Alkuun hieman tekstiä Tukholmasta. 

Kaikkia käymiämme kohteita en ole esitellyt, mutta tämän ainakin  vielä vinkkaan, mikäli siellä ruudun takana on joku aiheesta kiinnostunut. Sen jälkeen kun näyttelystä lähdettiin, päädyttiin hienoon kallioluolaan ihailemaan vanhoja patsaita.

Otimme siis suunnaksi Skeppsholmenin kallioluolan, missä on tällä hetkellä meneillään Afrikkalaiset mestariteokset- näyttely. Näyttely on esillä helmikuuhun 2014 saakka. Me kävimme siis tutustumassa näyttelyyn ennakkoon ja kiersimme opastuksen kanssa sen lävitse. Esillä on taideteoksia, jotka ovat peräisin Ifen alueelta, Nigeriasta.Itse olin tässä vaiheessa hieman väsynyt, joten en paneutunut teosten historiaan kovinkaan tarkkaan. Lähinnä ihailin patsaita puhtaasti niiden kauneuden taikka söpöyden takia ja keskityin oppaan kuuntelemiseen vain yksittäisten teosten kohdalla. Mitään syventävää historiaa en siis viitsi tänne kopioida, asiasta kiinnostuneet voivat vierailla kotisivuilla.


Näyttelyyn on suolainen pääsymaksu, 150 SEK (17 euroa), joten en suosittele poikkeamaan huvin vuoksi. Hieno paikka on kyllä kyseessä ja näyttely sopii viileään, tunnelmalliseen kallioluolaan todella hyvin, joten asiasta syvemmin kiinnostuneet ehkä löytävätkin rahoillensa vastinetta.

Bergrummet on Skeppsholmenin saarella, joten sinne pääsee bussilla 65, jos kävellä ei jaksa.

Matka on toteutettu yhteistyössä Tallink Siljan ja VisitSwedenin kanssa.

Asiasta toiseen, tuleva matkamme Puolaan, Italiaan ja Espanjaan lähenee kovaa vauhtia. Miten tämä syksy on mennyt näin nopeasti? Lyhytaikaisen asunnon saimme Espanjasta jo varattua, tämä ensimmäinen Airbnb:n kautta, ja seuraavakin olisi tarkoitus katsoa valmiiksi tässä piakkoin, koska toivon mukaan saadaan rakkaita ihmisiä luoksemme kyläilemään ja info tulevasta määränpäästä varmasti kiinnostaa asianomaisia.

On muuten jokseenkin erilaista matkustaa Euroopan sisällä taas näin pitkiä aikoja. Kaikki tuntuu niin helpolta / tutulta jo valmiiksi. En puhu vain matkan suunnittelusta, vaan kielestä, kulttuurista, valuutasta ja niin edelleen. Vaikka viime pidempi matka Kaakkois-Aasiaankin oli henkisesti helpompi kuin etukäteen oletin, niin kyllähän sille reissulle lähti täysin erilaisella asenteella ja odotuksilla, maiden kulttuurit kuitenkin olivat vieraat ennestään. Onkin mukavaa pitkästä aikaa matkustella Euroopan sisällä ajan kanssa. Tosin Espanjassa  meillä on asunto ja pysytään paljon paikallaan, joten voiko tätä reissaamiseksi kutsua ollenkaan.

Enkä siis sano, etteikö eksyttäisi tai törmättäisi kulttuurieroihin / kielimuuriin ollenkaan, ihan varmasti törmätään. Toivottavasti moneen kertaan.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

  1. Teidän matka sen kuin lähenee, jännää! Varmasti matkaan valmistautuminen tuntuu erilaiselta kuin esim. Aasiaan mennessä, voin vain kuvitella. Milloin te tarkalleen ottaen lähdette ja kuinka pitkä reissu olikaan kyseessä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On jännää juu, hiljalleen alkaa ajatuksetkin kääntyä matkaan päin! Kivaa päästä uusia kulmia katselemaan hetkeksi :). Lokakuun viimeisenä päivänä on lähtö ja matkan pituus on vielä avoinna. Muutama kuukaus ainakin, todennäköisesti pidempään. Maaliskuun alussa pitäisi näillä tiedoilla viimeistään olla Suomessa :)

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!