Yksi syy miksi halusimme Nerjaan matkustaa oli siellä sijaitseva luolasto, jota on kehuttu Euroopan kauneimmaksi. Luolat ovat vain muutamien kilometrien päässä Nerjan keskustasta, joten me kävelimme paikan päälle, mutta bussejakin menee usein. Luolat löydettiin vasta 1959 ja siellä on aikanaan ollut asutusta. Nykyään paikan päällä järjestetään konsertti tai toinenkin enkä yhtään ihmettele. Suuaukon tienoilla soitettiin klassista musiikkia hiljaa, joten voisin kuvitella livemusiikin kuulostavan paikassa todella kauniilta.
Alkuun näimme luolasta vain pienen osan ja paikka vaikutti pienemmältä kuin etukäteen luulin. Mennessämme syvämmälle luolaan, avautui se enemmän ja silloin näki sen upeuden kokonaisuudessaan. Luolasto on iso ja vaikuttava! Siitä kuitenkin vain kolmasosa on yleisölle avoinna, joten luolaston uumenissa piilee lukemattomia reittejä, joita en pääse koskaan näkemään.


Sisällä pääsee kävelemään mukavan pituisen kierroksen ja ihailemaan ajan muovaamaa upeaa ulkomuotoa. Meidän vierailun aikaan paikalla oli myös sen verta vähän porukkaa, että ollessamme aivan luolan peräosassa, oli luolastossa yhdessä vaiheessa hiirenhiljaista. Hiljaisuus vaikuttavassa luolassa oli kaunis kokemus.


Todella kaunis ja mielenkiintoinen paikka on kyseessä! Valitettavasti en saanut kovinkaan hyviä kuvia luolasta, mutta toivottavasti näistä vähän välittyy paikan tunnelmaa. Kokemus on tietenkin vaikuttavampi omin silmin kuin kameran takaa, joten suosittelen käymään paikan päällä mikäli luolista tykkää.

Sisälle maksaa 9 euroa ja paikan päälle pääsee kätevästi Alsan busseilla keskustasta, matka maksaa 1,16 euroa.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

8 kommenttia:

 1. Täytyypä piipahtaa :) Tässä onkin ihan hyvää aikaa, kun päätettiin jäädä vielä asustelemaan Andalusiaan vuodeksi lisää! Että reissu sitten vähän venähti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eikä :D! Tähän suuntaan kyllä jossain aiemmin vihjailitkin, joten osasin vähän odottaakin. Vihdoinkin paljastit :D! Melekosen pitkä "reissu" teillä!

   Poista
 2. Hieno paikka on, kävin siellä vuosi sitten ja kirjoitin blogiini: "Ihmettelen miten Nerjan luola ei ole Unescon maailmanperintökohde."

  VastaaPoista
 3. Tippukiviluolissa on tullut aina välillä käytyä, ja tuntuu, että niistä tosi monessa on jonkinlainen konsertointimahdollisuus. Vielä pitäisi osua paikalle sellaisen konsertin aikaan, sillä voin kuvitella, että olisi hieno kokemus.

  VastaaPoista
 4. Huu ompa melkoisen näköinen paikka! Näyttää kuvissa melkeimpä pelottavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat vähän tummat, mutta kyllä se vähän mystinen paikka on, varsinkin jos siellä olisi täysin yksin yöllä..

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!