Suomeen on saavuttu ja melkein kotiuduttu.Helsinki-Vantaalle kone saapui ajallaan ja pian jo olimmekin bussia ulkopuolella odottelemassa. Aurinko paistoi ihanan keväisesti, mutta tuuli olikin sitten kylmä. Porukka kulki vielä talvitakeissa ja kieltämättä itsekin haikailin sellaisen perään kun paljain säärin ja kesäisissä kengissä katuja astelin. Kävimme Helsingin keskustassa siskoa moikkaamassa ja nousimme sieltä Tampereen bussiin. Olimme ostaneet liput etukäteen netistä, joten pääsimme Helsingistä 12 eurolla (2 hlö) Tampereelle.

Kolme kuukautta on sen verta lyhyt aika, että itselleni ei ehtinyt kehkeytyä sen suurempaa koti-ikävää. Perhettä ja ystäviä kyllä ikävöin, mutta kun läheiset ihmiset ovat hajaantuneet ympäri Suomen maan, niin Suomessakin sitä tulee vähän väliä jotakuta ikävöityä. Kolmessa kuukaudessa ehdin kuitenkin jo unohtaa joitain asioita, jotka arjessa ovat olleet päivänselviä!

Singaporen vehreä kenttä

Ensimmäinen unohdus iski pian kotiutumisen jälkeen. Olin ehtinyt unohtaa, kuinka aina palelen suomalaisissa asunnoissa syksystä kevääseen ja kuinka ahkerassa käytössä villasukat ovat. Ne pitikin kaivaa ensimmäisinä tavaroiden joukosta esille.

Toinen asia valkeni seuraavana aamuna. Asunnossa oli hiljaista. Siis todella, todella hiljaista. Vaikka asunto on hyvin keskeisellä paikalla lähellä Tampereen keskustaa, niin ei kuulunut liikenteen ääniä saatikka aaltojen pauketta, lintujen laulua, lasten naurua tai viidakon eläimiä. Tietokone oli päällä ja siitä kuuluva hyrinä alkoi kuulostaa kovin voimakkaalta. Matkoilla sellaisissakin paikoissa, missä ei ihmisiä tai liikennettä juuri ollut, kuten vaikkapa Tiomanilla, kuului kuitenkin luonnon ääniä.

Viimeinen kakun pala

Matkojen jälkeen oma koti myös tuntuu usein kovin suurelta. Me olimme ennen matkaa luopuneet 45 neliön asunnostamme ja muutimme matkan jälkeen tilapäisesti yli kymmenen neliötä pienempään asuntoon. Kun astuin sisälle asuntoon, niin kyllä vain, tämä tuntui valtavalta! Vaikka matkan aikanakin yövyimme joitakin kertoja todella tilavissa huoneissa, niin kuitenkin sitä tottui asumaan melko tiivisti.

Ilma kuulemma jatkuu Suomessa keväisenä ja sehän passaa! Palailen blogin ääreen pian matkakertomuksien ja käytännöllisten juttujen osalta. Uuttakin matkaa on jo suunnitteilla, tosin kesäreissu siskojen kanssa oli tiedossa jo ennen matkaa vaikka kohdetta ei olekaan päätetty. Matkan järjestelyihin mennään kun on muita juttuja ensin hoideltu. 

Palaan siis myöhemmin!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

5 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin! Oli varmaan mukavaa saapua suoraan kevääseen, varsinkin kun ilmat ovat ensi viikollakin lämpenemään päin :)

  Mulla oli muuten tismalleen samat fiilikset silloin kun me palattiin kotiin puolitoista kuukautta sitten: kaikkialla vallitseva hiljaisuus tuntui todella erikoiselta ja 31-neliöinen yksiömme suorastaan valtavalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :). Oli kyllä kiva saapua kevääseen niin, että kesä kolkuttelee ovella. Kieltämättä ulkona silti paleltaa koko ajan.. Johtuu tietysti siitä, että ei vain usko, että vaatetta pitäisi olla enemmän kuin mitä tässä viimeiset kolme kuukautta on päällä pitänyt :).

   Tässä hiljaisuudessa on ollut totuttelemista! Miten kaduillakin voi olla niin hiljaista, varsinkin kun ei missään tuppukylässä asuta? Ah, valoisia ja lämpimiä kesäöitä odotellessa!

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin munkin puolesta. Ja kattokin jo löytynyt pään päälle ja kohtuumatkan päässä keskustasta, hienoa!

  Mitä muuten olet kaivannut eniten Suomesta (jos ei oteta mukaan läheisiä)? Onko Suomen kirjastoja ollut ikävä (miten on, oletko jo ehtinyt vierailemaan suosikkipaikassasi Sampolan kirjastossa)?

  Näinhän se menee, siinä ei kauaa mene, kun uutta matkaa jo suunnitellaan... Tuossa viimeisimpiä edelliseltä matkalta tuotuja piparkakkuja päiväkahvin kanssa mutustellessa aloin laskea, että Torunin matkastammehan on jo kulunut kohta 3 kuukautta aikaa (kannattaa muuten maistaa noita piparkakkuja, jos siellä päin liikkuu, ovat ihan eri maailmasta kuin suomalaiset sisarensa :). Mutta ei se mitään, seuraavaan matkaan on aikaa enää pari viikkoa, joten suunnittelu on kuumimmillaan. Budjettilaskelma on tietenkin jo tehty, mikä lienee se tärkeintä, kun ollaan "pienellä rahalla maailmalla" (heh). Ja onhan noita hostellejakin, karttoja ja bussi-/juna-aikataulujakin tottakai tutkailtu. Jääköön vielä arvoitukseksi, minne matkamme suuntautuu, mutta Euroopassa pysytään.

  Aasian-matkanne kokonaisbudjettipostaus tulossa varmaankin tässä lähiaikoina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Jos läheisiä ei oteta lukuun, niin juurikin kirjastoja! Matkan päällä suomenkielisiä kirjoja tuli kyllä vastaan (englanniksi todella paljon) ja niiden sisältökin kelpasi minulle vaikka valinnanvaraa ei ollutkaan. Itseasiassa oli mukavaa lukea kirjoja, joita ei välttämättä olisi itse kirjastosta mukaan poiminut, pari todella hyvää tuli sillä lailla vastaankin. Mutta tuollaista lainaus/vaihdantapalvelua nimenomaan pariin kertaan ikävöin. Matkalla kun käytettyjä kirjoja myytiin yleensä kalliilla, paikallisiin hintoihin verrattuna jopa ryöstöhintaan. Onneksi joistakin majataloista löytyi muiden jättämiä kirjoja ihan ilmaiseksi.

   Me matkustimme niin helpoissa, turvallisissa ja yleensä siisteissä paikoissa, joten muulla tavoin ei koti-ikävä oikein iskenyt. Ei tullut vaaratilanteita vastaan ja ruoka kelpasi oikein hyvin kun oli löytänyt hyvät ravintolat ja kaupat ensin, niin se on Suomessakin. Paitsi että sokeroimattomia tuotteita löytyy täältä vähän helpommin, mikä on todella kiva juttu.

   Tulet sitten kertomaan missä päin Eurooppaa kävitte seikkailemassa ja parhaat vinkit jakamassa! Hyvään aikaan kyllä menette kun toukokuussa matkaatte, löytyi varmasti helposti edullisia lentoja ja ho(s)telleja. Tuskastuneena tässä juuri katselin lentojen hintoja heinäkuulle.. Mennään useamman ihmisen voimin, niin töiden/lomien/muiden juttujen takia pitää matkustaa tällä kertaa sesongin aikaan, mikä ikävä kyllä näkyy budjetissa.

   En lupaa, että tulee lähiaikoina, kun olen aloittanut muita postauksia ennen sitä, mutta tulossa on! Yritän toukokuun aikana saada sen kasaan.

   Poista
  2. Niin ja kirjastoon en ole vielä ehtinyt, kun muut jutut ovat vieneet ajan :). Enköhän sinne kohta taas ehdi!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!