Palma de Mallorca on noin 400 000 asukkaan kaupunki Espanjan Mallorcalla. Yövyimme kaupungissa ystäväni Saanan kanssa kaksi yötä marraskuun lopussa.

En oikein tiedä mitä kertoisin Palmasta. Kaupunkina se vaikutti olevan toimiva ja ihan nätti, mutta myös yllätyksetön. Espanjassa on lukuisia mielenkiintoisia kaupunkeja, kuten Sevilla ja Gradana, joita suosittelisin ylitse Palman. Päivän tai pari kaupungin kaduilla ja ravintoloissa saa kuitenkin menemään helposti.

Palmassa meidän matkan kohokohtiimme kuului kipuaminen ylös Castell de Bellveriin, Bellverin linnaan. Linnoituksesta oli hienot näkymät sekä Palman kaupungin että vuorten suuntaan. Lisäksi siellä oli meidän vierailumme aikaan vain muutamia ihmisiä, joten saimme ihastella linnaa rauhassa. Linnaan on neljän euron sisäänpääsymaksu, sunnuntaisin pääsee ilmaiseksi.

Meidän matkamme tarkoitus ei kuitenkaan ollut viettää koko aikaa Palmassa. Halusimme nähdä miltä Palmassa näyttää ja muun ajan vietimmekin muualla Mallorcalla. Pelkästään Palman tai aurinkolomailun vuoksi en Mallorcalle matkustaisi. Luonto Mallorcalla taas sen sijaan, siinä on loistava syy istua koneessa neljä tuntia! En ennen matkaa arvannutkaan kuinka kaunista voi saarella olla. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

 1. Kieltämättä Palma jätti vähän kylmäksi (kirjaimellisesti, hehe), mutta Bellver oli ehdottomasti munkin mielestä kohokohta. Toisaalta jos sielläkin olisi vieraillut pahimpien turistiruuhkien aikaan, olisi kokemus voinut jäädä vähän erilaiseksi. Nyt oli ihanan rauhallista. Ei kieltämättä jäänyt fiilistä, että Palmaan pitäisi toistamiseen päästä, mutta luontopuolesta olen samaa mieltä. Koskas lähdetään Torrent de Pareisille? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo! Nyt oli mukavaa kun sai mennä ihan omaan tahtiin. Kuinkahan paha ryysis tuolla voisi ollakaan kesäkuumalla..

   Mallorcalle on tosiaan palattava vaikkei Palmassa välttämättä tarvitsisi ainakaan pitkään pysähtyä :D. Joskus loppukesästä tai syksyn alussahan tuo patikka olis muikea tehdä :D

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!