En muista milloin kiinnostuin Berliinistä ensimmäisen kerran tai mistä se kiinnostus edes lähti. Vuosien saatossa matkakuumeeni Berliiniä kohtaan kuitenkin on noussut korkeaksi. Olen kuullut kaupunkia monen kehuvan, joidenkin rumaksi haukkuvankin. Sieltä tuntuu kuitenkin löytyvän paljon sellaista, mikä on herättänyt uteliaisuuteni:

katutaidetta, hylätty huvipuisto ja vanhoja rakennuksia, kahviloita, mielenkiintoisia museoita, värejä, erikoisia hotellihuoneita ja persoonallisia asuinhuoneistoja.

Jostakin syystä olen aina lykännyt Berliinin matkaa kauemmaksi. Joko en ole löytänyt edullisia lentoja tai sitten ajankohta on ollut mukamas huono. Kerran talvella päätin, että haluan sittenkin kokea Berliinin kesällä. Viime syksynä taas tulimme siihen tulokseen, että haluamme kokea Berliinin omana matkanaan, jolloin voisimme keskittyä vain siihen. Välillä muulloinkin olen hetkellisesti ajatellut yhdistää Berliinin toisen matkan yhteyteen, mutta tullut lopputulokseen, että pari päivää eivät vain riitä.

Muutamia matkahaaveitani

Arvaneeko jo joku, että päätin viimein lopettaa jahkailuni Berliinin kanssa? 

Lennot on nyt ostettu. Junaliput Helsinkiin ja takaisinkin hoidettu. Berliini ottaa meidät viimein kesäkuussa viikoksi hoiviinsa.

Tiedän jo nyt, että viikko kaupungissa ei riitä kaikkeen kiehtovaan. Minulla on sata asiaa, joita haluan tehdä ja nähdä, ja kaiken lisäksi liikkua kiireettä. Yhtälö on siis mahdoton. Mutta mennään nyt katsomaan ja kokemaan.

Tämä postaus on osa Instagram Travel ThursdaytaNellalta, joka on yksi IGTT:n vetäjistä täällä Suomessa, kuulin jo hyviä vinkkejä kaupunkiin ja bongasin hänen tämän viikkoisen IGTT-postauksenkin jo Berliinin hylätyistä rakennuksista. Nellan lisäksi IGTT:tä vetävät Satu Destination Unknown - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Mikäli haluat liittyä tempaukseen mukaan, lue ohjeet täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.

Heitä ihmeessä omat vinkkisi kaupunkiin! Mikäli olet omassa blogissasi kaupungista kirjoittanut, arvostan suuresti linkkien jakamista, jotta pääsen niiden kautta tulevaa matkaamme fiilistelemään!

Minä istunkin tällä hetkellä junassa. Olen palaamassa Pietarin pressimatkalta takaisin kotiin. Reissu Nellan, Panun ja kumppaneiden kanssa St. Peter Linella ja Pietarissa oli hauska! Siitä lisää muutaman päivän päästä.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

18 kommenttia:

 1. Berliini on kyllä lempikaupunkini Euroopassa! Teille tulee varmasti hieno reissu, kun aikaakin on kokonainen viikko. Minä pidin erityisesti Prenzlauer Bergistä ja Friedrichsheinista, Kreuzbergissä käväistiin huonon sään takia vain hyvin pikaisesti, mutta siellä voisin kierrellä hieman lisää :) Berliini on kyllä tosi monipuolinen kaupunki, löytyy niin korkeakulttuuria kuin alakulttuureitakin, hyvää ruokaa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että Berliini nousee minunkin suosikkien joukkoon :). Kiitos näistä! Siksi matkaa niin kovasti odotankin, kun uskon sen olevan niin ihanan monipuolinen.

   Poista
 2. Kerran käynyt joulun alla muutaman päivän. Ei riittänyt! Kesällä kaikki Euroopan isot kaupungit olisi ihana kokea :) Itse lähtisin ehdottomasti roadtripin merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kyllä hyvää aikaa matkustaa Euroopan sisällä! Kevät ja syksykin ovat loistavia ajankohtia moneen paikkaan. Itse olen muuten pari road trippiäkin Euroopassa tehnyt. Siinä on kyllä loistava tapa matkustella :). Sveitsiin esimerkiksi haluaisin mennä autolla, Saksaakin olisi kiva kierrellä autolla, koska siellä on niin tuhottomasti mielenkiintoisia paikkoja.

   Poista
 3. Ihanaa että pääset vihdoin Berliiniin! Mullakin se on sellanen kohde että mieluusti menisin mutta se oikea hetki ja seura antaa nähtävästi vielä odottaa itseään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antoi se minullakin kauan odottaa, mutta on varmaankin sen arvoista :). Kiva kuulla kommentti myös sellaiselta matkailijalta, joka ei ole käynyt kaupungissa vielä! En ole siis ainoa :)

   Poista
 4. Oi, hieno juttu että pääset sinne vihdoin, mahtava päätös! Mehän kotiuduttiin kauan odotetulta Berliiniin-reissulta toissa yönä ja äsken juuri julkaisin ekan postauksen matkaan liittyen :) Berliini on kyllä niin hieno ja monipuolinen kaupunki ettei sanat riitä! Tuntuu että olen vieläkin pyörällä päästäni, niin suuren vaikutuksen se teki. Ja uudestaan on toki päästävä vielä sinne, koska nähtävää riittää aivan tajuttoman paljon. Nyt jo suorastaan ikävä takaisin! Jään todella innolla odottamaan sun kokemuksia kaupungista, kiva päästä vertaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, niinpä julkaisitkin, ihana postaus! Sun juttuja kaupungista on siistiä päästä lukemaan ja kuvia kattelemaan :). Kiva kuulla, että pidit Berliinistä! Luulen kanssa, että ei tää yksi kerta edes riitä. Alkaa olee kovat odotukset kaupungille, yleensä niitä yritän vähän hillitäkin, mutta nyt en vain viitsi :)

   Poista
 5. Juu, Berliini - suosikkiaiheeni. Mulla niitä vinkkejä riittää uuden ja vanhan blogin puolella, joten sieltä vaan penkomaan :). Ja kiva, että pääsette lähtemään sinne nyt sit viimein! Missäs vaiheessa kesäkuuta ootte sinne menossa? Voin sanoa, että jos menette juhannuksen aikaan, kaupunki kuhisee tapahtumista. No joo, oikeestaan se on aina täynnä elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun juhannus Berliinissä - postauksen luinkin! Meinaan meillä oli vaihtoehtona joko kesäkuun alku tai juhannus ja päätin vähän katsoa millaista menoa siellä on juhannuksena Googlesta :D. Se olisi kiehtonut todella paljon sun postauksen perusteella, mutta lopulta päädyttiin tietyistä syistä kuun alkuun. Sun blogiis kyllä palaan vielä penkomaan :)

   Poista
 6. Itse en olisi varmaankaan koskaan lähtenyt Berliiniin jos ei olisi ollut "pakko", eli päädyin sinne työn takia, ja yllätyin kyllä tosi iloisesti. Parasta Berliinissä minulle oli kaupunkia ristiin rastiin fillarointi, kovasti aikaa tutkia kaupunkia ei ollut (eli yksi päivä), ja silloin me mentiin ilman mitään sen suurta suunnitelmaa. Kiva että unelmasi toteutuu vihdoin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että yllätyit! Pakkomatkustelukin kannattaa :D. Fillarointia saatetaan itsekin harkita :). Ja on kyllä ihanaa vihdoin lähteä siihen suuntaan seikkailemaan!

   Poista
 7. Berliini <3

  Mä laitan blogiin vielä lisää juttuja, joita voit kurkkia ennen reissua. Teille tulee ihan mahtava seikkailu! Ja kiitos vielä linkkauksesta postaukseen. (:

  Ja hei, kiitos seurasta Pietarissa, ihan kingi reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, ihanaa, arvelinkin, että sulta tulee vielä lisää hyviä Berliini - juttuja. Luen ne ahmien läpi :).

   Kiitos itsellesi seurasta, oli kyllä hieno reissu! Ehkä lähetään toistekin joskus jonnekin :)

   Poista
 8. Itse lukeudun myös niihin ihmisiin jotka eivät ole Berliinissä vierailleet. Kysymys kuuluu: MIKSI? Pitää ehdottomasti päästä tutkimaan Euroopan kaupunkeja lisää. Ystäväni muutti Berliiniin kolmeksi kuukaudeksi tänä keväänä, mutta palaa nyt toukokuun lopussa Suomeen. Olisi saanut luvan olla vähän pidempään niin olisi ollut oiva tekosyy mennä moikkamaan häntä sinne :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, on meitä sitten vielä muutamia :D. Hyvä kysymys, mutta joskus sitä vain jahkailee tiettyjen matkakohteiden kanssa. Tuolla lailla ystävän perässä olisikin ollut hauska lähteä kaupunkiin! Harmi, että hän ehtii muuttaa sieltä pois ennen kuin ehdit paikan päälle. Mutta eiköhän siellä viihdy muutenkin :)

   Poista
 9. Mulla ois muutama juttu Berliinistä blogissa, tässäpä linkkejä:
  http://www.rantapallo.fi/liikkeella/berliini-taide-instagram-travel-thursday/
  http://www.rantapallo.fi/liikkeella/berliner-dom/
  http://www.rantapallo.fi/liikkeella/museovinkki-hamburger-bahnhof/
  Berliini on siitä hieno kaupunki, että jokaiselle reissulle riittää uutta nähtävää ja koettavaa! :) Ja kannattee syödä, paljon... Ihanaa reissua teille ja odottelen innolla juttuja Pietarin reissusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä! Uskon hyvin, että kaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä useammallekin kerralle :). Kiitos paljon, kirjoittelen Pietarista jahka kerkiän :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!