Jopas on hieno viikko takana!

Vietin juuri neljä päivää Helsingissä. Pääsyy Helsingin visiitille oli Matkamessut 2015, mutta kaupunkia tuli jonkin verran fiilisteltyä messujen ulkopuolellakin. Matkamessut sattuivat hyvään saumaan myös siskotreffien kanssa, koska olin joka tapauksessa suunnitellut matkaa etelään ennen kuin lähtö Floridaan ja Saksaan koittaa. Perjantain vietinkin messujen sijasta Helsingin keskustassa siskojen kanssa pyörien.Olin vuokrannut Helsingistä Airbnb:n kautta edullisen kämpän ja hetken ajan taas tunsin olevani kuin paikallinen. Kuljin ratikalla, join kahvia leveällä ikkunanlaudalla, kävin leffassa, syömässä ja juttelemassa puistossa mummojen kanssa. Sain messuilla eräältä paikalliselta melko kattavan selostuksen Kallion rajoista ja eroista ja tajusin neljän päivän ajan asuttaneeni sitä siistimpää puolta Kalliosta. Ihmekös kadulla olikin kahviloita ja kasvisruokapaikkoja seksikauppojen sijasta. Pidän kyllä siitä hieman rosoisemmastakin Kalliosta!
Mutta takaisin matkamessuihin!

Matkamessuilu oli hauskaa, mutta pitää kyllä myöntää, että suurimman kiitoksen saa loistava seura sekä messuilla että jatkobileissä. Tutustuin todella moneen matkabloggaajaan, osaan ihan ensimmäistä kertaa face to face ja osan kanssa tutustuttiin sitten vähän paremmin. Torstaina meillä oli myös bloggaribileet keskustassa ja hauskaa oli, yllättäen.  Mutta tuli sitä toki tehtyä muutakin kuin vietettyä aikaa toisten bloggaajien kanssa.

Torstaina kiertelin itse aktiivisesti messuilla, haalin karttoja ja esitteitä sekä juttelin monen näytteilleasettajan kanssa. Tuli tavattua todella ystävällisiä ja asiansa osaavia ihmisiä, joiden matkavinkit saivat matkakuumeen nousemaan korkealle. Messuilla minun oli tarkoitus kerätä esitteitä ja karttoja vain maista, jonne olemme todennäköisesti matkustamassa tänä vuonna. Jännästi sitä messuilla alkoi sitten useampikin maa kiinnostamaan juuri nyt... Puhumattakaan Suomi-matkoista! Esimerkiksi Rauma sekä lapsuuden maisemani ja luokkaretkikohteeni, esimerkiksi Raasepori kiinnostaisi kovasti. Sain paljon hyviä vinkkejä heidän ständeiltä.
Lauantaina kävin vielä uudemman kerran messuilla, mutta väsy alkoi painaa jo niin paljon, että itse messukojuja en niinkään jaksanut enää kierrellä, kunhan fiilistelin ja litkin kahvia minkä kerkesin. Sosiaalinen antini ei takuulla ollut silloin enää parasta, mutta hetken jaksoin turista silloinkin ihmisten kanssa. Mielenkiintoista oli myös kuunnella muutamia esityksiä blogiyhteistöistä ja tulevista bloggaajatapahtumista. Suurin osahan meistä bloggaajista oli messuilla ilmaiseksi, kutsuttuina bloggaajapassilla, ja runsas bloggaajien määrä olikin otettu huomioon messutarjonnassa esimerkiksi näiden esityksien osalta.

Inna kertoi esityksensä aikana meille bloggaajille esimerkiksi ulkomailla olevista bloggaajatapahtumista ja niistä ensimmäiseen saatan itsekin olla menossa. Berliinin ITB-messujen bloggaajapassi löytyy jo takataskusta, mutta matkat ja majapaikka on vielä varaamatta. Hyvin paljon kyllä kiinnostaisi lähteä, joten messuilu taitanee jatkua maaliskuussa Saksassa.
Mites te viihdyitte messuilla? Nousiko matkakuume taivaisiin?


*Olin messuilla bloggaajapassilla eli sisäänpääsy oli minulle ilmainen.*


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

14 kommenttia:

 1. Harmi, ettei paikalle päässyt. Noita bloggaajaluentoja olisi ollut todella mielenkiintoista kuulla! No, mutta ehkäpä minäkin vääntäydyn sinne ITB:hen... tosin olen kuullut, että siellä pitäisi olla viikolla saadakseen parhaimman hyödyn messuista, ja itse pääsisin vain viikonlopuksi.

  Ja sähän olet tulossa tänne ihan lähelle nyt keväällä! Jos sopii tulla Karlsruheen kylään tai jos Luxemburgissa kyläily tai treffit Saarbrückenissa kiinnostaa, niin otapa yhteyttä maililla tai Facessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta se on ihan hyvä syy olla poissa kun on muilla mailla :). Luennot olivat kyllä mielenkiintoisia vaikka toisaalta aika paljon samoja asioita on pyöritelty siellä täällä netissäkin. Eli ei nyt niiden takia kannata harmitella :).

   Kuulemma Berliinissä kannattaisi olla arkena, viikonloppuna on ilmeisesti melkoiset ruuhkat, samoin kuin Helsingissäkin. Mutta ehkä sieltä silti saisi paljon irti vaikka viikonloppuna menisikin, uskon niin!

   Ja niinpä muutenkin tulenkin! Enpäs heti tajunnutkaan, että sinähän olet melkein naapurina sitten :). Olis huippua tavata! Luxemburgiin käy varmaankin tie jossain vaiheessa kevättä kun se on vielä vieras paikka ja siellä asustelee muutama tuttukin, mutta toki sitä voisi tavata Karlsruhessa tai missä vain matkan varrella :). Katsotaan keväämmällä treffejä :)!

   Poista
 2. AirBnb:n ja muiden vuokrakämppien hyvä puoli on ehdottomasti tuo asian lungius, paikallinen meno. Harmittaa että messut jäi väliin tänä vuonna mutta ens vuonna toivottavasti mukana samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, siitä pidän itsekin. Tunsin olevani kuin kotona ja hetken taas haaveilinkin Helsingissä asumisesta :D.

   Oli kyllä harmi, ettet päässyt, mutta toivottavasti ensi vuonna! Sitä ennen olisi tietysti kiva, jos kokoonnuttaisiin jonkun muun tapahtuman merkeissä :)

   Poista
 3. Voi kyllä nousi! Jotenkin sitä on koko ajan uskotellut itselleen, että nyt ei ole aikaa matkustaa, ei ole lomaa, keskity opiskeluun... Mutta siis tämä ajatus murtui heti kun pääsi messuilla vauhtiin haalimaan uusia matkavinkkejä ja juttelemaan reissuista. Murtui niin pahasti että tänään oli aivan pakko hieman klikkailla ja yhtäkkiä ostoskorissa olikin ne toivotut liput... :D

  Hyvät messut ja oli mukavaa nähdä pikaisesti ensimmäistä kertaa ihmisiä tuttujen blogien takaa. Toivottavasti tulee pian uusi mahdollisuus paremmilla energiatasoilla ja ajan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eikä :D! Onneksi olkoon! Matkustelu kannattaa aina. Sulla oli tosiaan pitkä päivä. Harmi, että tapasimme vain pikaisesti, olin vähän väsynyt silloin lauantaina jo. Mutta eiköhän matkabloggaajien tapaamisia tule taas pian :)

   Poista
 4. Kivanoloinen blogi sulla! Pitääpä jäädä seuraamaan! :)

  VastaaPoista
 5. Oli kyllä tosiaan antoisat messut, itse ainakin poistuin tyytyväisenä - ja väsyneenä. Tänään oli jo aika ihanaa olla kotona. Mutta oli kiva taas nähdä, ihanaa Floridan reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis, tyytyväinen vaikkakin väsynyt. Oli ihan kiva tulla kotiin. Hauskaa oli nähdä taas, törmäillään taas :)

   Poista
 6. Vitsi mitä inspiraation nostatustusta koko viikonloppu kaikkiin ihaniin maailman ihmeisiin! Oli todella mukava nähdä vaikkakin pikaisesti :) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuumetta ainakin pahensi! Oli tosiaan mukava nähdä, vaikka sitten vain lyhyesti. Mutta varmasti törmäillään vielä :)

   Poista
 7. Itse en joutanut edes ajatella että ottaisin esitteitä ainoastaan mahdollisiin kohteisiin vaan otin kaikista vähänkin kiinnostavista paikoista matkaan :D Kyllä matkahypetys nousi ihan uusiin sfääreihin ja varsinkin kotimaan matkailu alkoi inspiroimaan messuilla. Ihan parasta oli kuitenkin torstain bloggaajakekkerit. Oli hauskaa törmätä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, sulla oli varmaan kassit täynnä tavaraa sitten :D. Oon usein lähtenyt messuilta juurikin 3-4 kassin kanssa, koska vähän on lähtenyt innostus käsistä.. Kotimaan osastoilla oli juu kivoja juttuja, kesää odotellessa :). Oli hauska törmätä, nähdään taas :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!