Kukapa ei haluaisi New Yorkin - tai sen puoleen minkään muunkaan kaupungin - reissulla nousta korkeuksiin ihailemaan 360 asteen kaupunkinäkymää ja eritoten vieläpä auringonlaskun aikaan?

Joten mekin monen muun joukossa päätimme New Yorkin reissullamme nousta ylös korkeuksiin ihailemaan maisemia. Kaupungissa lienee useampiakin paikkoja missä maisemia voi ihailla, mutta ne suosituimmat tavat ovat Empire State Building sekä Top of the Rock. Molempiin pääsee hieman suolaisella 32 dollarin maksulla, mutta meidän mielestä vierailu oli ehdottomasti rahan arvoinen. Valitsimme Top of the Rockin ja pitääksemme matkaohjelmamme joustavana, emme varanneet lippuja etukäteen vaan ostimme ne paikan päältä.







Halusimme nousta ylös juuri ennen auringonlaskua ja juuri niin kävikin. Ennen paikan päälle tuloa pelästyin hetken lippujen ostamisen jälkeen olevaa hissijonoa, mutta siitä sekä turvatarkastuksesta pääsimme kuitenkin hyvinkin kohtuullisessa ajassa ylös asti. Nousimme juuri täydelliseen aikaan ylös katsomaan kaupunkia ensin valossa ja auringonlaskun jälkeen vielä pimeässä. Ja kylläpä näytti upealta!




New Yorkin Manhattanhan on hyvin järjestelmällisesti rakennettu. Eksymisen vaaraa ei ole ellei omaa täysin olematonta suuntavaistoa, kiitos suorien teiden ja katujen. Useinhan tykkään nousta korkeuksiin ihan jo sen takia, että hahmotan paremmin missä päin mikäkin sijaitsee, mutta tällä reissulla tarvetta siihen ei ollut. New Yorkin reissumme kuitenkin kruunasi juurikin Top of The Rockissa vierailu.







Kaupunki näyttää ainakin omiin silmiini juurikin Top of the Rockin näköalatasanteelta siltä mielikuvieni kliseiseltä New Yorkilta, jollaisena sen olin etukäteen kuvitellutkin. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

64 kommenttia:

  1. Kävin itsekin tuolla viime keväänä. Top of the Rock on upea näköalapaikka, todellakin vierailun arvoinen! Menisin uudestaankin, ne näkymät ovat vain niin hulppeat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, voisin ehdottomasti mennä itsekin toistekin :).

      Poista
  2. Voi New York ja näkymät! Olispa aikaa lähteä niin oisin varmaan jo tarttunut joihinki puoli halpoihin lentoihin tuonne. Näköalapaikat on kyllä aina parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime kuukausina on kyllä ollut aivan jatkuvasti halpoja lentoja New Yorkiin :). Muistankin, että sinäkin tykkäät käydä katsomassa maisemia korkeuksista :)

      Poista
  3. On kyllä huikeat maisemat tuolta! En vaan muistanut, että se on noin kallis? Ehkä aika kultaa muistot. :D Ihana New York <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin onkohan noussut nopeassa ajassa, jotenkin muistelisin, että olisi ollut halvempi vielä jonkin aikaa sitten. Anyways, maisemat on huikeat :)

      Poista
  4. Miten oon ollut niin hölmö että oon käynyt Nycissä täällä kuitenkaan vierailematta... No, käytiin me muissa pilvenpiirtäjissä. Ihanalta näyttää-<3 Tuolta on aina niin kiva kattella alhaalla tapahtuvaa elämää ja miettiä, mitä kaikkia kohtaloita ja tarinoita kaupunki pitääkään sisällään. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuopa juuri! Ei oikeastaan tarvitse mennä edes kovin korkealle kun on jo hauskaa pohdiskellen katsella alaspäite :)

      Poista
  5. Upealta näyttää! New Yorkissa en ole käynyt kuin lentokentällä, ja hah, sekin vuonna 1998 :D Halpoja lentoja sinne kyllä katselin, mutta todettiin, ettei mennä sinne vielä vauvan kanssa. Jonkun vuoden päästä sitten.

    VastaaPoista
  6. Upeat maisemat. Täytyy itsekin käydä joskus tuolla korkeuksissa ihastelemassa. :)

    VastaaPoista
  7. Upeita kuvia kaupungista. Joskus tuo on vielä koettava. :)

    VastaaPoista
  8. New York näyttää minusta aina kuvissa ihan (kliseiseltä) New Yorkilta: siitä ei voi erehtyä! Ehkä joku kerta pääsen näkemään kaupungin ihan omin silmin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon siltä näyttikin kuin kuvissa :). Tosin onneksi löytyy niitä yllättäviäkin kulmia :D

      Poista
  9. Empire State Buildingissa tuli viime vuonna vierailtua, mutta ihan iltapäiväruuhkassa. Teillä on ollut fiksu ajoitus ja sen huomaa tunnelmallisista aamunsarastus -kuvista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinnekin olisi kiva kivuta. Ehkä ensi reissulla :). Ajoitus osui kyllä nappiin!

      Poista
  10. On kyllä upeat maisemat, ihan näyttää New Yorkilta vaikken sielä ole koskaan käynyt. Tykkään aina kaikissa kaupungeissa nousta korkealle katsomaan miltä kaupunki näyttää ylhäältä päin. Kaupungeista saa ihan eri kuvan kun katselee niitä myös ylhäältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Tanja! Sama tosiaan täällä, on kivaa tuntea olevansa maailman katolla kun on korkeuksissa :)

      Poista
  11. Äh, kommentoin jo kerran mutta en tiedä mihin alkuperäinen kommentti katosi. Toivottavasti ei mene spämmäilyksi. Empire State Buildingissa tuli käytyä iltapäiväruuhkassa ja oli kyllä vaikuttavaa katsella Nykiä lintuperspektiivistä. Top of the Rock vaikuttaa elämykseltä ja olette kuvien kauniista auringonlaskusta päätellen valinneet hieman fiksumman vierailuajankohdan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti tämä Blogger temppuilee usein (argh!). Kiitos kun kommentoit toistekin :).

      Poista
  12. Tuonne on päästävä!! New York on ollut matkahaavelistallani jo niin kauan kun muistan. Hinta vaan estää sinne menemisen ainakin vielä jonkin aikaa.. Tuo on juuri se klisee näköala, jonka minä haluan ehdottomasti nähdä, kun isoon omenaan eksyn. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei ole ihan halpa matkakohde tuo New York.. Kannattanee silti joskus poiketa. Voi olla, että itselle jää yhteen kertaan, mutta tiedä sitä. Nykissä on helppoa jatkossa poiketa myös ohikulkumatkalla :)

      Poista
  13. On se toki upea, etenkin noin hienolla ilmalla, mutta hinta kyllä kirvelee kovasti. Toisaalta, once in the lifetime...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirvelee! Mutta tosiaan, joskus on kiva panostaakin :)

      Poista
  14. Viimeksi kävimme Empire State Buildingissä - vähän kalliimmilla lipuilla pääsi kivasti jonojen ohi.
    Jokaisella Nykin reissullamme olemme myös käyneet Times Squaren lähellä olevan Marriotin katolla olevass pyörivässä ravintolassa (The View), vähintään drinkeillä, mutta myös jälkiruokabuffet on edullinen tapa kiertää siellä kierros yläilmoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The View on varmasti vierailun arvoinen! Jälkiruokabuffet kuulostaa houkuttelevalta... :)

      Poista
  15. Me käytiin pari vuotta sekä Empire Statessa että Top of the Rockissa. Toisessa heti aamulla ja toisessa myöhään illalla. Komeat oli maisemat molemmissa, ja kyllä jopa suolaiseen sisäänpääsyyn nähden.

    Tässä linkit mun postauksiin:
    Empire State Building, http://wp.me/p1DXLY-5Ss
    Top of the Rock, http://wp.me/p1DXLY-5UM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kivat kokemukset kun vielä eri vuorokauden aikaan :). Kiitos linkeistä!

      Poista
  16. Auts, aika kalliit liput kyllä! Olisin silti minäkin valmis maksamaan tuon summan, upean näköistä. Mutta miten voikaan olla, että tuo H&M-kyltti oikeen hohtaa tuolta kaiken keskeltä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä naureskeltiin mekin, näkyi paikan päällä vielä tarkemmin kuin kuvissa :D. Hyvä maamerkki.

      Poista
  17. Wau, mageita maisemia. Nykki on miulla vielä käymättä, mutta ehdottomasti se on sitten nähtävä myös korkeuksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ehdottomasti, valitsette sitten minkä rakennuksen tahansa niin on varmasti kiva kokemus :)

      Poista
  18. Voi voi kun herää taas tuo NY kaipuu, edellisestä visiitistä onkin vierähtänyt jo kohta 7 vuotta. Ihan liian kauan! Me ollaan käyty vain Empire State Buildingin huipulla ja silloin viimeksi käydessä en tajunnut että Top of the Rock olisi myös vaihtoehto. Sieltä kun näkisi myös sen Empire State Buildingin :) Seuraavaksi siis sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksipä kai toiset suuntaavatkin mieluummin sinne :). Äkkiäpä se aika vierähtää, mietin tossa itsekin tovi sitten kuinka kauan onkaan joistakin matkoista, joita on tehnyt ihan vain lähellekin.. :)

      Poista
  19. Ylös, ylös ihmisen mieli : )

    Korkeat paikat on kyllä ihania. Niistä näkee niin hyvin miten laaja on kaupunki ympärillä, ja vielä auringonnousu tai auringonlasku päälle, niin avot!

    VastaaPoista
  20. Eikä, ensimmäinen ajatukseni oli kun otsikon näin et mä en pysty lukemaan tätä koska meen heti lukemisen jälkeen varaamaan lennot Nykiin vaikka ei oliskaan rahaa eikä lomaa :D :D No mä suoriuduin tästä kohtuullisen hyvin mut ei tää mun Nykin ikävää kyllä helpottanut ;) Aivan ihana kaupunki<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D. Aika moni on hurahtanut Nykiin :). Meillä oli loistava matka, mutta lemppariksi ei kaupunki noussut. Kallistahan on paikan päällä, mutta ainakin lennot on halvat :)

      Poista
  21. Itsekin haluan usein uudessa kaupungissa nousta jonnekin ylös, että saisin kokonaiskuvan paikasta. Joskus pelkkä kukkula riittää, kuten Granadassa Alhambran rinteet, mutta korkea rakennus tuo tietty aina vielä enemmän perspektiiviä. New York olis kyllä "kerran elämässä" kaupunki! (kulkuritarinat.net)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jos on rinteitä tarjolla niin niiltäkin näkee hyvin. Granada on muuten ihana kaupunki! Sinne pitää lähteä joskus toistekin. Kivasti näkyi sitä kaupunkia korkeuksista :)

      Poista
  22. Itse olen käynyt tuolla Top of the Rockissa illasta siten, että oli jo pimeää. Keskuspuiston puolihan on sitten jo ihan pimeä, Empire State Buildingille on erinomaiset näkymät.

    Empire State Buldingissä olen käynyt useamman kerran, päivällä ja illalla. Sanoisin omien kokemusten mukaan, että Top of the Rockiin päivällä ja Empire State Buildingiin illasta. Toi on tietysti paras, että menee sillä tavalla, että näkee sekä valoisaan aikaan että pimeään aikaan. Ja voihan auringonlaskun katsoa huonommassakin paikassa :-)

    Tuo uusi One World Trade Center kiinnostaisi. On tullut useammalla reissulla seurattua sen rakentamista, mutta en ole käynyt NYCissä kun se on valmistunut. Vanhassa World Trade Centerissä sentään tuli ihailtua aikoinaan maisemia ;-)

    Upea kaupunki, yläilmoista aina yhtä mahtava katsella! Lempikaupunkini ilman muuta maailmassa, heti Tampereen jälkeen :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että Tampere on sentäs ykkönen :D. Niin se on minullakin <3. Sähän oot melkoinen New Yorkin asiantuntija sitten! One World olis kiva ens kerralla kun olisi vähän eri puolella kaupunkiakin.

      Poista
  23. New York <3. Minä olen ihaillut New Yorkia Empire State Buildingissä. Oli ajatus kuvata auringonlaskua, mutta meillä meni jonossa niin kauan, että auringonlasku jäi näkemättä mutta saatiin kyllä huikeita valomerikuvia, joten ei se sitten harmittanut yhtään. Seuraavalla reissulla sitte Top of the Rockiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäsimme myös, että jono on niin pitkä, että missataan auringonlasku, mutta onneksi näin ei käynyt. Mutta aikaa kannattanee varata reilusti meni sitten kumpaan vaan :). Ens kerralla sitten teillä kaupungin ihailua toisesta suunnasta Top of the Rockilta :D

      Poista
  24. Ää miten kauniita kuvia New Yorkista, en voi uskoa että en ole vieläkään käynyt tuolla päin maailmaa <3 Must. Book. Flights.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. New Yorkiin pääsee onneksi nopeasti, joten jos matkakuume nousee liian suureksi niin menoksi!

      Poista
  25. New York on yhä vieläkin haavelistalla, mutta tuonne tahdon kyllä minäkin!

    VastaaPoista
  26. Hienolle näyttää! Tällaiset korkeuksista katsastetut auringonlaskut yleensä jonkun pienen mukavan drinkin kera ovat olleet aina huikeita kokemuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Drinkki käteen niin olisi ollut vielä parempi :D. Tai vaikka se jälkiruokabuffet, kelpaisi :D

      Poista
  27. Syyskuussa olis tarkoitus lentää Nykiin pariksi päiväksi, mutta näköaloja ajattelin mennä katsomaan Empiren katolle, Uneton Seattlessa ku on mun lempparileffa nro 1 :)

    VastaaPoista
  28. New York olis niin mun unelmakohde! Makeita kuvia nostattamaan tätä kuumetta! :)

    VastaaPoista
  29. Kaikkea on mukavaa katsella ylhäältä päin, mutta mieluusti sitä näkisi enemmän vihreää ja vähemmän silmänkantamattomiin jatkuvia rakennuksia. Kommenttien yleislinjasta poiketen New York ei kyllä sytytä tämmösen epäsuurkaupunki-ihmisen kiinnostusta juurikaan, mutta ei kai mikään voi jokaista miellyttääkään. Kai se silti täytyy joku päivä katsastaa, ja kenties yllättyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuo, jokaisella ne omat juttunsa :). On se pirun hienoa katsella sitä vehreää maisemaa, joten ymmärrän kyllä. New Yorkiin ei tarvitse rakastua, mutta matka sinne voi silti olla mahtava! Kun matkaseurana oli ihana ihminen niin reissukin sinne oli superin onnistunut. Ihana jakaa kokemus New Yorkista rakkaan ihmisen kanssa (vaikka muuten tykkään yksinkin reissata todella paljon) <3.

      Poista
  30. Upeat maisemat ja vaikka tuo 32 euroa onkin aika "suolainen", kyllä se olisi varmasti sen arvoista:). Kyllä tosiaan kaupungista kuin kaupungista saa aika erilaisen kuvan yläilmoista käsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan, niin saa :). Helikopterilento olisi ollut kyllä upea kokemus myös :D

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!