Viime viikolla teimme pikapyrähdyksen Lontooseen ja Maaritin kanssa jäimme kaupunkiin yhdeksi yöksi.

Aikaa ei tosiaan ollut runsaasti, joten pyrimme käyttämään sen tehokkaasti. Lontooseen saavuttuamme kävimme heittämässä minun ja Maaritin reput hostellillemme ja lähdimme yhdessä Nellan kanssa syömään. Hostellimme SoHostel sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla lukuisten baarien ja ravintoloiden naapurissa, joten kovin pitkälle ei tarvinnut kävellä kun ensimmäinen hyvä ruokapaikka jo tulikin vastaan. 








Ravintolan jälkeen saatoimme Nellan Piccadilly Circukselle, missä hän nousi metroon ja me jatkoimme Maaritin kanssa kävelyä ympäri Sohoa, Chinatownia ja Oxford Streetiä. Yöllä Lontoo näyttäytyi upealta, kiitos upeiden valojen ja tunnelmallisten kuppiloiden. Kiertelimme ympäri katuja ilman sen suurempia suunnitelmia, upeita valoja katsellen.

Lontoo onnistuu aina yllättämään jotenkin ja tällä kertaa se tapahtui erään julkkiskohtaamisen myötä. 

Olimme jo palaamassa hostellille kun kadulla tulee vastaan hyvin tutulta näyttävät kasvot ja tartun Maaritista äkkiä kiinni. Martin Clunes se siinä käveli seurueensa kanssa vastaan iloisena! Ha! Hän oli juuri tehnyt yhden faninsa onnelliseksi ottamalla tämän kanssa kaverikuvan, jota tämä fani meillekin innoissaan esitti. Vaikka en juuri fanita Martinia tai paljoa ketään muutakaan näyttelijää, niin hänen hauska roolinsa Huonosti käyttäytyvissä miehissä on kyllä saanut minutkin monet kerrat nauramaan, joten oli aika hulvatonta nähdä tämä komea mies livenä. Maarit bongasi muuten myös aiemmin illalla Georgie Glenin terassilla istumassa, hän on tuttu hauskasta elokuvasta nimeltä Hysteria. Jos ette ole nähneet, niin katsokaa ihmeessä!








Julkkisbongailun ja kauniiden iltavalojen näkemisen jälkeen me luovutimme Lontoon yön bilettäjille ja suuntasimme takaisin hostellillemme lepäämään seuraavaa päiväämme varten. Kaupunki näytti upealta näin joulun alla, joten vierailu sattui hyvään aikaan.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

55 kommenttia:

  1. Oih!!! Ihan käsittämättömän upeita kuvia! Lontoo näyttää hurjan tunnelmalliselta valoineen! Ite oon käynyt siellä aina ainoostaan kesällä, mutta näitten kuvien myötä tuli kyllä hinku nähdä Lontoo (ja mahdollisesti muitakin Englannin kolkkia) vielä jouluvalaistuksessakin joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen matkustamaan joskus noille suunnille joulun alla! Ihanaa tunnelmaa. Tiedät varmaan sen Holiday-elokuvan? Hah, mulla on sen jälkeen tullut hinku muuallekin Englantiin joulun alla matkustamaan :D. Pienemmät kaupungit Englannissa ovat muutenkin nättejä ja mielenkiintoisia, mutta vielä voin vain kuvitella kuinka tunnelmallisia tähän aikaan vuodesta :)

      Poista
  2. Oli varmasti kiva pyrähdys Lontooseen, vaikkei aikaa ollutkaan kauheasti :). Kyllä meitä Veeran kanssa vähän ärsytti, kun piti kääntyä heti takaisin, mutta toisaalta ehtii sinne Lontooseen myöhemminkin :P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ehtii ehtii! En tiedä oletko käynyt kaupungissa aiemmin (et ilmeisesti?), joten ensimmäisellä reissulla kannattaakin olla suosiolla ainakin muutama päivä tai pidempäänkin, koska isohan Lontoo kyllä on ja tekemistä ja näkemistä riittää :). Toisaalta nyt sulla olisi ollut kolme vanhaa Lontoon kävijää oppaana pikavisiitille :D.

      Poista
    2. En valitettavasti oo käynyt vielä, mutta kyllä sitä ehtii sinnekin :). Totta, nyt olisi ollut oppaita vaikka kuinka :D.

      Poista
  3. No onpa siellä upeat jouluvalot jo pystytetty! Nythän on vasta... jaa, marraskuu, ja jouluun tasan kuukausi, että ehkäpä se ei sitten olekaan vielä etuaikaista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, kyllä se joulu odottaa jo melkein nurkan takana... :D. Marraskuu menikin nopiaa ohitse!

      Poista
  4. Voi veljet! Teillä kävi mahtava tuuri, kun meikäläinen oli jo siirtynyt peiton alle. :) Oli kuitenkin tosi kivaa kulkea hetki yhdessä Lontoon kaduilla ja fiilistellä marraskuun loppua. Kiitos siis molemmille kivasta seurasta - toivottavasti reissataan taas pian yhdessä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa taas kerran reissata sun kanssa! Toivottavasti uusia matkoja tulee vielä, uskon niin! Kiitos seurasta myös sulle :)

      Poista
  5. Ihan mahtava lukea tällaisia kun on itselläkin postaus samasta aiheesta tulilla :D Miten eri tavalla voikaan kirjoittaa. Kiitos seikkailuillasta ja päivästä! Ei ollut ollenkaan huono reissu, lähtisin koska vaan uusimaan. Ehkä isommalla repulla ja paksummalla lompakolla, että mahtuis ne suklaapäällysteiset mantelitkin mukaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, menen vielä lukemaan jahka ehdin :D! Kiitos itsellesi, oli hauskaa talloa Lontoon katuja yhdessä ja reissu oli muutenkin mahtava, poislukien meidän metromatkaa takaisin lentokentälle haha, mutta sekin kokemuksena jees :).

      Jaksan olla vieläkin järkyttynyt niiden herkkujen hinnoista, mutta ainakin sitä miettii kaksi kertaa, että ostaako vai ei :D. Olivat kyllä hyviä!

      Poista
  6. Ihania joulukuvia :) Lontoon jouluvalot on kyllä upeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin, hauska miten erilaiselta kaupunki näyttää päivällä ja illalla, kesällä ja talvella :)

      Poista
  7. Kävin juuri ihailemassa Maaritin blogista näitä jouluisia Lontoon kuvia, minä seuraan muksujen kanssa teidän jalanjäljissä ensi viikolla kun lennämme Lontooseen, vaikka me tosin suuntaamme sieltä suoraan kohti nummille. Teillä oli varmasti upea reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ihanaa kun jatkatte nummille! Ja näin ihanaan aikaan. Meillä oli upea reissu ja teille tulee takuulla myös. Hauskaa matkaa :)

      Poista
  8. Vau! Aika kreisit nuo jouluvalot! 😀 näistä jäimme siis paitsi kun jokunen vuosi sitten joulun alla buukkasimme lentoliput Lontoon sijasta Dubaihin. Aurinko kutsui meitä silloin enemmän ja vierailu Lontoossa odottaa edelleen! Jonakin päivänä vielä...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan ollut huono vaihtoehto tuo Dubain aurinko :D. Lontooseen sitten joskus toiste, Suomesta käsin sinne on onneksi hyvin helppoa lähteä!

      Poista
  9. Aika moisia jouluvaloja! Mutta toisaalta ihan kivankin näköisiä :) Kävin ekaa kertaa Lontoossa kesällä, eikä kaupunki oikein tehnyt vaikutusta. Englantiin (Iso-Britanniaan) voisin hyvin lähteä uudestaan, mutten ehkä Lontooseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu itse tykkään, vaikka toki hillitympikin tyyli iskee :). Ylipäätään talvella on kivaa kun käytetään valoja ja värejä piristämään pimeää vuodenaikaa.

      Mikäli Lontoo ei iskenyt, niin anna tosiaan vielä joskus Iso-Britannialle muuten mahdollisuus! Lontoo on niin eri maailmansa kuitenkin, Iso-Britannia on täynnä kivoja pieniä kaupunkeja ja luontoa.

      Poista
  10. Oi voi voi miten ihania jouluvaloja! Haluan jouluiseen Lontooseen niin paljon. Onneks joulumarkkinat ja kaikki muut joulumeiningit alkaa Suomessakin tällä viikolla, jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lennä ihmeessä joku vuosi joulun alla kaupunkiin! Mutta on täällä Suomessakin tosiaan tunnelmaa näin joulun alla. Tampereen valoja on saanut ihailla jo pitkän aikaa ja nyt ovat joulutoritkin avautuneet, ihanaa :)

      Poista
  11. Näyttelijän nimi ei sanonut minulle mitään, mutta Huonosti käyttäytyvät miehet kyllä. Aivan hulvaton sarja! Oma julkkisbongaukseni Lontoossa (joo joo, kerron sen TAAS) on ollut Diana ja Charles vuonna 1987. Silloin vielä yleisökin pääsi tosi lähelle. Mutta siis vielä Lontooseen. Minusta nuo överit jouluvalot ovat oikeastaan aika ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hauska sarja! Hah, brittihuumori iskee meikäläiseen. En itsekään muistanut miehen nimeä, Googlea piti käyttää, kun eivät jää nuo nimet mieleen.

      Sun julkkisbongailu on kyllä ollut melkoinen! Ei varmaan ehtinyt moni suomalainen heitä näkemään!

      Poista
  12. Eipä ole tullut käytyä ulkomailla jouluvalojen aikaan mutta selvästikin pitäisi :) Ja Lontoo on kyllä aivan ihana kaupunki, tykkään hirveästi vaikka viime reissusta sinne onkin jo vuosia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo on suurkaupungiksi yllättävän kotoisa ja helppokulkuinen. Paitsi tietenkin niiden älyttömien ruuhkien aikaan... Mutta suurimman osan aikaa tykkään kyllä :)

      Joulun aikaan monikin kaupunki on takuulla vierailun arvoinen! Marras-joulukuu on siten aika oivaa aikaa tehdä kaupunkiloma johonkin Euroopan kaupunkiin, suosittelen.

      Poista
  13. Ihanat valot, ihana joulutunnelma. Minäkin kiertelisin ympäri katsellen kaupunkia, valoja ja ikkunoita. Ja Martin Ilove doc Martin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen päämäärätön kiertely kävellen on kyllä paras tapa tutkia uusia kaupunkeja! Doc Martin on myös varmasti hyvä sarja, näyttelijä siinä ainakin hyvässä roolissa :)

      Poista
  14. Olipa mielenkiintoista lukea kahden ihmisen ihan erilaiset kuvaukset samalta reissulta. Clunes nimenä ei sanonut mitään, mutta googlasin ja huomasin naaman tutuksi ja tunnistettavaksi. Olen käynyt Lontoossa pari kertaa. En jostain syystä koe Lontoota ihan omaksi paikakseni, mutta jos sinne jostain syystä palaan, niin nähtävää ja seikkailtavaa riittää kyllä loputtomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi sanonut minullekaan, mutta naama on takuulla tuttu suurimmalle osalle suomalaisista mikäli on yhtään brittisarjoja katsellut. Lontoo ei sovi kaikille! Ehdin itsekin siihen vähän jopa kyllästyä välissä, mutta toisaalta pidän älyttömästi brittien kohteliaisuudesta, joten jo se kaupungissa on ihanaa. Onneksi Englannilla ja Iso-Britannialla on tarjota paljon muutakin kuin Lontoo :)

      Poista
  15. Melkoiset jouluvalot! Pakko sanoa, että kyllä illan pimetessä tuollaiset valot piristää, vaikka ne olisivatkin vähän överit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin piristävät! Mieluummin vähän yli kuin ei ollenkaan :D

      Poista
  16. Voihan jouluvalot, jotenkin tänävuonna tämä joulukuu ja kaikki jouluhössötys tuli ihan puskista, vastahan sitä oli toukokuu! :) Lontoo on kyllä upea kaupunki, olen itse vieraillut siellä marraskuussa myös, mutta sillon ei vielä kyllä jouluvaloja ollut näkyvillä, taidettiin missata ne vain muutamilla päivillä. Joskus olisi kyllä kiva matkustaa tuonne katsomaan sitä joulutunnelmaa, vaikuttaa aika mielettömältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukuu tuli melkoisella vauhdilla! Havahduin siihen itsekin vasta Lontoossa, mutta toisaalta en vieläkään oikein usko, että joulua muka vietetään reilun parin viikon päästä.

      Joskus olisi kiva tehdä vähän pidempikin reissu noille suunnille, itse kun haluaisin Lontoon lisäksi mennä fiilistelemään joulun tunnelmaa myös pienemmille paikkakunnille. Voisin kuvitella, että niissä se joulun tunnelma tulisi vielä paremmin esille kuin suurkaupungissa.

      Poista
  17. Vaikka noita jouluvaloja on aikas paljon, on ne silti aika hienoja valaisemaan pimeää talvi-iltaa :) Nuo näyttelijät, niiden nimet ei sano sitten yhtään mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaankin, tuovat ne tunnelmaa! Ei sano mullekaan, mutta naamat kyllä :D. Varsinkin Martin kuuluu Britannian hauskimpiin näyttelijöihin :D!

      Poista
  18. Joulun aikaan on kyllä kiva käydä suurkaupungeissa ihailemassa jouluvaloja. Tosin tänä vuonna, kun olen Madridissa, oli pääaukion valaistus minun makuuni aivan liian värikäs ja torillakin oli myytävänä lähinnä vain kauheaa krääsää. Kaunein joulukaupunki, missä olen käynyt, on kyllä New York!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, joulun aika on hyvä aika matkustaa kaupunkeihin. Joskus se voi tosin mennä ylikin tietysti. Espanjasta on itsellä hyviä kokemuksia, pari kertaa ollut pidempään joulun alla ja olen tykännyt. Toivottavasti eivät ala siellä menemään liian överiin suuntaan jatkossa.

      Poista
  19. Joskus käytiin kaupungissa välilaskulla! Aikaa taisi olla vain 5 tuntia, otettiin nopea juna kaupunkiin, käveltiin hetki Oxford Streetiä ja juna takaisin kentälle. Aviomies odotti kentällä käsimatkatavaroiden kanssa ja keskustassa kävin pyörähtämässä silloin teini-ikäisen siskontyttären kanssa, joka ei ollut koskaan ennen Lontoossa ollut. Taisi hän yhden t-paidan ehtiä ostamaan tuolla retkellä - ja ihmettelemään väkimäärää Oxford Streetillä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jaoit Pirkko! Hauska pikapyrähdys! Väkimäärä Oxford Streetillä osaa olla melkoinen... Melkein tälläkin reissulla ehdin siitä ahdistua, mutta onneksi ei nyt liian ruuhkaksi asti ollut vaikka populaa riittikin :)

      Poista
  20. Joulun aikaan monet kaupungit näyttävät kyllä ihanan tunnelmallisilta, tosin joskus valoja on vähän liian överisti. No, ainakin tuovat valoa pimeyteen. :-)

    Mä en noita julkkiksia olisi varmasti tunnistanut. Hyvin vähän tulee brittisarjoja/-elokuvia katsottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä juuri, parhaimmillaan luovat kaunista tunnelmaa, mutta ainakin tuovat valoa jos ei muuta :). Brittisarjat olivat varsinkin nuorempana parhautta!

      Poista
  21. Julkkisbongailu olisi kyllä mennyt ihan totaalisen ohi, sillä vaikka Huonosti Käyttäytyvät Miehetkin on ihan tuttu sarja, en olisi kyllä enää ketään tunnistanut.

    Varsin mukavalta illalta kuitenkin kuulostaa tuo teidän ilta, hauskaa kun matkabloggaajat treffailevat maailmalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Martin näytti samalta kuin sarjassa, mitä nyt vähän karismaa tullut kyllä iän mukana :D. Oli hauska ilta ja koko matka muutenkin, matkabloggaajia on hauska tavata aina. Kuitenkin vielä pari astetta hauskempaa kun sen tekee yhdessä reissaten :)

      Poista
  22. Lontoossa riittäisi varmasti nähtävää, ihan kiva lukea miltä tuollainen pikapyrähdys vaikuttaa ja kuinka siinäkin toisaalta ehtii kun ajan käyttää tehokkaasti. Heh, mulla jäis varmaan julkkikset bongaamatta, mä en tunne ketään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyessäkin ajassa ehtii mikäli paikka on tuttu tai jos vain jaksaa vähän suunnitella minne menee. Enemmän silti pidän siitä, että matkustaa ajan kanssa. Nyttenkin loppui aika kesken ja olisin mielelläni jäänyt vielä kaupunkiin. Toisaalta pikapyrähdys oli todella kiva, melko spontaani reissu ilman sen kummempaa reissuagendaa, joten piristi ihanasti! Matkakuumetta reissu tosin vain pahensi :D

      Poista
  23. Onpas villit jouluvalot :) Mä en ole vielä päässyt ollenkaan joulunodotustunnelmiin, sillä täällä Tunisiassa ei ole näkynyt mitään merkkejä ja sääkin on sellainen alkusyksyinen. Viikon päästä ollaan Pariisissa, ehkä siellä pääsee ihailemaan valoja ja joulufiiliksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa on takuulla jo jouluisempaa! Ehkä se joulufiilis tulee sieltä sitten mukaan :)

      Poista
  24. Lyhyissä pyrähdyksissä on se etu, että silloin elää täysillä koko ajan mukana :-) Tai ainakin minä elän, tosin pyrin järjestämään pyrähdykset sellaisiksi, että ehtii edes hetken hengähtää välissä. Lontoo joka tapauksessa kiinnostaa tai on kiinnostanut jo useamman vuoden, edellisestä visiitistä aivan liian paljon aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä täysin totta Rami! Ei tule ainakaan välipäiviä, joita pidemmillä reissuilla on pakosti, vaan pystyy alusta loppuun olemaan läsnä siinä ympäristössä ja hetkessä missä on. Tokihan sitä lyhyemmillä reissuilla on hyvä pysähtyä esimerkiksi kahvikupposen ääreen, mutta ne hetket kuuluvat erottamasti matkailuun muutenkin.

      Lontooseen pääsee onneksi nopeasti ja helposti. Toisaalta se on hyvä, koska reissuun voi lähteä lyhyelläkin varoitusajalla lyhyeksi aikaa, toisaalta ehkä huonokin, koska sitten ei välttämättä tule lähdettyäkään helposti kun muut reissut kiilaavat edelle.

      Poista
  25. Melkoiset valaistukset :D Itseltäni julkkisbongailu menee aina sivu suun, kun en kerta kaikkiaan ketään tunnista - en edes silloin, kun joku yrittää nimeä mulle supista :) Noh, varmaan mä Obaman tunnistaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Obaman varmaan tunnistaisi, mutta sitä ei varmaan koskaan näe niiden saattueiden takaa :D. Nimet eivät yleensä kerro itselle mitään, mutta naamat enemmän, mikäli siis on katsonut joskus kyseisten henkilöiden sarjoja tms. Tosin musiikissa menee itsellä melkein päinvastoin; en usko, että tunnistaisin montaakaan lempiartistiani välttämättä edes heidän noustessaan lavalle, koska katselen hyvin harvoin musiikkivideoita tms :D. Tavallaan aika hassua, että joku artisti on voinut vaikuttaa elämääni merkittävästikin (esim. musiikillaan rohkaissut minua irtisanoutumaan tai ostamaan lennot maailman toiselle puolen), mutta sitten en edes tiedä miltä he näyttävät :D.

      Poista
  26. Lontoo on kyllä yksi kaupungeista, joissa näkee kaiken maailman julkkiksia siellä täällä. Tai ainakin voisi nähdä, jos tunnistaisi heidät. Lontoossa on kyllä jokaiselle jotakin. Itse viihdyn vähän kauempana noista ydinkeskustan hektisistä paikoista, sellaisessa sielukkaammassa Lontoossa. Tuo on kans niin tyypillistä, että koko päivän seikkailun jälkeen uni kiinnostaa enemmän kuin biletys, heh. Hienot ovat kyllä valot, kumpa meidänkin pimeyttä piristettäisiin enemmän tuollaisilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoossa on tosiaan jokaiselle jotakin. Ja olen samaa mieltä, Lontoo on parhaimmillaan keskustan ulkopuolella! Parasta onkin ottaa bussi (ja nimenomaan bussi, koska sillä näkee kaupunkia) ja huristella sillä vaikkapa tunnin-kahden päähän ja tutustua niihin seutuihin. Itse olen viihtynyt Etelä-Lontoossa ja Lounais-Lontoossa, mutta vielä on paljon paikkoja tutkimatta. Kaupunki on VALTAVA, mikäli haluaa tutustua muuhunkin kuin keskustaan :)

      Poista
  27. Kyllä valoja maailman mahtuu ja pimeän aikaan niitä saakin mielestäni olla! :) Mulla olisi muuten mennyt nuo julkkisbongaukset ihan ohi, tshihihh... Muuten kyllä olen kova heitä bongaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimeällä on vain kiva, että kaupungeissa valaistaan rakennuksia ja katuja. Pitäähän sitä eteensä nähdä :D.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!