Jos vielä kolme viikkoa sitten iloitsin lumisateesta ja sumusta, niin nyt iloitsen auringon pidentävistä päivistä ja ensimmäisistä kukkasista. Kevät on tullut!

Jokaisessa vuodenajassa on puolensa ja yleensä osaan nauttia niistä silloin kun ne ovat päällä, mitä nyt toisinaan talven keskellä tulee haikailtua kevättä tai kesää. Mutta kyllä vuosi on hienoimmillaan huhtikuusta lokakuuhun (plus joulukuun pimeys), joten juuri nyt on käsillä sen ihanimman aikakauden alkaminen!

Suomen keväässä parasta on..

KUKAT

Rrrrrakastan kauniita, värikkäitä kukkia tien reunoilla, metsissä ja kukkapenkeissä. Yksi lempikukistani on harmillisen väheksytty leskenlehti! Se ei ole kaunein kukka kaikista, mutta se on upean keltainen ja se on kevään ensimmäinen. Minun kevääni alkaa aina leskenlehdistä ja sen ensimmäisen keltaisen kukkasen bongaaminen tuo samantien ilon tunteen.AURINKO JA PITENEVÄT ILLAT

Jokavuotinen ihmetyksen aiheeni on se miten valoisaa voi olla vielä kahdeksan, yhdeksän tai kymmenen aikaan illalla. Tätä ihmetystä jatkuu heinäkuulle asti... Auringon maalaamat maisemat, varsinkin auringonlaskut ja -nousut, ovat kevättä kauneimmillaan.VALOKUVAAMINEN JA LÖYTÖRETKET

Keväällä uteliaisuus taas herää ulkoilmaa kohtaan ja katuja, porttikongeja, vanhoja rakennuksia, metsien polkuja ja luonnon värejä katselee kuin uusin silmin. Ulkona kestää taas olla jäädyttämättä sormia, joten kamera pysyy kädessä huomattavasti useammin ja pidempään. Taidan olla tavallista suomalaista herkempi kylmyydelle, siihen päätelmään olen tullut, tuon pääkopan toiminta kun hidastuu aina kylmyydessä. Lämmön lisääntyessä lisääntyy siis myös oma mielikuvitukseni, seikkailunhaluni ja energiani huomattavasti korkeampiin ulottuvuuksiin.KUN SUOMI HERÄÄ KUKOISTUKSEEN

Kukkien lisäksi vehreys, virtaavat purot ja laulavat linnut palaavat takaisin tehden maisemista taas keväisen kauniin. Luonnon lisäksi myös kaupungit heräävät eloon kun terassit aukeavat, laitapuolen kulkijat siirtyvät piilosilta toreille ja puistoihin ja erilaisia tapahtumia ja kissanristiäisiä on joka viikonlopulle. Niin kaunis kuin Suomen talvi onkin, niin ei taida olla kaupunkia Suomessa mikä ei olisi viihtyisämpi keväällä ja kesällä.MATKAKUUMEILU

Sitä joko on tai ei ole, vuodenaika ei siihen varsinaisesti vaikuta. Mutta siinä missä talvella Suomen sisällä tai ylipäätään Euroopassa matkustaminen, eteläisempiä kolkkia lukuunottamatta, ei ole se kiehtovin juttu, niin keväällä tilanne kääntyy täysin päinvastoin. Uteliaisuus kohdentuu nimenomaan omien kotikulmien, Suomen sekä muun Euroopan ympärille, koska aurinko ja lämpö mahdollistaa lähellä matkustelemisen miellyttävyyden. LIIKUNNAN LISÄÄNTYMINEN

Energian lisääntyminen vaikuttaa positiivisesti halukkuuteen liikkua heti kevään tullen. Ulkona tehdyt kävelylenkit pitenevät huomattavasti, pyörä kaivetaan talviunilta, salillakin tulee käytyä useammin ja pallopelit ulkona alkavat kuulostaa houkuttelevilta. 

Tervetuloa siis kevät ja kesä, rakkaat ystäväni!Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.

Miten kevät ja lisääntynyt auringonpaiste vaikuttaa sinun elämääsi?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

28 kommenttia:

 1. Minulla liikunta ei ole lisääntynyt nyt keväällä, mutta liikunnan ilo kylläkin. Ihanaa, ettei tarvitse juosta sitä yhtä ja samaa valaistua keskuspuistoa ympäri, kun muuallakin näkee lenkkeillä iltaisin!

  Sen sijaan ylipäätään mielentilaa parantaa kaikkein eniten se, että koko talven kestäneet tihkusateet täällä Länsi-Euroopassa ovat vihdoin tainneet jäädä taakse. Suomen talvi käy, kesä käy missä vaan, mutta jatkuvaa sadetta en kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on tosiaan erilainen siellä. Silloin kun siihen yhdistyy kylmyys tai viileys, niin pidemmän päälle ei varmaan olekaan kivaa. Mutta itse kyllä tykkään sateista keväästä syksyyn. Rajansa tietenkin kaikella!

   Ja niin tosiaan, osa on sen verran aktiivista sakkia, että kevät ei lisää liikuntaa, mutta siihen iloon se voi silti vaikuttaa :)

   Poista
 2. Kevät on kyllä ihanaa aikaa! Huomaan olevani paljon pirteämpi kun päivät ovat pidentyneet ja valon määrä lisääntynyt. Suomessa kevät on jotenkin erityisen tärkeässä asemassa kun takana on yleensä pitkä, synkkä ja kylmä talvi. Toivottavasti onnistuin ehkä lisäämään itsellenikin tuota liikuntaa, toistaiseksi yhtäkkinen energisyys ei ole jostain kumman syystä lisännyt vielä liikuntainnostusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Suomen keväälle osaa antaa erityisen arvon kun takana on pitkä pimeyden ja kylmyyden ajanjakso. Siksi se tuntuukin niin ihanalta, muutos on niin huomattava! Sinulla on energisyys mennyt sitten muihin juttuihin, mutta pääasia, että tekee sitä mistä nauttii :)

   Poista
 3. Mä niin tykkään tuosta lisääntyneestä valon määrästä, kun vielä iltamyöhäselläkin voi käydä koiran kanssa metsälenkeillä... Tämä kevät tuntuu niin pitkän lumettoman pimeyden jälkeen nyt harvinaisen hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :)! Iltalenkit valoisassa metsässä ja järven rannalla ovatkin ihania!

   Poista
 4. Ah, kevät! Silloin tuntuu kuin itsekin olisi heräämässä uudelleen henkiin talven jäljiltä. Virtaa on enemmän ja tuntuu, että voisi tehdä mitä vaan! :) Olisin ihan mielelläni voinut viettää jo näitä päiviä Suomessa ja fiilistellä kesän lähestymistä. Japanin keväinen ilma kyllä mukavasti lohdutti, oli haikeaa aatella siellä, että "tämmöinen se ilma taitaa olla Suomessakin tällä hetkellä" :,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, samanlaisia fiiliksiä on minullakin keväisin! Spontaanisuuskin lisääntyy ja sitä tulee lähdettyä ulkoilmoille huomattavasti helpommin :).

   Tykkään kanssa keväästä kun siinä näkee kesän lähestymisen. Viime vuonna tosin palasimme reissulta heti toukokuun alussa ja silloin sitä oletti tulevansa suoraan Suomen kesään, toukokuussa kun on yleensä jo aurinkoisia päiviä ja terassilla / puistoissa tarkenee olla. Mutta eiväthän ne päivät tuntuneet lämpimiltä Kaakkois-Aasian kuumuuden jälkeen :D. Joten oikeastaan sitä kevättä tuli fiilisteltyä useampi viikko varsinkin ilmojen puolesta ennenkuin tuntui, että nyt kevät vaihtuu kesään. Kevään ensimmäiset kukat jäävät siis sinulta kyllä bongaamatta, mutta voit hyvin saada alkuun sen kevät-fiiliksen kun palailet sieltä ihanasta lämmöstä tänne viileämpiin maisemiin :)

   Poista
 5. Musta tuntuu että mulle aina keväisin iskee joku kevätmasennus. Väsyttää koko aika eikä oikein muutenkaan oo parhaimmillaan. Vaikka on ihanaa, että on taas valosaa, niin jotenkin se valosuus tulee niin nopeasti että se on kerralla liikaa. En ole vielä valmis ryömimään ulos luolastani :D

  Mutta ihanaa on kuitenkin, kun pystyy tekemään koiran kanssa pitkiä lenkkejä ja samoilla luonnossa. Aurinko lämmittää mukavasti selkää ja mieltä, vaikka vähän masentaakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisuus tulee todella nopeasti! En itsekään pysty käsittämään sitä miten yhtäkkiä päivät vain pitenevät molempiin suuntiin. Kevätväsymys/-masennushan liittyy jotenkin hormooneihin ja tähän äkilliseen valoisuuteen eli on täysin normaalia. Ilmeisesti se on myös hyvin yleistä, mikä on harmi teidän kannalta, jotka siitä kärsitte :/

   Olen muuten kaverini kanssa puhunut siitä miten hyvä juttu koirat ovat (mm.) mielen ja liikunnan kannalta. Vaikka kuinka väsyttäisi, niin niitä lenkkejä ei voi jättää väliin vaan ulos lähtee millä kelillä tahansa. Kiva kuulla, että tästä lisääntyvästä auringon valosta on myös iloakin :)

   Poista
 6. Kevät <3 Se on toivoa täynnä! Rakastan auringonpaistetta ja keltaisia kukkia. Mun suosikit on muuten voikukat, kun ne värjää pellot toukokuussa ihanan keltaiseksi. Suomen yötön yö ja valoisat illat ovat sellaisia asioita mitä täältä Espanjasta käsin hieman kaipaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikukat <3! En pidä siitä kun kukat kuolevat kun ne poimii, mutta toisinaan en voi vastustaa ottaa mukaan muutamaa voikukkaa :).

   Poista
 7. Samoissa fiiliksissä mennään, vaikka iloitsinkin talvesta kun palasimme Uudesta-Seelannista kotiin, nyt saisi kevät tulla! Mutta täällä Norjassa tuli vielä eilen lunta... Eli sitä kevättä edelleen odotellen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, siellä on siis vielä talvi päällä! Mutta aikansa kaikella, kyllä se kevät tulee pian sinnekin :)

   Poista
 8. Ihanan pirteä postaus! Olen niin samaa mieltä, että kevät on ihanaa aikaa. :) Olen aina talvet ihan koomassa, en toimi ollenkaan ja voisin nukkua talviunta väsymyksessäni koko talven ohi. Mutta keväällä sitä herää aivan uudella tavalla eloon ja mielikin on valoisampi kuin aikoihin! Oi ihana kevät ja ihana kirkas ja hiljalleen lämpenevä ilma!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut samanlaisia talvia takana aiemmin. Nykyään ne eivät ole niin pahoja, mutta toisaalta oon tässä pari talvea ollut pidemmän jakson ulkomailla niin eipä se talvi niin pitkä ole sillä lailla ollutkaan :). Keväällä silti mieli herää täysin eri lailla! Ihana kommentti sulta Katja, kiitos :)

   Poista
 9. Voi kevät, se on ollut kyllä varsin lempeä tänä vuonna: aurinkoinen vaikkakin viimainen. Ihana tuo kuva keltaisesta rakennuksesta, siinä kyllä näkee tuon upean valon määrän josta saadaan nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva on otettu seitsämän aikoihin illalla. Mutta yhtä hyvin olisin voinut ottaa sen tänä aamuna seitsämän aikaan aamulla :). Ihana aurinko!

   Poista
 10. Ihana Suomen kevät tosiaankin. Keväisin matkakuume kasvaa auringon määrän kasvaessa ainakin itselläni ja on tosi kiva olo koko ajan. Näyttää siltä että ensi viikolla minua odottaa taas Suomen kevät, jännää nähdä miten paljon kevät on edennyt viime kerrasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka hienoa, tervetuloa Suomen kevääseen takaisin :). Toivottavasti on lämpimät ilmat silloin!

   Poista
 11. Voi ihana kevät! Mä jaksan innostua ihanasta auringosta joka aamu ja päivitellä, miten ihanan valoisaa on iltaisin ja kuinka ihanaa on juosta metsässä. Tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna kommentistasi :). Ihanaa kuulla, että kevät vaikuttaa sinuun noin positiivisesti! Valoisuus, metsät, aurinko <3

   Poista
 12. Ihana kevät-yhteenveto. Tykkään keväästä ihan hervottomasti, vaikka tosiassa pidän kaikista vuodenajoista. Ainakin Suomessa. Tämä yhtäkkinen valon määrä tuntuu hurjalta. Nyt kesäaikaan siirtymisen johdosta täällä Barcelonassa on vielä täysin valoisaa kello kahdeksan illalla. Tuntuu ihan luksukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! Kiva kuulla, että siellä Barcelonassakin valon määrän huomaa. Taitaa tuo kevät olla muuten siellä pidemmällä kuin täällä :)

   Poista
 13. Ihana kevät, ja siitäkin se on ihan parasta, että sitten tulee maailman paras vuodenaika eli kesä!! Oulussa on tosin vielä lunta, murrrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sieltäkin vielä sulaa :). Ja totta tuo, kevät on ihanaa aikaa senkin takia, että sitä seuraa kesä (ja syksy!).

   Poista
 14. Ihana, ihana kevät. Ihan eri tavalla energiaa aamuisin tuon valon takia :) Ja upea tuo siltakuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kevät vaikuttaa sinuunkin energisesti! Aurinkoiset aamut ovat parhautta!! Kummasti helpottavat heräämisiä :). Kiitos Sofia!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!