Tulevan reissumme suunnittelut ovat kovassa käynnissä. Olemme tähän mennessä.....etsineet hotelleja, hostelleita ja huoneistoja Gdańskista, Varsovasta sekä Roomasta sekä tehneet varaukset näihin kaikkiin.

Näitä etsiessä Google on taas ollut kaveri ja lisäksi on käyty mm. sivuistoilla Booking, Hostelworld ja Hotels.com, lukuisilla muilla kyllä myös. Lisäksi on katsastettu huoneistoja mm. Airbnb:stä.

..etsineet vuokra-asuntoa Málagan lähettyviltä.

Näiden etsinnässä on käyty sellaisia sivuja läpi kuin Loquo, Enalquiler, Eye on Spain, Wimdu, Housetrip sekä vanha tuttu Airbnb sekä satunnaisesti eksytty monille muillekin sivuille. Suomenkielisistä sivuista olen katsonut asuntoja mm. Espanja.orgista, Torilta ja jopa Huuto.netistä, vaikkakin näiden tarjonta on hyvin suppeaa.

..ottaneet selvää kuljetuksista, kuten siirtymiset lentokentiltä keskustaan sekä etsineet Gdańskista Varsovaan kulkevien bussien aikataulut ja lähtö/saapumispaikat.

Lentokenttien kotisivuilta yleensä löytyy ohjeet miten päästä keskustaan julkisilla. Joskus sivut ovat surkeat, jolloinka lisää infoa voi etsiä googlettamalla. Aikataulujen etsiminen on järkevää etukäteen erityisesti siinä tapauksessa jos lento lähtee kovin aikaisin tai saapuu myöhään perille.

..järjestäneet tietenkin erinäisiä pieniä ja suuria asioita Suomessa.

Esimerkiksi VISA-korttini olisi umpeutunut matkan aikana, joten tilasin jo hyvissä ajoin uuden kortin. Tilaukseen lähti myös lisää piilolinssejä heti kun sopiva tarjous tuli vastaan, niin ei tarvitse paikan päältä niitä ostaa. Harkinnassa on myös ollut, että uusiako passi vai ei. Se menee keväällä 2014 vanhaksi ja Euroopassa voin sillä hyvin matkustaa sinne asti. Mutta esimerkiksi moneen Aasian maahan vaaditaan, että passi on 6 kk voimassa ja entäs jos halutaankin ottaa lento vaikka Thaimaahan? Näiden lisäksi on tietenkin suurempiakin asioita hoidettavana, esimerkiksi opintojen järjestelyt.

..katsoneet teemaan sopivia elokuvia ja lukeneet kirjoja.

Matkafiilistä nostattavat elokuvat, joissa vilahtelee tulevan matkakohteen katuja ja nähtävyyksiä. Katsoimme esimerkiksi elokuvan To Rome with Love sekä Angels & Demons, joista bongailimme Rooman tunnettuja paikkoja. Kirjastosta kävin myös hakemassa iltalukemiseksi muutamia matkaoppaita Roomaan ja Espanjaan - tarjonta Puolan suhteen oli suppeaa, joten sitä fiilistelen muiden blogeista tai ihailen vasta paikan päällä.
Syksy tuleekin olemaan tavallista kiireisempi, joten on hyvä, että matkasuunnitelmat on saatu käyntiin jo tässä vaiheessa. Loppujen lopuksi tehtävää ei enää paljon olekaan, Visa-korttia kun muutamaan kertaan vielä vingutamme.

Olen myös saanut paljon kirjoitusideoita tänne blogiin, mutta tekstien aloittaminen ja lopettaminen vievät oman aikansa, minkä vuoksi en ole saanut kaikkia ideoita edes jatkettua lauseiksi. Blogin ulkomuoto tulee myös pian muuttumaan hieman, jahka saan aikaiseksi. Olen kyllästynyt blogin sinisyyteen ja omasta mielestäni sekavalta näyttävään ulkomuotoon ja hakenut vähän raikkaampaa ilmettä. En ole kovinkaan kätevä tietokoneiden kanssa ja blogia aloittaessani tuskailinkin monien asioiden kanssa. Viime aikoina olen kuitenkin innostunut koodailemisesta ja tietokone-jutuista eri tavalla. Uuden oppiminen on ollut hauskaa!

Olemme paraikaa matkailemassa Suomessa, mutta sukuloimassa, joten tutuissa maisemissa mennään taas. Palailen ensi viikolla langoille. Roikkumassa on vielä budjettipostaus Barcelonasta. Katsotaan mitä muuta saan julkaistua lähiaikoina.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

0 kommenttia

Kerropas mitä mieltä sinä olet!