Városliget on Budapestin suurin puisto ja pitää sisällään muun muassa eläintarhan ja Széchenyin kylpylän. Itse kävin puistossa ilta-aikaan. Olin matkalla Terror haza -museoon, mutta se oli mennyt kiinni, joten jatkoin matkaa puistoon, joka on kävelymatkan päässä museosta.
Näin puistosta vain osan, mutta ilta-aikaan se oli oikein viihtyisä ja tunnelmallinen. Puistossa oli ainakin muutama kivan näköinen ulkoilmaravintola, joissa oli viihtyisän näköistä. Toisen ravintolan luota kuului rock-musiikkia, joka soi pitkälle ja kuuntelin sitä muutamien muiden ihmisten kanssa lammen äärellä istuskellen. Alueella oli kivoja aurinkotuolin tapaisia puupenkkejä, joilla istuskella ja nauttia olostaan. Muutenkin penkkejä löytyi melko paljon, kuten Budapestista muutenkin. Myös upeita patsaita ihailin.
Päiväsaikaan en puistoon enää ennättänyt, joten pitänee vierailla siellä uudemman kerran seuraavalla reissulla. Ilta-aikaan miljöö oli kuitenkin romanttinen ja suosittelen erityisesti pariskuntia vierailemaan siellä auringon laskeudettua.

Millennium Monument

Puistoon pääsee Andrássy útia pitkin. Katu on 2,5 kilometriä pitkä ja päättyy Sankarien aukiolle (Hósök tére), missä kannattaa ehdottomasti vierailla. Sankarien aukiolla on Millennium- muistomerkki sekä upeita patsaita. Puistoon pääsee myös metrolla, pysäkki Hósök tére tai Széchenyi fürdö.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!