Kävin maanantaina Porissa. Kerta ei ollut ensimmäinen, olen kaupungissa ennenkin käynyt ja siihen jo vuosia sitten ihastunut. Kului kuitenkin kauan ennen kuin kohtasimme jälleen. Ja millainen kohtaaminen se olikaan!Että Pori on soma! Lämmin ja suorasanainen. En tiedä johtuiko se Jazzien tuomasta tunnelmasta, kesän lämmöstä, omasta fiiliksestäni vai ovatko porilaiset tosiaan niin mukavaa sakkia! 

Olen aina Porissa ollessani saanut ilon tavata siellä ystävällisiä ihmisiä. Tälläkin kertaa puhelin mukavia satunnaisen koiran ulkoiluttajan kanssa, ihastelin mummelin kanssa puistossa olevia upeita penkkejä ja kukkaistutuksia ja sain ohikulkevalta herrasmieheltä vinkkejä minne minun kannattaisi suunnata seuraavaksi katutaidetta kuvailemaan. Eivätkä nämä olleet lyhyen visiittini ainoita uusia tuttavuuksia, koko kaupunki tuntui olevan nauravaisella ja puheliaalla tuulella. Pori tottavie sai minut iloiseksi!


Ihmisten lisäksi ihastelin kauniita rakennuksia. Niiden suhteen kaupunki on ihana. Väriä löytyy sieltä täältä. Ja katutaidettakin näytti olevan tarjolla. Ei runsaasti, mutta jonkin verran. Melko kantaaottavaa sellaista vieläpä. Keskustan kävelykadun kuppilat ja torin edulliset kikkarit olivat myös viihtyisiä. Yyterin upeista hiekkarannoista puhumattakaan, mutta sinne asti en tällä reissulla mennyt.

Viime vuonna melkein laitoin porilaiseen kouluun hakemuksen menemään, mutta lopulta valitsin Jyväskylän. Vaikea sanoa olisiko Pori-ihastukseni jatkunut jos olisin siellä asunut ja arkea elänyt. En kuitenkaan kaupunkiin muuttanut, joten saanpahan edelleenkin leijua pilvilinnoissani ajatellen, että Pori se vaan on ihana ja ainutlaatuinen.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

12 kommenttia:

 1. Eipäs ole koskaan tullut käytyä Porissa. Eikä sen puoleen tuolla länsirannikolla muutenkaan ole tullut käytyä :( Mä oon vaan kuullut oikeastaan "huonoa" Porista, ihana näitä toisiakin juttuja lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus mennä :). Harmi, että olet kuullut Porista huonoa, mistä lie sitten johtunut. Siellä on varmasti yksiä Suomen upeimpia hiekkarantoja :)

   Poista
 2. Hyvä sattuma: mä palasin juuri tänään Porista viikonloppureissulta! Äitini asuu siellä miesystävänsä kanssa, joten siinä mielessä Porista on tullut tuttu paikka :) He asuvat siellä meren lähellä, joten ihan hirveästi en ole kuitenkaan kaupungin keskustassa hengannut. Mutta tosi hyvä fiilis on Porista ja porilaisista jäänyt aina. Ja Yyteri on kyllä Suomen kaunein uimaranta, juuri eilen vietimme siellä mukavan rantapäivän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! Sattuipa hyvin :). Sähän oot kerenny reissaa ympäri Suomea paljon nyt. Kiva kuulla, että Pori on tuttu paikka. Yyteri kyllä ehdottomasti lukeutuu yksiin Suomen kauneimmista rannoista! Näinä kuumina kesäpäivinä ajattelen sitä joskus kaihoten :D

   Poista
 3. Ihania kuvia ja tunnelmia! Itse olen käynyt Porissa vain lapsena, ja siitä reissusta jäi mukava mielikuva, tosin lapsena taisivat kaikki reissut olla kivoja. :) Ehkä ois jo aika antaa Porille uusikin mahdollisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo lapsena sitä tietysti tykästyi kaikkeen vähänkään jännään ja matkustelu oli juurikin sitä. Anna ihmeessä joskus Porille uusi mahdollisuus. Tietysti sekin kaupunki näyttää parastaan aurinkoisena kesäpäivänä, joten suosittelen visiittiä varsinkin näin kesällä :)

   Poista
 4. Entinen kotikaupunkini x2. Ovat porilaiset minustakin vähän muuttuneet avoimemmiksi. Jazzien aikaan liikkeellä on toki myös paljon ulkopaikkakuntalaisia, jotka tuovat oman värinsä kaupunkiin. Kaunis kaupunki ainakin kesäisin! Olen asunut Porissa kahteen otteeseen, yhteensä melkein 30 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinulle on tullut Pori sitten hyvin tutuksi! Festarit ja kuumat kesäpäivät tietty piristävät aina paikkaa kuin paikkaa. Joten tosiaan varsinkin kesällä siellä viihtyy ja on nättiä :)

   Poista
 5. Ihanan elämänmakuisia kuvia! Etenkin tuo bussiasemalta napattu. Tykkään! :)

  VastaaPoista
 6. Tuo puhelin kädessäsi
  maailma ympärilläsi-kuva on hyvä.
  Nim. aktiivisesti lähes ilman puhelinta kohta yli 8kk.
  :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Nykyaikana ihan aiheellinen kysymys.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!