina vallitsee. Nautin sesonkien ulkopuolella matkustamisesta, koska silloin näkee ikään kuin turistikohteen "kulissien taakse". Ja hei, ei se Burger King nyt niin paha asia ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Sesongin ulkopuolella on kiehtovaa matkustaa. Varsinkin jos nauttii hiljaisuudesta ja rauhasta.

   Mallorca on kyllä hyvä patikointikohde. Ja pyöräilijöitä näkyi myös todella paljon, sekä teiden reunalla että metsässä. Nostin kyllä kuvitteellista hattuani niille polkijoille, joita tuolla näimme! Voi morjens mitä kuntoa se vaatii kun polkee niitä vuoristoteitä ylös alas.

   Ja eihän se Burger King niin paha ole :D. Tuleehan sitä noissa pikaruokapaikoissa silloin tällöin käytyä. Espanjassa vaan ravintolat ovat sen verta edullisia ja kivoja, että mieluummin sitä kantaisi rahansa johonkin muualle :)

   Poista
 8. Ihanaa luontoa ja maisemia. Mallorcasta tosiaan tulee mieleen turkoosi meri ja rannat sekä myös turistipaljous. Jos olisin nähnyt vain nämä kuvat ja olisi pitänyt heittää hatusta mistä nämä on, ei olisi kyllä tullut Mallorca mieleen. :D Tuolla täytyy kyllä joskus käydä, mutta mieluummin kuitenkin silloin, kun tien varsilla ei näy lumiukkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä! Ei ole (vain) mielikuvien mukainen :D

   Poista
 9. Mallorca on näitä paikkoja, jotka olivat pitkään hyvin epämuodikkaita, mutta nyt sitten taas pomppaavat esille vähän joka foorumilla. Eikä siinä mitään, kauniiltaha nuo kuvat näyttävät. Kiva olisi tuollakin käydä, vaikka nuo lumiset maisemat vähän säikäyttikin. Yritän lämmön ystävänä välttää matkakohteita, joissa on lunta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on mennyt Mallorcan muodikkuus ohi, koska en oo juurikaan tavannut omatoimisia reissaajia, ketkä saarella olisivat käyneet. Ja se on sääli! Suorat lennot ja noin upea saari. Menehän ihmeessä, mutta kesä vois olla parempi ajankohta sitten sulle :)

   Poista
 10. Vautsi lunta! Vuosia sitten oltiin pitkä viikonloppu Port de Sollerissa, sieltä kulki hauska vanha juna lähikaupunkeihin. Mallorca oli kyllä todella upea paikka., ajeltiin ympäri saarta ja maisemat olivat todella mahtavat, sinne olisi kivapäästä patikoimaan. Valitettavasti Palmaa ei ehditty juurikaan näkemään... Madridista vain tunnin lento ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet käynyt! Saarta pitää tutkia vielä enemmänkin. Oli hauskaa, että tuonne vuorille satoi lumi. Oli niin kiva kattella espanjalaisia, jotka olivat vallattomia :D

   Poista
 11. Mallorca jäi kyllä meille mieleen erittäin mieluisana paikkana. Me olimme siellä maaliskuun lopulla, kun ilma oli sopivan lämmin ja luonto puhkeamassa kukkaan.

  Palmasta pidin, mutta maaseudusta vielä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallorcan kevät on varmasti kaunis :). Seuraavalla kerralla voisinkin mennä joko keväällä tai syksyllä, jolloin on miellyttävä ilma patikoida, mutta ei kuitenkaan liiaksi ihmisiä :)

   Poista
 12. Me ollaan miehen kanssa ajeltu osittain samaa reittiä muistaakseni kesällä 2014 Mallorcan matkalla. Saari on kyllä näppärän kokoinen kiertää ympäri parin päivän aikana. Harmi vaan, että meidän viikon mittaisella "rantalomalla" satoi vettä ihan jokaisena päivänä. Palmassa kierreltiin kaatosateessa aikamme kunnes todettiin, että ei tässä ole mitään järkeä. :D Olis voinut vaikka itkeä, kun paikka olisi ollut niin erilainen ja eläväinen aurinkoisella kelillä! Ei paljon tullut kahviteltua terasseilla. Tuo kokemus ottaa päähän vieläkin, mutta minkäs säälle mahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saari on kyllä näppärän kokoinen. Polkuja, luolia ja kaikenlaista kivaa Mallorcalla kyllä riittää, mutta hyvin ehtii ajamaan muutamassa päivässä.

   Kävipä huono tuuri säiden suhteen! Terassilla on kieltämättä kivempi olla aurinkoisella / lämpöisellä ilmalla :D. Meidänkään reissun ajankohta ei ollut terassilla istumiseen paras mahdollinen. Palma on siis takuulla kivempi kesällä kuin talvella. Luonnosta voi onneksi nauttia ympäri vuoden.

   Poista
 13. Voi ei, kun Mallorca on mulle se paikka, johon mentiin Hassen pakettimatkalla, kun olin 12-vuotias. Suomi-baareja, hotellin uima-allas ja sen altaan reunalla tavattu yksi nykyisistä parhaista ystävistäni, kohta täysi-ikäisen kummipoikani äiti. Hauskoja muistoja, mutta niin kovin erilaisia. Kuten sanoit, ettet itse osannut odottaa Mallorcan olevan sellainen kuin se oli, myönnän, etten olisi minäkään. Onpa mielenkiintoisen oloinen saari tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta vähänkö sulla on ihana tuliainen Mallorcalta! Kiva kun jaoit, hellyyttävää :). Mallorcasta on moneksi.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!