Ollaan täällä Espanjassa oltu nyt 1,5 viikkoa. 

Tulimme ensiksi Fuengirolaan, minne saapuminen on tehty kyllä helpoksi. Lentohan meillä oli Roomasta Málagan lentokentälle, missä lähdettiin seuraamaan RENFE:n merkkiä eli junan kuvaa asemaa kohti. Lippuautomaatista ostimme liput Fuengirolan junaan (2,60 euroa / hlö) ja siellä me sitten jalkauduimme seuraavan kerran.

Asuntomme sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Fuengirolan keskustassa, joten matkaa juna-asemalta oli vain kivenheiton verran. Tavattiin ihana vuokraemäntämme, katsastettiin paikat ja kävimme läheisessä ravintolassa syömässä ennen nukkumaan menoa.
Pulut aurinkoa ottamassa


Kotiuduttiin tänne samantien. Päivät ovat menneet melkoisen nopeasti, emmekä me siis ole täällä Espanjassa kovinkaan paljoa vielä kierrelleet ympäriinsä, koska eletään sitä arkea täälläkin. Aikaa on tullut vietettyä paljon myös kotona hommia tehden, joten siitä syystä olen hyvin iloinen, että pidettiin kiinni kriteeristäni, että asunnossa on oltava joko parveke tai terassi. Minä meinaan rakastan tuota meidän pientä patiota, minne aurinko paistaa vielä lämpimämmin kuin alhaalle kaduille! Siellä on tullut vietettyä ihania hetkiä auringosta nauttien. Ja muutenkin olen tässä asunnossa kuin kotonani, toistaiseksi koti tämä meille onkin.


Mitä Fuengirolaan tulee, niin ollaan tykätty paljon. Lähellä on monen monta ruokakauppaa, paljon edullisia ravintoloita ja kuntosaleissa on valinnanvaraa. Rantakin on lähellä ja aavaa merta on kiva käydä välillä katsomassa. Kulkuyhteydet muualle ovat hyvät, joten poiskin pääsee. Erityisesti siestan aikaan kaduilla on mukavan rauhallista.

Ulkomaalaisiahan täällä on pilvin pimein, mutta paikallisten suosimat ravintolat erottaa katukuvasta myös ja niissäkin riittää iltaisin vilskettä. Heikohkolle espanjan kielitaidolleni on tullut käyttöä ja innoissani olen sitä taas opettelemassa ihmisiä kuuntelemalla, ruokalistoja, tekstejä ja mainoksia lukemalla ja televisiotakin lyhyitä hetkiä katselemalla.


Nazis fuck off!
Meidän käyttämä kuntosali. Voisin purnata sen verran, että lähempänä
olisi ollut myös sellainen missä on sauna ja poreallas, mutta
Tonin painottaessa laitteiden laatua jouduin tyytymään tähän
(on tämäkin kiva, ei sillä).

Auringon puisto on nätti!


Mikään maailman kaunein tai mielenkiintoisin paikka tämä ei ole. Pian tänne saavuttuamme tein pitkän kävelylenkin vähän syrjäisemmillä kaduilla ja kieltämättä mitään sellaisia vau-elämyksiä ei juurikaan tullut, varsinkin kun juuri oltiin Roomasta tänne lennetty. Kunnes sitten löysin kivan graffitti-kadun ja päivien kuluessa kierreltiin vielä enemmän ja sitten aloin nähdä mielenkiintoisia yksityiskohtia, taloja ja värejä siellä täällä. On ollut myös kivakin, että ulkona ei odota miljoonaa erilaista ja mielenkiintoista kujaa tai taloa, koska uteliaisuuteni on pitänytkin vähän rauhoittua Puolan ja Rooman jälkeen, jotta sitä saisi aikaiseksi muutakin kuin vain kymmenien kilometrien kävelylenkkejä. Fuengirola on siis sopivan iso ja silti sopivan pieni, jotta kiirettä minnekään ei ole.

Päivät täällä ovat olleet ihania ja välillä olen liidellyt pää korkeuksissa kun on tuntunut niin oikealta olla täällä juuri nyt - sitä se aurinko ja rento tahti tekevät. Palaan vielä postauksiin Roomasta, minkä jälkeen tulossa lisää juttuja täältä reaaliaikaisesti.

Hasta luego!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Tuttuja seutuja :) Vaikka siis itse asuinkin Málagassa. Mutta kävimme tietty useampaan otteeseen lähipaikoissa ja kavereita asu esim. just Fuengirolassa. Uskon, että maisemat eivät hurmaa Rooman jälkeen, mutta onneksi kyseessä on ehkä arkisimman näköistä Andaluciaa, vaikka lomakohteita onkin. Vau-elämyksiä tulee varmasti heti kun pääsee vähän kiertelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että olet Málagassa asunut :). Lueskelin sun tekstejä näiltä seuduilta ennen kuin lähdettiin, mutta voisinkin taas palata niiden pariin vinkkejä hakemaan!

   Vau-elämyksiä tulee varmasti jahka päästään kiertelemään enemmän!

   Poista
 2. Me ollaan jumiteltu täällä kotikylässä jo viikko, kun on ollut noiden kissojen vuoksi kaikkea järjesteltävää. Saatiin viikonloppuna niiden reviiri kuntoon ja katit ovat kyllä mielissään kun pääsivät vihdoin ulos. Vielä kun tässä itsekin saisi aikaiseksi siirtyä omaa kylää pidemmälle.... Ehkäpä ensi viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs kiire sitä minnekään lopulta on :). Olen ainakin itse alkanut arvostamaan vaan entistä enemmän tälläistä hidasta matkustamista vuosien mittaan. Eipä teilläkään taida hirveä kiirus minnekään mennä kun aikaakin on niin kivasti täällä Espanjassa. Ehkä siis ensi viikolla :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!