Rantakaupunki Vung Tau sijaitsee vain puolentoista tunnin matkan päässä Ho Chi Minh Citystä. 

Siltikään kaupungissa ei juurikaan länsimaalaisia turisteja näkynyt. Viikonloppuisin kaupunki sen sijaan täyttyy Ho Chi Minh Cityn asukkaista, jotka tulevat kaupungin sykettä merenrannalle pakoon. Lauantain saapuessa kaupungin pääranta olikin kuin toisesta maailmasta, niin täynnä porukkaa, että hyvä kun sekaan mahtui.
Ennen viikonlopun kuhinaa, ehdimme nauttia alueen rauhallisemmasta puolesta. Eräänäkin päivänä kävimme Imperial Plazan pienen ostoskeskuksen ravintolassa syömässä. Kuljimme matkan kauppakeskuksen läpi ylös asti emmekä nähneet yhtäkään asiakasta. Syötyämme paluumatkalla alas näimme jo kaksin kappalein. Työntekijöitä seisoi tyhjänpanttina useampia, joten henkilökohtainen palvelu oli taattua mikäli sitä olisi halunnut.

Ostarista lähdimme kävelemään hotellillemme päin, kiertotietä tietenkin. Tuuli oli sinä päivänä voimakas ja välillä tuntui kuin olisin voinut lähteä sen mukana lentoon. Kävelimme alueella missä oli lukittuja kontteja, jotka tuulen voimasta kolisivat välillä voimakkaammin ja välillä laiskasti. Vieressä seisoi ränsistyneen ja keskeneräisen näköinen korkea rakennus ihan yksinään. Paria vartijaa lukuunottamatta alueella ei liikkunut ketään. Tunnelma oli kuin Walking Deadista ja välillä epäilin, että peltikatto lentää päällemme tuulen voimasta. Näimme muutamia ihmisiä ja kauniita taloja, mutta seisovaan ilmapiiriin se ei vaikuttanut. Missä kaikki oikein olivat?Vung Tau ei välttämättä kokeneen reissaajan mielestä ole mitenkään erityinen rantakaupunki. Sitä ei kehuta Vietnamin kauneimmaksi tai parhaimmaksi kohteeksi, mutta siihen on helppoa tykästyä. Ihmiset ovat kaupungissa todella ystävällisiä ja suloisen uteliaita. Englantia ei välttämättä taideta kovinkaan hyvin, mutta turistia palvellaan siitä huolimatta kauniilla hymyllä ja innokkuudella. Mopoilu kaupungissa on todella mukavaa, koska leveiden teiden varsilla ruuhkaa ei ole nimeksikään, ei varsinkaan sen jälkeen kun paikan päälle saapuu Ho Chi Minhin sykkeestä.

Mitäs Vung Taussa voi sitten tehdä muuta kuin nauttia auringosta, merituulesta, ravintoloista ja skootterilla kruisailusta?


Voit nousta köysirataa pitkin korkeuksiin Big Mountanille, kivuta Kristuspatsaan hartioille maisemia ihailemaan, käydä katsomassa tykkejä Big Mountainilla tai etsiä piilossa olevia tykkejä ja kallion suuaukkoja Kristuspatsaan lähistöltä, vierailla majakalla, tutustua kaupungin hylättyihin paikkoihin - varovaisuutta noudattaen tietysti, shoppailla edullisesti, golfata tai nauttia alueen yöelämästä paikallisten kanssa. Tekemistä ja näkemistä riittää vielä näiden jälkeenkin.

Vung Tauhun pääsee kätevästi ja mukavasti Hydrofoilin aluksella, joka lähtee Saigon Portista. Matka Ho Chi Minh Citystä kestää noin 1,5 tuntia ja menolippu maksaa arkisin 200 000 VND (n. 8 euroa) ja viikonloppuisin 250 000 VND (n. 10 euroa). 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!