Berliini. Siinä kaupunki, joka vetosi minuun ja sai monta kertaa sanattomaksi. 

Auringonlasku Berliinissä.

Meidän uskomaton viikkomme Berliinissä on nyt takana ja kuten etukäteen arvelinkin, tulin ihastumaan kaupunkiin todella. Kuitenkin, vaikka olin tietoinen Berliinin monipuolisuudesta ja avoimuudesta, en osannut kuvitellakaan mitä kaikkea tulen kaupungissa viikon sisään kokemaan ja näkemään.

Porukkaa lähdössä kiertoajelulle Berliinissä. Melkoisen hauska vaihtoehto!
Värikkäitä taloja. Tai kuten prettyprettyugly totesi: minttusuklaajäätelö!

Berliini yllättää usein, enkä usko, että se yllättää vain kaupungissa viipyvän matkailijan. Kaupunki näytti elävän jatkuvasti. Koskaan ei tiedä mitä kulman takaa tulee äkkiä vastaan. Uusi hieno taideteos tai vaikkapa pyörillä perässä mukana vedettävät teknobileet. 

Autiossa huvipuistossa oli mahtava tunnelma, vähän kuin huvipuisto olisi edelleen ollut auki. Tällä lammella tosin näin ja kuulin paljon sammakkoja. Ja en uskaltanut ylittää rataa :)
Ihana! Joku näin taitava vois tulla maalaa meiänki seinän.
Berliinin katunäkymää.
Hippikylä Berliinissä. Mieletöntä, että ihmiset saavat asua näin!

Tunsin oloni Berliinissä kotoisaksi. Ei tarvinnut miettiä miten ympäristö reagoi jos kuljen kalja kädessä kadulla. Tai piilotella sitä, että liimailen tarroja lyhtypylväisiin. Vaikka olisin polkenut pyörää bikineissä, poltellut pilveä puistossa tai soitellut kitaraa kadulla afroperuukin kanssa niin en olisi erottunut joukosta. Berliini ei ole kaupunki tiukkapipoisille. Sillä on omat ongelmansa, kuten kaikilla kaupungeilla ja ihmisillä. Vapaamieliselle matkailijalle Berliini näyttää siltikin parastaan. 

Itse kiinnostuin Berliinistä vielä enemmän tämän jälkeen. Sanotaan, että Berliini ei ole sama asia kuin muu Saksa. Minä pidän molemmista. Joskus vielä asun tuossa kiehtovassa maassa hetken taikka toisenkin.

Tarroja
Berliini yöllä. Taivaan alla tanssiessa, hieno oli meininki.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Kyseessä on kansainvälinen tempaus ja Suomessa sitä vetävät Satu Destination Unknown - blogista, Nella Kaukokaipuu - blogista ja Veera Running With Wild Horses - blogista. Ohjeet voit lukea täältä.

Minut löytää Instagrammista nimimerkillä curiousteea.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

14 kommenttia:

  1. Facebookista tullessa ei jostain syystä kommentointi toimi, mutta näin netin kautta pitäis ainakin tulla perille.

    Berliinistä on kyllä tullut luettua nyt niin monesta paikasta että oma mielenkiintokin kyllä vain kasvaa, vaikka Berliini ei ehkä olekaan mulla ollut sellaisena ykköskohteena. Odotan lisäpostauksia Berliinistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi sun.. Ihme juttu, taisin kyllä aiemminkin saada vastaavan palautteen asiasta :(. Kiva kun kerroit!

      Nyt tajuan miksi niin moni on kaupungista intoillut! Sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin kun on puistoja, museoita, baareja ja niin edelleen pilvin pimein. Berliinissä näkyy esimerkiksi todella kauniita rakennuksia, mutta monella tapaa: on rosoista ja rikkinäistä, tyylikästä ja värikästä sekä lasista ja modernia :)

      Poista
  2. Mulla on aina Berliinissä kans ihanan kotoisa (kotoinen?) fiilis! Oon huokaillu ihastuksesta kun oon selaillu sun Instagramia viime päivinä, ylläri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Sofia, kiva kuulla, sekä siitä, että viihdyt Berliinissä ja siitä, että oot tykänny Instastani :)

      Poista
  3. Itse en olisi varmaankaan Berliiniin koskaan lähtenyt, jos työ ei olisi sinne vienyt, mutta yllätyin itsekin tosi positiivisesti. Suurkaupungiksi se tosiaan oli aivan mielettömän kotoisa, ja helposti tutkittavissa fillarillakin. Tuo hippikylä on aivan mieletön, missä päin Berliiniä se sijaitsee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä juuri! Pyöräily Berliinissä oli mukavaa, vaikka normaalisti välttelen pyörällä kulkua jopa Tampereen keskustassa. Loistava tapa tutkia kaupunkia pyörän selästä näin kesällä.

      Me törmättiin itseasiassa kahteen hippikylään, joten voisi olettaa, että niitä olisi enemmänkin ympäri Berliiniä (?). Tuo kuva, jonka otin, on hippikylästä läheltä Görlitzerin puistoa, olikohan alue vielä Kreuzbergia. Tuolla kävimme tosin vain sisäänkäynnillä haahuilemassa, vaikka siellä tervetuloa-kyltit olivatkin. Toisessa hippikylässä poikkesimme ja saimme ystävälliset tervetulotoivotukset muutamalta asukkaalta, mutta ei sinnekään rohjettu jäädä kovinkaan kauaksi aikaa haahuilemaan. Se sijaitsee Spree-joen varrella lähempänä keskustaa, mutta nyt en kyllä muista mikä silta siinä lähellä oli.

      Poista
  4. Ihanaa kuulla että ihastuit Berliiniin! Arvasin kyllä että tulet tykästymään! :) Voi että, nyt iski kyllä ihan ikävä kyseistä kaupunkia kohtaan, voisi samantien lähteä uudestaan...

    Juuri tuo vapaamielisyys ja joukkoon mahtuminen on kyllä Berliinin parhaimpia puolia. Se jotenkin toivottaa kaikenlaiset vierailijat tervetulleiksi. Monessakin mielessä Berliini vastaa mielikuvaani ihannekaupungista, sekä asumisen että vierailun suhteen. Moni muu kaupunki voisi ottaa siitä mallia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Vapaamielinen, suvaitsevainen ilmapiiri tekee Berliinistä kaupungin, jossa on todella helppoa olla! On ihanaa kun ympärillä pyörii erilaisia ihmisiä, se tuntuu vapauttavalta. Moni kaupunki voisi tosiaan ottaa mallia, monessakin mielessä!

      Poista
  5. Aaah ihana Berliini! Olen niin samaa mieltä tuosta, että Berliini ja muu Saksa näyttäytyvät ihan erilaisina. Jotenkin Berliinin kansainvälisyys ja underground-vibat vetosivat muhun. Joskus teininä tuli Saksassa roadtrippailtua ja Stuttgartissa asuneen siskoni luona vierailtua monesti, mutta vasta Berliini iski ja kovaa. Uusi vuosi oli aika huikea siellä muutama vuosi takaperin ja haluttaisikin nähdä kaupunki myös muina vuodenaikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Laura! Muistelenkin lukeneeni, että tykkäät kaupungista paljon :). Uusi vuosi Berliinissä kuulostaa mahtavalta! Ja noin muutenkin, nyt uskon, että tässä kaupungissa riittää tekemistä ja tutkailemista jokaiselle vuodenajalle.

      Poista
  6. Oi ihana Berliini! Ehdoton lempikaupunkini eurooppalaisista :) Ja mies on kinunnut jo hyvän aikaa, että haluaisi sinne uudelleen (käytiin yhdessä kaksi vuotta sitten, minä kävin myös viime syksynä työmatkalla). Toivottavasti päästään sinne pian! Hyviä kuvia, näitä oli kiva seurata instassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihmettele, että on! On nykyään meinaan minunkin suosikkejani :). Lähtekää ihmeessä, onneksi sinne pääsee Oulustakin suhteellisen nopeasti.

      Poista
  7. Mä kutsun kuulen! Kuten Instassa kirjoitinkin, niin kovassa mietinnässä on matkakohde elokuulle ja Berliini on yksi top-vaihtoehdoista. "Ongelmana" on se, että kaveri muuttaa sinne kait syksyllä takaisin niin nyt olisi siis hyvä hetki käydä jossain muualla ja vasta myöhemmin loppusyksystä mennä Berliiniin! Ongelmia ja "ongelmia" :D

    Onko muuten tietoa tuosta hylätystä huvipuistosta, että kuinka ok sinne on mennä? Joskus eräs kaveri sanoi, että sinne ei saa mennä ja koska turistit ovat alkaneet pitää sitä nähtävyytenä on sen vartiointia tehostettu ja sakotkin kai saa jos jää kiinni?

    VastaaPoista
  8. No on kyllä positiivinen ongelma :). Berliini on ihan varmasti hieno mesta kesän ulkopuolellakin! Joten kannattaa kyllä tosiaan miettiä, sitten sulla olis ainakin paikallinen opas siellä :).

    Olen lukenut ristiriitaista tietoa tuosta huvipuistosta. Joo siellähän on niitä kieltokylttejä ja aidassa ei oo kovin montaa koloa mistä pääsee sisälle (niitä tukitaan vissiin säännöllisesti). Eli eihän sinne saisi mennä. Mutta mitä oon muiden juttuja lukenut, niin vartijoita pyörii siellä välillä enemmän ja välillä vähemmän koiran kanssa. Siitä ei ole kyllä tietoa, että antavatko sakot, mutta tuskin mitään sen vakavampaa kuitenkaan. Tonnehan järjestetään välillä myös opastettuja kierroksia, että mikäli sellainen sattuis vielä olemaan myöhemmin tarjolla (tosin jostain luin myös et ne olis loppunu jo?) niin siinä olis ainaki laillinen keino mennä, tosin ite tykkäsin ehkä siksikin kokemuksesta niin paljon, että sain kierrellä puistossa yksinäni kaikessa rauhassa (juuri ulkopuolella tapasin sitten pariskunnan ketkä meni sisälle samasta kolosta kuin mä tulin ulos :D). Välillä tuolla on tosiaan enemmänkin porukkaa. Tässä linkki mistä voi lukea ihan viime päivienkin ihmisten kokemuksia, muutenkin superhyvä saitti jos haluat lukea Berliinin yyyberkiehtovista hylätyistä paikoista:

    Abandoned Berlin

    VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!