Helmikuun lopulla 2011 vietimme yhden yön ja yhden päivän Istanbulissa. 

Talvinen Istanbul näyttäytyi meille harmaana ja räsyisenä. Vanhoissa, lahoneissa taloissa on kuitenkin omia silmiäni miellyttävää kauneutta. Harmaus ja synkkyys on kovin eri tavalla kaunista kuin sininen meri ja auringonpaiste.

Vajaassa vuorokaudessa ei paljoa ehdi, joten emme tietenkään nähneet kaupungista juuri mitään. Mieleen on jäänyt hotellimme naapurissa sijaitseva kiva, pieni kebab-ravintola, missä olimme ainoat asiakkaat. Ravintolan  ainoa työntekijä, ystävällinen vanha pappa, oli hellyyttävä käyttäessään muutamia osaamiaan saksan sanoja turkin kielisen selityksensä seassa.

Vanhaa ja uudempaa sopuisasti rinnakkain
Katukauppiaita


Satamaan kuljimme jyrkkää alamäkeä ja päädyimme satama-alueella oleville kalamarkkinoille. Joitakin ravintoloita siellä myös oli, mutta melko kolkon näköistä.


Kivan värisiä taloja alhaalla, tietä alas satamaan
Sama jyrkkä tie toiseen suuntaan
Pojat pelailivat palloa

Yövyimme Akgün Istanbul-hotellissa ja lentoyhtiömme Turkish Airlines maksoi sen lystin, koska meillä oli jatkolento Mumbaihin seuraavana päivänä. Hotelli oli loistava, mutta omalle kukkarolle olisi ollut liian kallis. Aamupala oli hyvä, kuten tuon hintaluokan hotelleissa yleensä on. Pysähdyksen Istanbulissa voi edelleen toteuttaa ja suosittelen sitä ehdottomasti, lentoja varatessa vain valitsee pidemmän matka-ajan ja Istanbulin kentälle päästyä marssii TA:n infotiskille ja kysyy hotellista. Mikäli taas jatkolennon välillä on vain 6 tuntia tai ylitse, kannattaa ehdottomasti osallistua Turkish Airlinesin tarjoamalle ilmaiselle kiertoajelulle. Lisätietoa molemmista vaihtoehdoista löydät täältä.

Tuonne sisälle kun pääsisi!TA:n tarjoaman hotelliyön lisäksi saimme myös kuljetukset hotellille ja takaisin seuraavana päivänä. Ilmoitimme kuitenkin, että paluun hoidamme kentälle omin nokkinemme, jotta meille jää enemmän aikaa kaupungilla pyörimiseen. Kuljimmekin lentokentälle metrolla ja yhteydet keskustasta kentälle toimivat loistavasti. Matka ei kovin kauaa kestänyt ja maksoi muutaman euron.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!