Terveisiä Tampasta!

Miami on jäänyt taakse jo monta päivää sitten ja nyt on ehditty länsirannikolle asti ajelemaan. Suuntasimme Miamista Homesteadiin ja Evergladesiin, sieltä Naplesiin ja eilen ajoimme Naplesista tänne Tampaan asti. Roadtrip on siis edennyt jo puoleen väliin ja ihan kiitettävästi sitä on ehditty jo ajellakin. Everglades


Everglades oli todella kiva muutaman päivän kokemus, joten siitä lisää vielä myöhemmin. Naplesiin taas tutustuimme pintapuolisemmin ja tarkempi Tampaan tutustuminen on edessä tänään ja huomenna. Saavuimme Tampaan siis Naplesista, mutta useamman pysähdyksen taktiikalla. 165 mailin (265 km) ajomatka vähän venähti pidemmäksi kuin luulimme, koska lukuisten kahvihetkien lisäksi käytimme moottoritien sijasta suurimman osan matkaa pienempiä eli hitaampia teitä ja ajoimme tunnin verran kaatosateessa ja ruuhkassa. 


Homestead
Hylättyä rakennusta etsiessä tuli creepy puu nukkeineen vastaan
Naples
Marco Island
Marco Island


Fort Myers Beachin kohdilla me kiitimme ruuhkaa tiellä. Alue on todella söpö ja reitti ajamisen arvoinen! Jono liikkui koko ajan, mutta juuri niin hitaasti, että ihanan värikkäitä taloja ehti ihailemaan autosta käsin rauhassa. Kaistoja on siellä vain yksi suuntaansa mikä lisää alueen viehätystä.

Fort Myers Beachin jälkeen maisemat kuitenkin tylsenivät tai sitten me vain onnistuimme valitsemaan vääriä teitä. Satunnaisesti tuli kyllä kivaa peltoa, yksittäisiä hienoja taloja tai puita tietä reunustamaan, mutta lopulta rankkasade vähän häiritsi maisemien katselua. Kahvittelupysähdyksiä teimme tosiaan useampia matkan varrella, joten aurinko oli jo laskeutunut kun pääsimme majapaikkaamme.

Fort Myers Beachin ihania värejä


Nautin ajamisesta ja autolla reissaaminen on vapauden takia superkivaa. Sitä voi katsoa kartasta hauskan kuuloisen paikan nimen ja ajaa sinne kahville. Jos paikka ei miellytäkään, niin moottoriajoneuvo uudestaan alle ja seuraavaan paikkaan. Ja sillä lailla sitä on mentykin, ollaan reissattu melko lailla ilman etukäteissunnitelmia Miamin jälkeen. Miamin ensimmäisen viikon majoituksen varasimme jo Suomesta, mutta muuten olemme tällä reissulla menneet fiiliksellä ja kartassa olevien kivojen vihreiden tai sinisten länttien mukaan. Takana onkin öitä motelleissa, muutama yö autossa, autolla kurvailua sinne tänne ja luonnossa oleilua. Tampasta jatkamme hiljalleen kohti Fort Lauderdalea minne palautamme auton viikonloppuna. Saa nähdä minne vielä päädymme. 

Matkaa voi seurata reaaliaikaisemmin Instagrammista, minne olen kuvia päivitellyt muutaman päivän välein.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

4 kommenttia:

 1. Tuo nukke on kieltämättä nimenomaan 'creepy'! Kauniita kuvia :) Meillä jäi Tampa reitiltä pois Floridan reissulla, mutta tilalle tulikin sitten Orlando. Heitin sullekin muuten 10 matkakuvaa -haasteen blogissa, lähdehän mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli! Tuo oli keskellä ei-mitään ja siellä oli siis muutakin kamaa hylättynä. Mutta puussa seisovat barbit ja nuket jotenkin karmivat, sitä on selkeesti katsottu vähän liikaa kauhuelokuvia... On taas tällä reissulla huomattu että mulla on vilkas mielikuvitus.. :D

   Hmm.. nyt pienen kiertelyn jälkeen en oikein tiedä onko Tampa visiitin arvoinen. Katsotaan nyt, mutta so far aika tylsä ollut.. Orlando vois olla jees :)

   Kiitos kivasta haasteesta, saattaa olla että lähden mukaan jahka olen Suomeen kotiutunut :)

   Poista
 2. "Sitä voi katsoa kartasta hauskan kuuloisen paikan nimen ja ajaa sinne kahville." Just näin! Tän takia musta roadtripeille pitää varata aina ylimääräistä aikaa detoureille ja "eksymisille".

  Mä lukisin kyllä tosi mielelläni Evergladesista. Vähän ollut puhetta uudesta Floridan reissusta keväällä tai syksyllä, ja tuo on vielä käymättä...

  Mä olen asunut Tampassa vauvana. Kuulema kiva paikka silloin, kun ei osu hurrikaani kohdalle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin! Roadtripit varsinkin on sellaisia reissuja, että tiukkoja aikatauluja (tai välttämättä aikatauluja ollenkaan!) ei parane laatia. Spontaanisuus on just se juttu mitä voi harrastaa huoletta kun on auto alla :)

   Hauska kuulla, että oot asunut Tampassa vauvana!! Siellä sitten kiertelimme varmaan melko lähellä sunkin entisiä asuinseutuja :).

   Kirjoitan Evergladesista Suomesta käsin, kannattaa siellä kyllä vierailla mikäli on lähellä.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!