Perjantaina lähdettiin päämäärättömästi kävelemään ja tehtiin reilun 13 kilometrin lenkki Varsovassa. 

Kaupungissa on melko helppoa suunnistaa Veiksel-joen avulla, joka halkaisee kaupungin, jättäen toiselle puolelle keskustan ja toiselle Pragan, mistä on lukemani mukaan muutaman vuoden kuluttua tulossa hyvin hip alue Varsovassa. Me majoituimme joen toisella puolella, Saska Kepan kaupunginosassa, ja lähdimme sieltä kävelylenkillemme. Alla olevasta kartasta näet reittimme noin suurin piirtein.

Tervetuloa kävelyretkelle Varsovaan!Otimme ensin suunnaksi Skaryszewskin ison puiston. Näin alkutalvesta puisto oli melkoisen harmaa ja kadut olivat täynnä lintujen valkoisia paskaläikkiä, mutta ne ehkä osaltaan tekevät puistosta syksyisin ja talvisinkin tunnelmallisen. Me kävelimme puistosta vain pienen osan. Puisto on iso ja varmasti todella upean näköinen kesällä! Ihania kukkia, vehreää nurmea ja paljon vettä oli nyttenkin ympärillä, mutta varmasti tuo hienous korostuu kesäaikaan. 

Muistomerkki
Oravia oli puistossa paljon! Näimme monien paikallisten syöttävän niitä. Tulivat omillekin jaloille pyörimään ja
voi että kun ovat suloisia! Pingviinien jälkeen oravat ovat ehkäpä suloisimpia elukoita mitä maa päällään kantaa.
Leveitä kävelyteitä


Puistosta matka jatkui kaduille ja aikomus oli mennä johonkin kahville tai syömään. Ihmettelimme kun monet paikat olivat kiinni ja kaduilla näkyi hyvin vähän ihmisiä. Jossain kohtaa sitten muistimme, että perjantainahan oli pyhäpäivä.


Osa rakennuksista oli hieman rempallaanSitten kävelimme Pragan puistoon. Tämä puisto oli edellistä huomattavasti pienempi ja kävelimme vain sen lävitse ja matkalla ihastelimme korkeaa metallikirahvia.Koska Pragan puolella oli hyvin hiljaista, niin päätimme ylittää sillan ja lähteä kohti keskustaa ruokapaikkaa etsimään. Sillalla ihailimme taas maisemia.

Miehiä kalassaSillan ylitettyämme saavuimmekin Varsovan vanhan kaupungin alueelle, missä on tietenkin ihania rakennuksia!

Aukiolla istuskellessamme huomasimme ylläolevassa kuvassakin näkyvän miehen pitävän lippua, missä mainostettiin ilmaisia kävelyretkiä. Näimme noita seurueita myöhemmin kaduilla ja hyvin suosittuja näyttivät olevan tähänkin aikaan vuodesta!

Tuolta aukiolta lähdimme itse kahvittelemaan läheiseen kahvilaan. Valittiin pieni ja hintava paikka, minne oli muutama muukin eksynyt, joten ihan hirveän kauaa ei paikallamme istuttu kun jo lähdettiin jatkamaan matkaa ja metsästämään ruokapaikkaa.
Allekirjoitan! <3
Ihania yksityiskohtia näkyi joka puolellaAjauduttiin taas vähän hiljaisemmille kujille, missä mikään kauppa tai ravintola ei ollut auki, joten tehtiin paluu vilkkaammille vesille. Siellä sitten mentiin syömään.

Ei tosin tähän kahden euron paikkaan, vaikka tätäkin harkittiin,
vaan tämän naapuriin..
..Kebab Kingiin, missä olikin isot annokset! Mukava tarjoilijamme oli muuten
juuri käynyt Helsingissä. Kuvassa näkyvän listan hinnat eivät pitäneet
paikkaansa, tilasin lattekahvin ja se maksoi 7 zlotya kympin sijasta.

Ja masut täynnä matka jatkui kohti etelää. Tässä vaiheessa päätettiin jo ottaa suunnaksi "koti", joten sen mukaisesti lähdettiin katuja kävelemään. Ensin oli tylsää aluetta hetkinen, mutta tulihan sieltä jotain kivan näköisiäkin juttuja vastaan.
Ja näiden jälkeen jatkettiin kohti Lazienkowskin siltaa ja sen toisella puolella olevaa asuinaluettamme.

Siellä näkyykin stadion
Sillan ylitettyä tuli tämän näköinen verinen heppu vastaan


Muutaman mutkan kautta lähdettiin etsimään avoinna olevaa kioskia, kun lähikauppa(kin) oli kiinni, mutta ei jaksettu kauaa etsiä. Viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita muuten piisaa tuollakin seudulla. Ylipäätään olen ihmetellyt sitä kuinka hienoja ravintoloita on näkynyt täällä Puolassa paljon, ihan vieri vieressä ja myös tälläisillä asuinalueilla. Todella kivaa, että näin on.Tässä vaiheessa saatiin kävelylenkkimme päätökseen ja palailimme asunnolle lepäilemään. Huikea kävelyretki takana! Kyllä tämä Varsova on huomattavasti mielenkiintoisempi kaupunki kuin mitä vuosien takaiselta lyhyeltä visiitiltäni muistan.

Kannatti tulla.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä noita Varsovan syrjäalueita ja puistoja! Mun mielikuva on jäänyt nimenomaan niihin korkeisiin pankkirakennuksiin yms...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa löytää Varsovasta muitakin puolia, mielikuva kaupungista kun oli tosiaan ennestään rumahko, perustuen pikaiseen visiittiin vuosia sitten.

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!