Avon park on pieni paikkakunta järvien keskellä Floridassa. Me viivähdimme siellä muutaman päivän roadtripillämme.

Emme tästäkään paikasta tienneet mitään ennen sinne suuntaamista, mutta kartalla näkyvät lukuisat siniset järvien läntit sekä Hammock State Park, mikä pikaisen googlettelun jälkeen osoittautui kiehtovaksi paikaksi, vakuuttivat meidät siitä, että alueella kannattaa pysähtyä.

Päätös oli oikea. Alue on tosiaan suloinen, sen läpi kulkevasta tiestä huolimatta, ja siellä oli hyvä rauhoittua ennen paluuta Miamin seudulle. Majapaikassamme oli laituri pienelle järvelle ja useampi vene asukkaiden vapaassa käytössä. Aurinko paistoi juuri niin ihanan lämpimästi kuin Suomessa välillä kesällä, joten henkisesti olinkin lempipaikassani suomalaisen järven rannalla, seesteisenä kesäpäivänä. Torkut järven rannalla, lämmittävien - vaan ei paahtavien - auringon säteiden osuessa ihoon on yksinkertaisuudessaan yksi parhaimmista fiiliksistä, joissa voin olla. Majapaikastamme kirjoitan vielä lisää huomenna.
Majapaikkamme ympäristö itsessään olisi ollut jo tarpeeksi, mutta vierailu Hammock State parkissa kruunasi kyllä parin päivän pysähdyksen seudulla. Luonto puistossa on upeaa jo pelkästään isojen, kauniiden puiden takia. Hiljaisuus tekee luonnosta aina vielä paremman kokemuksen, joten kun pääsimme kovaan ääneen kaakattavista eläkeläisistä kauemmaksi, nautin luontopoluilla kiertelystä paljon.

Hammockissa näimme myös kivasti eläimiä. Evergladesissa olimme jo nähneet useamman alligaattorin, mutta täällä näimme sellaisen ottamassa lepoa maalla. Kyllä oli sillä kaverilla kokoa. Sitä kiehtovampi elämys oli kuitenkin se kun haukka kävi saalistamassa vedestä käärmeen ja lensi puun oksalle sitä syömään meidän katsellessa. Mieletöntä!

Lisäksi eräs pariskunta oli bongannut käärmeen pään pilkistävän jostakin puun välistä ja sitäkin oli kiva tuijotella. Lintuja sekä liskoja näkyi alueella toki myös, mutta valitettavasti peuraa tai ilvestä ei meidän näkökenttään ilmestynyt. Mutta olihan visiitti todella elämys ilmankin.
Mikäli roadtrip Floridassa on joskus ajankohtainen, kannattaa varata muutama tunti Hammock State Parkille. Puistoon on 6 dollarin automaksu.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen paikka :-) Jos joskus suuntaan jenkkilään noille huudeille, niin tuonne ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sinä todennäköisesti viihtyisit tuolla kyllä, hiljaisena päivänä :)

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!