Nerjan kaupungista ei ole pitkä matka Sierras de Tejeda, Almijara y Alhaman luonnonpuistoon ja sen upeisiin polkuihin. 


Sinne oli päästävä tekemään pieni lenkki siitä huolimatta, että joku pöpö oli vallannut kehon ja energiat eivät olleet korkeimmillaan. Nerjan luolalta, vain muutamien kilometrien päästä kaupungin keskustasta, lähtee muutama merkattu reitti luonnonpuistoon. Keskustasta pääsee bussilla myös pidemmälle Frigilianaan ja patikkaretket voi aloittaa myös sieltä. 

Itse kuljeskelin osittain merkittyä reittiä luolalta, mutta sen ollessa hieman tylsähkö (maisemia lukuunottamatta!), tuli reitin varrelta poikettua muutamaan kertaan. Ja lopulta päädyin tekemään todella mielenkiintoisen kävelyretken ja näkemään kaikenlaista kivaa!Sää vaihteli, joten alussa sain katsella vuoria pienen sumun lävitse, minkä jälkeen alkoi sataa. Sadetta kesti reilun tunnin verran, jonka jälkeen aurinko taas näyttäytyi kirkkaalta taivaalta ja loppumatka meni auringon lämmittäessä. Löysin muutaman pienen luolan kolon, kauempaa näin isompiakin aukkoja, kävelin hienossa metsässä ja ihailin paikan täydellistä hiljaisuutta.Näin myös valkoista maata! Alkuun hihkuin ja ihmettelin, koska hetken luulin maassa olevan lunta ja ihmettelin asiaa, koska en ollut korkealla ja Nerjassa ollessamme ilmat olivat lämpöiset, vaikka vettä satelikin. Paikan päällä oli kuitenkin satanut rakeita, joten maa oli sen takia paikoin hyvin valkoinen.

Olin jo paluumatkalla kun kuulin kaukaa kellojen kilisevän. Sainkin kiinni söpöläisten armeijan! Heitä kaukaa seuraten kuljin hiljaa loppumatkan ihmisten ilmoille.


Loistava kävelyretki taas kerran!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta :) Me itseasiassa katseltiin aluksi kämppää Frigilianan lähistöltä, mutta kun halvempi löytyi täältä Alhaurin el Grandesta, niin peli oli selvä. Täytyy kyllä joskus käydä niillä luolilla ja samalla tehdä pieni kävelyretki lähimaastossa. Meidän kämpiltä kivenheiton päässä asustelee muuten vuohilauma, joka aina välillä juoksentelee kylillä paimenen johdolla. On kyllä hauskaa jos sattuu tuollaisen lauman kanssa samaan aikaan patikkapolulle ja voi sitten käppäillä niiden kintereillä. Meille kävi kerran Kanarian vuoristossa niin, että vuohilauma juoksi kovaa meidän perässä kapealla polulla ja meille tuli vähän hoppu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Tuolla Frigilianan lähistölläkin olisi varmasti ollut kiva asua. Mutta eipä teillä taida siellä mitään valittamista olla, joten varmasti teitte hyvän valinnan kun kerta halvemman kämpänkin sieltä löysitte :)

   Kannattaa tosiaan luolien jälkeen käydä pienellä patikalla. Mikäli olette autolla liikenteessä niin voitte myös ajaa parin kilometrin verran luonnonpuiston sisälle ja aloittaa patikkamatkan vasta vähän myöhemmin.

   Eläimiin on kyllä kivaa törmätä patikkaretkillä. Tosin tuollainen vuohi-tapaus voisi olla pelottavakin :D. Olin itsekin menossa samaan suuntaan kuin tämä valtava lauma, mutta päätin antaa elukoille tietä, koska mielessä kävi juuri tuon kaltainen vaihtoehto :). Meille tuli kanssa kerran Intiassa tiellä lehmälauma äkkiä jostain taakse ja tie kulki vielä sellaisen jyrkähkön kallion laitaa. Toni siirtyi vain sivuun, mutta itse vähän säikähdin isoa laumaa, niin kiipeilin kiviä pitkin, jotta pääsin pois alta :D

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!