Ennen viime viikkoista Pietarin matkaani, en tiennyt, että saan ihailla kauniita rakennuksia ja mielenkiintoista maisemaa jo muutaman tunnin ajan ennen laivan saapumista Pietariin. 

Ensimmäisellä kerralla Pietarissa ollessani  tuli aamulla nukuttua myöhään ja paluumatkalla oli jo niin pimeää, että merimatkan aikana ei maisemia nähnyt ihailla. Yllätys olikin melkoinen kun aamupalalla istuessamme Pietarin satamaa alkoi näkyä ikkunoista. Satama-alue on todella kaunis ja värikäs! Kontteja, rosoisia rakennuksia ja valtavia laivoja on pitkän matkaa. Hylätyn näköisiä rakennuksia ja yksityiskohtia oli kiehtovaa katsella hytin ikkunasta ja kannelta. Mikäli matkustatte joskus Pietariin laivalla, älkää jättäkö väliin näiden kiehtovien maisemien ihailua Pietarin päässä!

Matkan minulle tarjosi St. Peter Line.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä! Ite nimittäin varmasti muuten nukkuisin siihen asti, kunnes laiva tulee satamaan. :D Olen tähän mennessä matkannut Pietariin vain bussilla, mutta toi laiva on ollut mielessä viisumivapauden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kummoinen aamuihminen, joten ilman aamupalaa olisin minäkin varmasti nukkunut laivan saapumiseen asti :). Tosin jos joskus matkustat laivalla näin keväällä / kesällä, niin ehdit ihailla maisemia myös lähtiessä :). Auringonlasku merellä on kaunis!

   Poista
 2. Mäkään en tiennyt näistä maisemista etukäteen, mutta nyt kyllä vaihtoehto laivailla Pietariin nosti potentiaalia entistä enemmän. Voihan vitsi. Kaikkea tuollaista, ihan tossa naapurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pietari on niin lähellä fyysisesti, vaikka helposti tuntuu, että sinne olisi pidempikin matka :)

   Poista
 3. Kiehtovan karun näköisiä satamamaisemia! Oon mennyt Pietariin tähän mennessä ainoastaan bussilla ja junalla, ja kovasti kiinnostaisi myös testata miten homma toimii meriteitse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa seuraavalle visiitille harkita laivaa, matkanteko on mukavaa. Vaikka itseä kyllä kiinnostaisi myös junalla tai bussilla kaupunkiin meneminen! Varmasti siinäkin näkee kivoja maisemia :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!