Matka Barcelonaan lähestyy! 

Viimeiset pari viikkoa ajatukset ovat olleet kaikessa muussa kuin konkreettisissa, toteutuvissa matkoissa ja blogissakin on nähty jo aikaa sitten lähes valmiiksi luonnosteltuja tekstejä. Matkakuume on ollut ns. taka-alalla, mikä on johtunut osin siitäkin tiedosta, että kohta ulkomaille taas pääsee. Nyt matka alkaa olla niin lähellä, että etukäteen fiilistely on ottanut vallan ja hyvä niin.

Meitä lähtee matkaan siis kuusihenkinen poppoo, kaikki rakkaita perheenjäseniäni. Äitini, kolme sisarustani ja siskoni 3-vuotias poika. Tälläisellä porukalla emme ole ennen matkustelleet, vaikka poikaa lukuunottamatta olen kaikkien kanssa ulkomailla käynytkin. Perheen kesken tehtyjä laivamatkoja mukaan kyllä mahtuu, mutta ne reissut tehtiin kauan sitten lapsuudessamme. Mahassa onkin pieni, positiivinen kutina päällä nyt! En malta odottaa, että päästään Barcelonan kaduille ihmettelemään ja eksymään.

Jo käytyihin paikkoihin on mielenkiintoista matkustaa uudelleen. Niihin mennessä lähden matkaan erilaisella fiiliksellä kuin silloin kun kaupunki tai maa on täysin uusi. Sitä miettii, että kuinkahan paljon jokin paikka on muuttunut ja miltä se tältä kertaa tuntuu, miten ennestään tuttu kaupunki näyttäytyy nyt kun viime visiitistä on pidempi aika.Barcelonassa muutaman kerran ollessani olen kierrellyt siellä paljon ympäriinsä, mutta ottanut hyvin vähän kuvia. Mielestäni muistan kaupungin silti hyvin, mutta kuinka paljon aika on muistoja muuttanut?

Vieläkö Ramblalla on korttihuijareita ja ympäri kaupunkia varkaita, jotka eivät kodittomiakaan säästelleet? Vieläkö siellä on upeita katutaiteilijoita, jotka maskeerauksiinsa käyttivät aamuisin paljon aikaa ja maalia? Vieläkö siellä on seksikapakka, minne eräs paikallinen mies minua yritti kädestä vieden raahata? Vieläkö kaupasta ostettuja oluttölkkejä myydään iltasella paikallisten jannujen toimesta kaduilla?

Näyttävätkö Gaudín teokset vieläkin silmiini häikäisevän upeilta? Nautinko Barcelonan rannoista ja rantakadulla olevista muusikoista vielä yhtä paljon? Ihastunko taas ruokaan, kaupungin eloisiin katuihin ja sen ihmeellisiin ihmisiin?En pysty sanomaan millainen matkasta tulee ja minkälaisia fiiliksiä se herättää, enkä etukäteen haluaisikaan. Uskoisin kuitenkin kaupungin tietyllä tapaa muuttuneen - koska minäkin olen. Kävin ensimmäisen kerran Barcelonassa alkukesästä 2005, jolloin kiertelin Espanjassa viitisen viikkoa. Näin kaupungin karuita ja kauniita puolia ja harkitsin sinne jäämistä, koulun kesken lopettamista. Onneksi en tehnyt niin. Barcelona vaikutti teini-ikäiseen minääni kuitenkin sen verran vahvasti, että sen takia palasin Espanjaan useammaksi kuukaudeksi muutamaa vuotta myöhemmin. Toisella kertaa kaupunki oli yhtä eläväinen kuin olin muistanutkin sen olevan, mutta itse enää nukkunut kaduilla tai viettänyt aikaani syrjäytyneiden kanssa, joten näinkin silloin vain kaupungin siloteltua puolta. Kaunista, mielenkiintoista, myös uutta ja erilaista Barcelonaa, josta pidin yhtä lailla.

En halua elää menneitä aikoja uudelleen sellaisenaan, vaan jännittyneenä odotan miten muistoni ja mielikuvani sieltä edellisten vierailujen jälkeen sulautuvat yhteen sen kanssa mitä tulen pian näkemään ja kokemaan. Matkustellessa on usein kivaa, että on historiaa johon peilata nykyisyyttä. Joskus se on omaa historiaa, useimmiten se on kuitenkin muiden, ajalta ennen itseä.Kohta me siis lähdemme! Voi olla, että kirjoitan kuulumisia tien päältä. Mikäli en, niin palaan langoille ensi viikon loppupuoliskolla.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa ja tervetuloa Barcelonaan! Vasta löysin blogisi. Innolla jään odottelemaan millaisen kuvan saat kaupungista tällä kertaa.
  Seksikapakasta en tiedä, enkä Ramblan korttihuijareista, mutta pakistanilaiset myyvät edelleen Estrella-tölkkejä ympäri kaupunkia, yötä päivää. Kaupungilla on taas kampanja käynnissä katuostamista vastaan. Säilyttävät kuulemma tölkkejä viemäreissä :)
  Lämpöä ainakin riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja kiva kun tulit kommentoimaan!

   Viemäreissä?! Että sellaista :). Ilmeisesti kauppa siis käy, kun vieläkin ovat kuvioissa. En itse heiltä koskaan ostanut, mutta taisivatko he silloin euroa yhdestä tölkistä pyytää (?). En tiedä muistanko ihan väärin, koska eihän se yksi oluttölkki kaupassa paljoa maksanut. Näytti joka tapauksessa siltä, että voittoa tulee, kun myyntiäkin saivat aina välillä tehtyä.

   Ramblan korttihuijareista oli silloin aikanaan Ramblalla oikein sellaisia kylttejäkin, joissa kehotettiin välttämään pelaamista heidän kanssaan. Harmi vain, että ne kyltit olivat niin korkealla, että itsekin kiinnitin niihin huomiota vasta oltuani Barcelonassa useamman päivän. Positiivista olisi, jos he olisivat kuitenkin häipyneet katukuvasta kokonaan..

   Poista
  2. Juu, kaikki sanovat, että viemäreissä tölkkejä säilytetään. Taitavat edelleen maksaa euron. Ciutadelan puistossa ja beachillä ainakin näyttävät menevän kaupaksi, kun ei ihmisten tartte pehvaa maasta nostaa ja kalja tuodaan eteen. En kyllä heiltä ostaisi itekään mitään :)
   Korttihuijareista en ole itse kuullut, enkä muista nähneeni. Toivottavasti ovat hävinneet, vaikka tilalle on varmaan keksitty muita kikkoja ;)

   Poista
  3. Onhan tuo kyllä kätevää kun ei tarvitse liikkua olutta saadakseen. Kyllähän kanssa esim. Balilla törmäsin rannalla oleviin kaupustelijoihin, jotka myivät jätskiä ja olutta. Kun lähellä ei ole kauppaa, niin varmasti porukka paljon ostaakin. Keskellä kaupunkia se oli kuitenkin mielestäni hassua, mutta kaipa se oli niin myöhään sitten, että kaupat olivat menneet kiinni.

   Varmasti onkin keksitty uusia kikkoja saada rahat pois, en epäile yhtään :)

   Poista
 2. Parempihan se on että kundit myy kaljatölkkejä rannalla kuin että tekisivät jotain oikeasti rikollista tai kerjäisivät. Ja tuskin ne kaikki kaljat kiertää viemäreitten kautta, vai pitäskö tässä lähtee Barcelonaan tyhjemtämään turhat oluet viemäreistä. :)
  Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, varsinkin jos tuollaiselle myynnille on kysyntää, niin myykööt minun puolestani :)

   Kiitoksia!

   Poista
  2. Huh huh, huomasin just että olit päässyt uutisiin. Sun blogis on viestintäpalvelu Cisionin mukaan suomen seitsemänneksi suosituin matkablogi! Onnea paljon! :)

   Poista
  3. Itseasiassa tuossa tuskin lasketaan blogin suosiota kävijämäärien perusteella (en todellakaan ole noin korkeilla sijoituksilla tämän blogini kanssa :D), vaan siihen vaikuttaa ilmeisesti mm. linkitykset ja blogipostausten tiheys, näin luin Rantapallon sivuilta.

   Olen kuitenkin hyvin otettu, että listalle mukaan pääsin. Kiitokset onnitteluista!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!