Sevilla on hyvä matkakohde huhti-toukokuussa, koska silloin siellä juhlitaan monta päivää.


Ensin on vuorossa pääsiäinen eli Semana santa, mitä juhlitaan viikon ajan erilaisilla kulkueilla. Pari viikkoa pääsiäisen jälkeen on Feria de abrilin aika, jolloin kaupunki täyttyy perinteisiin asuihin pukeutuneista paikallisista. Myös Feria de abrilia juhlitaan viikon verran. Sevillassa on kaunis ilma ympäri vuoden ja huhti-toukokuussa kaupungissa saa nauttia jo hyvinkin kesäisistä ilmoista, joten senkin puolesta ajankohta vierailulle on hyvä.

Kaikissa turistioppaissa kehotetaan viettämään pääsiäinen nimenomaan Sevillassa, vaikka toki muuallakin Espanjassa pääsiäinen näkyy. Olen itse asunut Sevillassa näiden kahden juhlan ylitse ja siellä kerran koko juhlakuukauden vietettyäni en ihmettele miksi näitä juhlia suositellaan koettavaksi paikan päällä. Juhlat näkyivät Sevillassa loistokkaasti muun muassa kulkueiden kautta, väkeä oli aamusta iltaan ja espanjalaisten elämäniloa ei vain voinut olla huomaamatta. 

Feria de Abrilia juhlitaan tänä vuonna toukokuussa 6.-11.5.2014. 

Sen aikana naiset ja miehet pukeutuvat perinteisiin asuihin ja juhlivat viikon verran kaupungilla. Tällöin flamencoa näkee monessa paikassa ja juhlahumua tehostetaan ilotulituksilla. Sevillaan pystytetään myös iso huvipuisto, Calle de Infierno eli Helvetin katu, jonka pääportti on todella näyttävä pimeällä. Huvipuistossa on lukuisia eri laitteita kaikenikäisille ja perinneasuun tai muuten hyvin tyylikkäästi pukeutuneita kauniita naisia ja miehiä näkee joka paikassa. Juhlan aikana pystytetään useita satoja telttoja, missä paikalliset juhlivat, niitä kutsutaan nimellä caseta. Suurin osa casetoista on yksityisiä ja tietyn perheen ja ystävien käytössä, mutta turistit ovat tervetulleita julkisiin casetoihin. Pukeutumiseen on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota, en itse lähtisi rähjäisissä vetimissä paikan päälle juhlimaan, mutta normaalit perussiistit vaatteet kelpaavat kyllä.Oletko sinä viettänyt pääsiäistä joskus Espanjassa tai muualla ulkomailla missä juhlaa juhlitaan astetta näyttävämmin?

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.


Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

35 kommenttia:

 1. Itse olen viettänyt pääsiäistä mm. Italiassa. Meno on aikalailla erilaista kuin Suomessa. Sorrentossa oli valtaisia huppupää kulkueita kaikenlaisine "sirkus" menoineen.

  Espanjan pääsiäiasen olen jotenkin aina onnistunut sivuuttamaan. Olen nähnyt joko juuri pystytettäviä lavoja, tai sitten purettavia, sekä erilaisia pienempiä kulkueita. Ehkäpä vielä joskus onnistun näkemään myös kunnon menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italian pääsiäismenot voisi olla hauska kokea myös! Varmasti onkin eroa meikäläisten juhlintaan :). Veera tuolla alempana kirjoittikin, että "en vieläkään ihan tiedä milloin tuo pääsiäinen edes on", olen samaa mieltä, täällä se pääsiäinen kun on niin helppoa ohittaa kun koko juhlaa ei näy katukuvassa, kaupassa munahyllyt sentään huomaa :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja tosi informatiivinen postaus, kiitos siitä! Sevillaa voisi hyvin harkita pääsiäiskohteeksi vaikka ensi vuonna. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lennot tuppaa pääsiäisenä vain olemaan harmillisen kalliita, muuten olisin ehkä minäkin reissussa useammin silloin. Mutta Sevilla on kyllä hyvä kohde siihen aikaan vuodesta.

   Poista
 3. Enpä ole koskaan osunut pääsiäiskarkeloihin mihinkään. Saksassa olin viime vuonna pääsiäisenä, mutta sielläkin meininki näkyi lähinnä övereinä kasoina erilaisia suklaaherkkuja. :) Mut hei eksyin tätä kautta lukaisemaan sun aiemmin kirjoittaman jutun "Sokeritehtaan rauniot" - miten se olikin mennyt multa ohi? Päräyttävää settiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ei taida Saksassa nuo uskonnolliset juhlat muutenkaan näkyä niin hyvin kuin etelän maissa (?). Ja kiitos kovasti, nyt kun mainitsit, niin tulikin itselle hinku päästä taas löytöretkeilemään johonkin hylättyyn rakennukseen :)

   Poista
 4. Viime pääsiäisenä en edes muista menneeni katsomaan mitään erityistä täällä Barcelonassa. Satuttiin vahingossa pääkatedraalin edustalle ja nähtiin pala pitkäperjantain kulkueesta. Lähinnä ihmismäärä ahdisti koko pääsiäisvkonlopun ajan, joten en kyllä olisi ensimmäisenä suosittelemassa kyseistä ajankohtaa Barnan vierailulle. Meillä oli just silloin vieraita ja tuntui, että koko vuonna ei kaupunki tuntunut yhtä "ahtaalta" kun pääsiäisenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa ihan totta tuo ihmismäärä! Pääsiäinen ei ole se paras ajankohta mikäli haluaa nauttia rauhallisuudesta, ei ne kadut Sevillassakaan mitään leveitä ole, joten ihmismäärän kyllä huomaa. Itse en aikanani yöpynyt lähelläkään Sevillan keskustaa, joten ihmismäärä näkyi vain silloin kuin vaivautui paikalle juhlimaan ja silloin se ei menoa haitannut kun sitä lähti ihan tarkoituksella kulkueita ja tapahtumia katselemaan ja pääsiäisen aiheuttamaa mullistusta ihmettelemään.

   Poista
 5. Olipas mielenkiintoista luettavaa ja kuvamateriaalia!

  En ole ulkomailla päässyt todistamaan pääsiäisen viettoa, mutta pienenä osallistuin ortodoksisen kirkon pääsiäisenviettoon Tampereella ja sekin erosi jo todella paljon luterilaisesta meiningistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, tokihan niitä eroja voi todistella täällä Suomessakin :). Itse en ole juuri uskonnollisiin juhliin osallistunut täällä Suomessa ollessani, joten niiden perinteet ovat itselleni hieman vieraita. Voisi olla erikoinen kokemus siis osallistua kirkon pääsiäisjuhlaan.

   Poista
 6. Kuten jo instassa kommentoin noita pääsiäiskulkueen kuvia, niin mua jotenkin ahistaa tuo uskonnollinen puoli risteineen ja synkkine kuvastoineen. Ja kuten kerroinkin, niin täällä meidän kylässä tuota pääsiäiskulkueen rummutusosuutta on treenattu jo viime vuodesta lähtien. Taas eilen illalla saatiin kuunnella, kun kulkue rummutteli menemään :) Hauskan kuuloista tuo rummutus ja sopisi hyvin iloisempiinkin juhliin ja ihmettelenkin miksei karnevaaleilla ollut rumpuryhmää! Mutta mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Meidän kylillä Semana Santa on 16-20.4.

  Ferioita odotan myös innolla, koska olen treenaillut juhlien perinnetanssia "Sevillanasta" flamencon ohella. Siellä ferioillahan tosiaan tanssitaan Sevillanasta, joka ei varsinaisesti ole flamencoa, vaikka kovasti sitä muistuttaakin. Nimensähän se on selvästi saanut Andalusian pääkaupungista :) Kuvasin pari viikkoa sitten mun tanssinopettajien Sevillanas-esityksen ja video löytyy täältä:

  https://www.youtube.com/watch?v=mWR8kMVeE0Y

  Jospa sitä pääsisi itsekin pistämään jalalla koreasti, kun alkaa olemaan noi askeleet jotenkin hallussa. Onneksi kastanjetteja ei tartte osata käyttää ;)

  Kiinnostaa kovasti nuo Sevillan feriat. Muistatko oliko siellä mitään härkätaisteluun viittaavaa? Se puoli pistää vähän mietityttämään.... Mutta joka tapauksessa meidän kylän feriat on 21-25.5, joten ne pääsen ainakin kokemaan. Ja onneksi meidän kylillä ei ole härkätaisteluareenaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos korjauksesta :). Minähän en tuosta flamencosta ym. mitään tiedä vaikka muistaakseni olen tuon tanssin nimen kyllä kuullutkin ennen. Kiva kun linkkasit videon, koskas pääset itse yleisön eteen tanssimaan?

   Yritin nyt kovasti miettiä, mutta en muista näkyikö härkätaistelut sen erikoisemmin ferioiden aikana kaduilla. Taisteluita kyllä valitettavasti on ferian aikaan, joten luulisi sen jotenkin näkyvän areenan ulkopuolellakin. Tuohon aikaan en vielä kiinnittänyt huomiota härkätaistelujen typeryyteen yhtä voimakkaasti kuin nykyään, joten varmasti myös katsoin asioita ns. eri laseilla kuin nykyään. Mutta onneksi teidän kylällä ei areenaa ole :). Kivaa, että pääsette sinne ainakin. Ne ovat varmaan vähän tiiviimmät kuin Sevillassa, voivat olla siksi kivemmatkin.

   En ole minäkään pääsiäisen ystävä, mutta ehkä enemmän siksi, että ns. pakolliset juhlat eivät nappaa täällä Suomessa ja en ole uskonnollinen ihminen. Espanjassa pääsiäinen oli kuitenkin mielenkiintoinen kokemus ja sitä oli kiva katsella ulkopuolisena, koska en ollut ennen kokenut mitään vastaavaa. Mutta toki jos sitä pääsiäisen (tai minkä tahansa muun juhlan) menoa joutuisi kuuntelemaan ja katselemaan viikosta ja vuodesta toiseen, niin mielipide voisi olla erilainen.. Sellainen normaalimpi arkieläminen on kyllä kivempaa :)

   Poista
  2. Heh, mulle jo vähän vitsailtiin, että olisin joutunut jo noihin parin viikon takaisiin Tivolin avajaisiin esiintymään. Onneksi ei kuitenkaan vielä :) Ope sanoi, että ehkä kuukauden päästä, mutta itse tokaisin siihen, että ehkä sitten vuoden päästä ;) ei huvittais mennä töppäilemään vielä...

   Odotan kyllä innolla kaikkia noita juhlia ja ferioita! Juhannuskin taitaa olla melkoinen spektaakkeli ja rannalla poltetaan isoja tulia. Melko kodikasta siis :)

   Poista
  3. Vähänkö hienoa! Olisi kivaa nähdä sun tanssia! Et videota sitten jakoon vaan :). Juhannus kyllä kuulostaakin kodikkaalta mikäli siellä poltellaan silloin isoja tulia. Se juhla voisi olla kiva kokemus myös.

   Poista
 7. Sevilla on mulla niin turistikohdelistalla kuin mahdollisella asuinkaupunkilistallakin, koska Espanjaan olis kiva päästä hetkeksi parantamaan kielitaitoa. Pääsiäistä oon Suomen lisäksi viettänyt vaan Ranskassa, ja siellä se ei paljoa näkynyt, edes pitkäperjantai ei oo siellä pyhäpäivä! Ainostaan suklaamunien määrä kaupassa kertoi, että eletään pääsiäistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskassa pääsiäinenhän on sitten vähän sama kuin täällä Suomessa, mitä nyt meillä on vähän pidempi viikonloppu kyllä useimmilla kun on pyhäpäivät sitä pidentämässä :). Mutta ehdottomasti joskus Espanjaan! Siellähän se kielitaito paranee kun sitä käyttää ja kauniita kaupunkeja on mistä valita. Ihan varmasti tulemme mekin vielä Espanjaan palaamaan :)

   Poista
 8. Sevilla on mulla niin turistikohdelistalla kuin mahdollisella asuinkaupunkilistallakin, koska Espanjaan olis kiva päästä hetkeksi parantamaan kielitaitoa. Pääsiäistä oon Suomen lisäksi viettänyt vaan Ranskassa, ja siellä se ei paljoa näkynyt, edes pitkäperjantai ei oo siellä pyhäpäivä! Ainostaan suklaamunien määrä kaupassa kertoi, että eletään pääsiäistä :D

  VastaaPoista
 9. Sevillaa on kehuttu kyllä tosi paljon! Joskus pitäisi päästä omin silmin näkemään kyseinen kaupunki - tai no ylipäätään Manner-Espanjassa en ole koskaan käynyt, joten ylipäätään sinne asti kun pääsisi :)

  Mä en ole koskaan ollut pääsiäisenä ulkomailla, vaikka silloin oliskin kätevästi useampi vapaapäivä peräkkäin. Lentojen ym. hinnat tuppaa olemaan silloin niin pilvissä, että mielummin tulee mentyä johonkin muuhun aikaan :) Siksi meidän tuleva Berliinin reissukin on vasta pari viikkoa pääsiäisen jälkeen. Toisaalta olis kyllä mielenkiintoista nähdä joskus miten pääsiäistä vietetään eri paikoissa. Suomessahan se ei oikeastaan katukuvassa kauheasti näy, enemmänkin ihmisten kodeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä joskus Manner-Espanjassa! Espanjan sisällä on niin helppoa liikkuakin, niin samaan matkaan on helppoa yhdistää useampia kaupunkeja.

   Mutta tuo on täysin totta, että lentojen hinnat ovat pääsiäisen aikaan pilvissä! Olen itsekin ollut pääsiäisenä reissussa vain silloin kun kyseessä on ollut pidempi matka. Lyhyemmälle kaupunkilomalle en heti lähtisi, kiitos kovien hintojen.

   Ei paljoa pääsiäinen täällä Suomessa tosiaan näy. Mutta henk. kohtaisesti se ei minua kyllä haittaakaan, Tiinalle tuossa kommentoinkin, että kokemuksena se on kiva ulkomailla todistella miten erilaisia juhlia jne. vietetään, mutta uskonnollisuus tai ns. pakkojuhliminen ei muuten oikein kiinnosta.

   Poista
 10. Olen viettänyt pääsiäistä pariin otteeseen Kreikassa, viimeksi pienessä vuoristokylässä missä olimme paikallisten ystäviemme vieraana. Upea kokemus, koko kylä oli yötämyöden ulkosalla, lapset myös, ja varsinkin kirkonmenojen jälkeen papeilta eteenpäin lähtenyt kynttilätuli, joka levisi kylän aukiolla olleiden kynttilöihin oli upeaa katsottavaa! ystävämme olivat myös koristelleet meille upeat kynttilät paikallisten perinteen mukaisesti.

  Ei nuo Sevillankaan menot yhtään huonommilta kuulosta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, pimeys ja kynttilät! Ne tekevät jo paljon tunnelmalle :). Kiva kuulla kokemuksistasi Kreikassa!

   Poista
 11. Pääsiäistä on tullut vietettyä lähinnä Sveitsissä ja siellä on kyllä melkoiset karkelot (: Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, että sielläkin juhlitaan.. Tämä tuli itseasiassa minulle yllätyksenä :)

   Poista
 12. Kaikki espanjalaiset juhlapyhät ovat niin ihania! Viime kesänä olimme pyhän marian päivänä Alicantessa ja se oli ensimmäinen kulkue, minkä näin. Minusta on mahtavaa, että kulttuuriperinteistä pidetään kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjassa kyllä osataan juhlia! Taitavat nämä juhlapyhät olla vain tekosyitä sille, että päästään järjestämään kulkueita, tekemään koristuksia ja juhlimaan aamuun asti :D. No ei vais, on niitä ollut mielenkiintoista seurata vierestä!

   Poista
 13. Ai että tuon ensimmäisen kuvan rakennukset parvekkeineen ovat ihanan näköisiä :) Kertaalleen olemme vierailleet Roomassa pääsiäisen aikaan ja olihan siellä populaa vähän enemmän kuin normaalisti. Muutoin yritimme lähinnä välttää kaikkia paikkoja joissa vain saattoi olla ihmismassoja, joten mitään kulkueita tms emme edes nähneet. Kaikki kaupat oli väärällään sellaisia lapsen pään kokoisia suklaamunia ja niitä paikalliset näyttivät ostavan kassikaupalla. Mekin saimme hotellilta omamme, mikä tietysti meikäläistä ilahdutti suunnattomasti :) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sevillan arkkitehtuuri miellyttää minunkin silmää :). Vastaavia ihania rakennuksia tulee vastaan jatkuvasti kaduilla kävellessä.

   Voin kyllä kuvitella kuinka paljon Roomassa on väkeä pääsiäisen aikaan! Jäinkin nyt miettimään, että haluaisinko edes kokea pääsiäistä siellä, koska jo marraskuun väenpaljous oli melkoinen enkä minäkään yleensä ihmismassoista pidä. Ehkä ihastukseni Sevillaan värittää pääsiäisjuhlan hienouttakin :). Toki Roomassakin voisi majoittua jonnekin syrjemmäs ja viipyä kaupungissa reilusti pääsiäisen ylitse niin voisin saada juhlasta samanlaisen positiivisen käsityksen kuin Sevillasta aikanaan.

   Suklaa kyllä aina kelpaa :)

   Poista
 14. Pääsiäisen vietto tuolla päin maailmaa olisi varmasti huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin kotona Porvoossa, jossa en vieläkään ihan tiedä milloin tuo pääsiäinen edes on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täällä Suomessa pääsiäisen tulon huomaa ehkä kahta viikkoa aiemmin kun ruokakauppoihin tulee suklaamunia, mutta itse pääsiäinen sitten äkkiä yllättääkin. Kaupat on kiinni ja töistä saa vapaata - jos saa...

   Poista
 15. Varmasti tunnelmallista! Kauniit kuvat jälleen :)

  VastaaPoista
 16. Voin kyllä uskoa, että Sevillan (ja Espanjan) pääsiäinen on aika juhlallinen kulkueineen kaikkineen. Kun ne hieman vähäpätöisemmätkin juhlat vaativat aina Suomen mittapuulla hienoja ja koristeellisia kulkueita ja pukeutumista. Tykkäsin kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on, Espanjassa tosiaan ei säästellä koristeissa ja kulkueissa kun juhlan aika on :)

   Poista
 17. Olen viettänyt pääsiäistä useammankin kerran Espanjassa (kuten taas tänäkin vuonna) ja upea juhla. :) Mielestäni ihan hyvä ajankohta tulla Espanjaan vierailulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Vivi mielipiteesi! Ja mukava kun kommentoit :). Mukavaa pääsiäistä jo näin ennakkoon!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!