Yksi Helsinki-päivistäni on nyt takana. Hieno oli reissu!Suunnitelmani Helsingin kanssa eivät oikein toteutuneet. Luonnontieteellisessä museossa kyllä kävin, mutta ihmispaljouden takia vain pikaisesti ja siskotreffit vaihtuivat kadulla vaelteluun ja Suomenlinnassa seikkailuun. Päivä oli hauska!

Museon ilmaistunteja oli hyödyntämässä valtava joukko muitakin ihmisiä. Itseasiassa varmaankin joitakin ryhmiä, koska ihmisiä oli todella paljon. Yleensä saan kuljeskella museoissa melkoisen rauhalliseen tahtiin, mutta nyt ei käynyt niin. En pystynyt keskittymään lukemiseen enkä olemiseen, joten katsoin parhaakseni liueta paikalta pikakierrokseni jälkeen. Museosta jäi mieleen näyttelyiden sijasta rakennuksen kaunis ulkomuoto ja sen historia. Siitä oli kiva lueskella. Eikä visiitti missään nimessä turha ollut, kivahan siellä oli poiketa.
Päädyin pienen mutkan kautta ensin Espan lavan ääreen kuuntelemaan kaunista musiikkia ja siitä Kauppatorille, missä oli myös kivasti populaa. Kauppatorilta lähtevät myös lautat Suomenlinnalle.


Pohdin lyhyen hetken, että nousenko lauttaan vai otanko sen sijasta bussin alleni ja menen katsomaan Kruunuvuoren hylättyjä huviloita, joka oli ensin tullut mieleeni suunnitelmien muuttuessa. Aikaa ei kuitenkaan ollut liikaa käytettävissä, joten Suomenlinna voitti.  

Ja kyllä oli kiva vierailu. Voisi melkein hävettää, että tämä oli aikuisiällä ensimmäinen kertani saarella.. Paikka on upea! Merinäkymät, vehreitä puistoja, kivoja taloja ja pimeitä, kosteita käytäviä. Useampi museokin, mutta itse käväisin vain katsomassa Infon yhteydessä olevan näyttelyn.


Niin ja hobittimaa! 

Kääntäessäni katseeni mereltä, tuli kaunis näky eteeni. Jostain syystä samantien iski hobitti-fiilis kaiken tuon vehreyden ja savupiippujen takia. Todella nätti paikka ja ah sitä rauhaa mikä tuolla oli! Toki japania, saksaa ja englantia kuului välillä kulman takaa, mutta se vain lisäsi epätodellista tunnelmaa entisestään.Raunion käytäviä mennessäni ihastelin miten hienoa on, että paikat tosiaan olivat avoimia ja onkaloihin pääsi kurkkimaan. Se oli hauskan turvallista seikkailua kierrellä käytävillä. Mitä kaikkea ne seinät ovatkaan nähneet!Itse lauttamatkakin oli jo elämys, vaikkakin enemmän menomatkalla. Lähtiessäni saarelta niskaa jumitti merituulen takia ja väsy alkoi painaa. Mantereelle päästyä päätinkin jättää loput kiertelyt sikseen ja mennä syömään. Se virkisti sen verran, että jaksoin tehdä vielä pienen lenkin Kiasman ympäristössä, mutta bussin saavuttua lähdin hyvillä mielin jo takaisin Tampereelle.Minimatkat piristävät! 

Vaikka pyörin pitkälti tutuilla kulmilla Helsingissä niin tunsin olevani vieraalla maaperällä. Helsinki on mukavan kansainvälinen ja näin kesäaikaan niin paljon mukavampi ja eloisampi kaupunki kuin talvella - tosin mikä kaupunki Suomessa nyt ei olisi. Onneksi tulen käymään kaupungissa ainakin vielä pari kertaa tässä kesän aikana.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

13 kommenttia:

 1. Helsinki on niin kaunis kesällä! Kävin itsekin vasta kaksi vuotta sitten ensimmäistä kertaa Suomenlinnassa. Ihmeellistä että Suomessakin on niin hienoja paikkoja! Kieltämättä hiukan hobittilamaisia piirteitä paikkapaikoin :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja Suomessa on kyllä melkoisia helmiä. Vaikka Suomenlinnaa on moni kehunut niin en silti odottanut, että se on noin upea :)

   Poista
 2. Aivan mielettömän ihania kuvia! Minä kävin Suokissa ensimmäistä kertaa viime talvena, joten täytyy ottaa revanssi pikimmiten. :) Ja hei, passaako jakaa tämä suomiretki-kanaviin, on sen verran komea postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mene ehdottomasti, on sinulle niin kätevästi saavutettavissakin. Tuolla olisi kiva porukankin kesken piknikoida.

   Ja toki passaa, kiitos vain Nella kehuista :)

   Poista
 3. Hieno päivä sulla on ollut. Suokki kuuluu omiinkin leppareihini. Täytyy vaan taas kunnostautua ja mennä käymään ajan kanssa :) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele, että on! Tuolla viihtyisi useammankin kerran :)

   Poista
 4. Olipa erityisen hienoja kuvia :). En ole itse koskaan käyny Suomenlinnassa, mutta siihen pitää tehdä muutos jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jerry! Kannattaa käydä. Merimatka keskustasta on vain vartin verran ja saari viehättävä :)

   Poista
 5. Mullekkin tulee noista Suomenlinnan kummuista aina mieleen hobitit ja Hobittila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että jollekin muullekin!! Suloinen näky kyllä :)

   Poista
 6. Kiitos, sait iskettyä minulle koti-ikävän päälle näillä kuvilla. :) Suomenlinnassa on itse tullut käytyä monenmonta kertaa, mutta ne museot on jääneet vähän vähemmälle. Muistaakseni olen piipahtanut sekä Tullimuseossa että Vesikossa, mutta noissa itse Suomenlinnan historiasta kertovissa museoissa en ole mielestäni käynyt koskaan. Aina siellä käydessä kun on ollut mukana piknik-kori tai joku muu syy (viimeksi uutena vuotena omat syntymäpäiväjuhlat), joka on estänyt liian haahuilun sisätiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan sitä historiaa lukea muualtakin :). Piknikointi ja ulkona puuhailu onkin Suomenlinnassa mielenkiintoisinta puuhaa! Tosi kiva juttu, että helsinkiläisillä on noin kiva paikka meren äärellä minne mennä viettämään aikaa. En tullut edes ajatelleeksi, että tuolla on varmasti viihtyisää myös talvella!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!