Eräänä päivänä päätettiin mennä köysirataa pitkin Montjuïcin kukkulalle ja haahuilla siellä sitten aikamme. 

Aamulla rannalla olon jälkeen käveltiin sitten Barcelonetassa sijaitsevalle asemalle. Jonoa näytti olevan paljon, mutta menimme siltikin sen jatkoksi. Jonotimme ensin lippuja ostamaan ja ilahduimme taas tiskillä, kun kolmivuotiaamme ei maksanut kyydistä mitään. Ostimme meille aikuisille 11 euron menolipun ja siirryimme jonottamaan ylöspääsyä. Yhteensä jonossa meni ehkäpä 45 minuuttia.

Suunta kohti tornia

Jonoa hissiin

Maisemia hissistä


Ylös päästyä ei tarvinnut enää juurikaan odottaa, vaan pääsimme melkein saman tien hissin kyytiin. Ja siitä se matka sitten alkoi. Maisemat olivat upeat, mutta itse matka meni melkein liiankin nopeasti. Pian jo olimme ylhäällä Montjuïcissa.






Kiersimme alueella melko lyhyesti ja pistäydyimme Miró Foundationissa kahvilla. Mielenkiintoinen paikka ja itse olisin viihtynyt tuolla pidempäänkin, mutta ehkä ensi kerralla. Kahvilassa saimme hyvää palvelua ja kahvi oli herkullista. Muutama seurueestamme tilasi myös leivät ja niitä ei valitettavasti voida kehua millään lailla. Neljällä eurolla per kipale sai todennäköisesti pari päivää vanhaa patonkia, koska sen verta kuivia leivät olivat.







Päädyimme ihanan rauhalliseen puutarhaan, miljöö oli todella kaunis. Olisi ollut sopiva paikka piknikille, jos eväät olisivat olleet mukana.





Ja lopulta päädyimme MNAC:in luo. Ei kuitenkaan tuollakaan käyty sisällä, mutta ensi kertaa ajatellen pistän mieleen, että museoon pääsee ilmaiseksi sisälle lauantaisin kello 15 jälkeen ja joka kuun ensimmäinen sunnuntai.






Museolta jatkettiin alas Espanyan aukiolle ja sieltä matka jatkui edelleen kävellen kohti Barri Goticia sekä asuntoa. Espanyan aukiolla on muuten iltaisin valoshow, joka on varmasti näkemisen arvoinen. Itse olen tuon joka kerta jättänyt välistä, mutta onpahan tarpeeksi syitä palata uudelleen (tässäkin tekstissä jo kolme sellaista mainittu).




Että sellainen kävelyretki. Melko suppeaan alueeseen loppujen lopuksi tutustuttiin, mutta mitäs sen väliä. Hauskaa oli!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

14 kommenttia:

 1. Miks me muuten lähdettiin tuolta niin nopeasti pois? - Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan oo oikea ihminen vastaamaan kun sä tiiät että mä jaksan kävellä tuntikausia ja oon kiinnostunut öbaut kaikesta :D.

   Poista
  2. No me oltais Nemon kanssa viihdytty siellä vaikka vähän pidempäänkin. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten. :)

   Poista
  3. Listan jatkoks vaan :). Mullon muuten kauhea matkakuume. En kestä.

   Poista
  4. Hah, tuttu tunne, kun yhdestä matkasta ollaan päästy niin seuraavalle haluaisi jo lähteä! Onneksi matkakuumeeseen on tulossa helpotusta aivan tässä lähiviikkoina, kun Wiiiizz suuntaa nokkansa kohti Poolandiaa.. Vaikka onhan täällä Suomessakin nyt ollut hieno kesä, mutta tiedät varmasti sen tunteen, että "pakko vaan olis päästä ulkomaille ja matkalle" (ja huom. ei lomalle vaan matkalle!)

   Poista
  5. Eksyin eilen Wizzairinkin sivuille. Huono idea matkakuumeen kannalta, hehe. Vaikka tarttis tässä kohta jotain varauksia tehdäkin, ettei järki mene. Tuu kertoo matkastas sitte!

   Poista
  6. Ootko huomannut, että Kaunasiin näyttäisi pääsevän alle 40 €:lla (m/p) Raikulla elo-syyskuussa. Se ei ole paha hinta, jos aattelee, että prepaid-kortilla maksamalla ei enää saa alennusta (toisin kuin ennen sai vielä yht. 14 € m/p:n hinnasta pois). Ja tietenkin, jos asuu Treella, ei tulisi muita kustannuksia kuin bussimatkat Pirkkalaan.

   Poista
  7. En ole kyllä huomannut, kun en ole Kaunasiin katsellut lentoja. Ihan kelpo hinta, varsinkin kun Kaunas on edullinen kohdekin. Muuten olen kyllä Ryanairin sivuilla pyörinyt ja hintojen alenemista odotellut. Seuraavan matkan ajankohta ja pituus ovat kuitenkin vielä avoimena, joten varauksia en ole uskaltanut vielä tehdä.

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja vaikuttaa kyllä testaamisen arvoiselta paikalta. Kauanko tuo matka sitten kaiken kaikkiaan kesti ylös saakka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei matkassa tainnut mennä kuin kymmenisen minuuttia. Oikeastaan varmaan vähemmänkin, kyllä siinä maisemia ehti ihailemaan mutta yhtäkkiä oltiin jo perillä.

   Poista
 3. Onpa suolanen hinta 11e/hlö! Nyt kun tää on erityisesti budjettimatkablogi, niin vinkkaat varmaan myös, miten vierailla kukkulalla pienellä rahalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaushan on tekstissä: kävely :D! Mielestäni helpoiten Espanyan aukiolta, mutta mielenkiintoisia reittejä löytyy muualtakin eikä maksa mitään. Pidin hintaa myös suolaisena sen jälkeen kun matka oli ohi, koska kesti niin lyhyen aikaa. Kokemuksena kuitenkin kiva ja lapset varsinkin tykkääävät.

   Poista
 4. Montjuicille pääsee myös bussilla Plaza Espanyalta, jos on liian kuuma nousta ylös kukkulalle kävellen. Toi 11€ kuulostaa aika hurjalta, mutta onhan sieltä varmaan ihan kivat näkymät ja aika eri näkökulmasta. Luulin tosiaan, että hinta yhteen suuntaan olis jotain 7€ luokkaa, mutta se onkin vielä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu bussillahan pääsee myös. Tosin tuolta aukiolta on todella lyhyt matka ylös, jos haluaa vain maisemia ihailla. Mikäli pidemmälle halajaa eikä kävellä jaksa, niin bussihan on hyvä vaihtoehto myös.

   Luulen, että tuon hinta on noussut esim. vuoden alusta tai muuten lähiaikoina, koska vielä jokin aikaa sitten se olikin alle kymppiä!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!