Karlsruhen keskeinen sijainti on loistava Euroopan valloitukseen. Heti kun kuulin pääseväni tänne opiskelemaan, aloitin tutkimukset siitä miten ja minne täältä pääsisi reissaamaan pidemmällekin. Kun kerrankin asuu näin keskeisellä paikalla Euroopassa, niin pitäähän se käyttää hyödyksi. Eihän tänne opiskelemaan tultu, vaikka kalenterini lukuisine kurssineen niin väittääkin.

Kiehtovia vaihtoehtoja on paljon ja on vaikeaa päättää mitkä ovat ne mielenkiintoisimmat paikat, joihin haluaisi tutustua syvemmin, hirveällä kiireelläkään kun emme halua reissata. Mieli halajaa niin moneen paikkaan. Nyt on kuitenkin useampia mahtavia reissuja lyöty lukkoon ja näitä odotan todella innoissani!
ROAD TRIP - pieniä kaupunkeja ja kiehtovia autoreittejä

Meillä on muutto edessä huhtikuun alussa keskustan tienoilta pieneen hiljaiseen kylään junamatkan päähän. Kun sattui käymään niin, että meitä kiinnostava asunto ei ole vapaana sinä päivänä kun tämä nykyinen pitää luovuttaa, niin päätettiin tehdä välissä road trip. Tavarat kun mahtuvat edelleen muutamaan reppuun ja muovipussiin, niin ei ole ongelma eikä mikään pakata elämää muutamaksi päiväksi vuokra-autoon. 

Auto vuokrataan täältä Karlsruhesta ja aikaa matkustella on 3-4 päivää. Ensimmäisen yön majoitus Ranskan puolelta Colmarin ympäristöstä on varattu ja sinne olisi tarkoitus ajella Baden-Badenin maisemareittiä pitkin. Muu reittisuunnitelma on vielä avoin, mutta Sveitsiin haluaisin ehdottomasti päästä! Pitää tosin ensin selvitellä reittejä sekä hintoja ja voi olla, ettei niihin hienoimpiin maisemiin ehditä parissa päivässä ajella, mutta katsotaan nyt. Saksan puolelta kiehtoo lisäksi esimerkiksi kehuttu Freiburg sekä Bodenseen järvi ympäristöineen, joten nähtävää kyllä riittää tässäkin maassa.
KROATIA - metsään ja merelle

Kroatiasta olen haaveillut jo tovin. Kun talvehdimme Espanjassa reilu vuosi sitten, oli harkinnassa viettää siitä ajasta kuukausi Kroatiassa. En enää muista syytä miksi emme lopulta menneet ja niin Kroatia jäi taka-alalle. Viime syksynä Rimman pakahduttavat kuvat muistuttivat alueen upeasta luonnosta ja hinku Kroatiaan kasvoi korkeammaksi kuin oli aiemmin ollutkaan. Itseasiassa kun myöhemmin syksyllä vaihtoon haku tuli ajankohtaiseksi, harkitsin Saksan lisäksi myös Kroatiaa määränpäänä (mikä voima matkablogeilla voikaan lukijaan olla!). Elämä Saksassa kiehtoi liiaksi, joten tämä voitti lopulta vaihtomaana, mutta Kroatiaan päästään sentään lyhyemmälle visiitille.

Lennämme Zadariin minne piletit irtosivat edulliseen 72 euron hintaan meille kahdelle. Sieltä otamme näillä näkymin auton alle ja lähdemme sillä huristelemaan ympäriinsä. Upeat kansallipuistot Paklenica sekä Plitvice mahtunevat matkan varrelle ja meren äärellä haluamme hetken viettää. Tästä reissusta tulee vähintäänkin mahtava! Kaikki on vielä täysin suunnittelun alla, joten vinkkejä saa jakaa!
SAKSAN MAALLA - kaupunkireissuja koulun kanssa

Yliopistomme järjestää viikoloppuisin ties minkälaisia retkiä ympäri Saksan maata. En ole toistaiseksi niille osallistunut, mutta pari reissua kurssien aikataulujen puitteissa on jo tiedossa. German Culture - kurssimme merkeissä suuntaamme päiväreissulle Spyeriin. Critical Tourism - kurssilla lähdemme yöksi tai kahdeksi myös jonnekin, määränpää on tosin toistaiseksi tuntematon. 

Näille matkoille on mukavaa osallistua, opintopisteitäkin näistä kilahtaa. On mielenkiintoista vaihtelun vuoksi matkustaa isossa ryhmässä, varsinkin kun suunnataan kaupunkikohteisiin. Ja kerrankin minä en ole suunnittelemassa näitä reissuja. Senkus raahaudun paikalle ja annan muiden johtaa! Matkojen suunnitteluista nautin tosissani, mutta tämä on mielenkiintoista vaihtelua, jota odotan innokkaasti.


Päiväreissuja Karlsruhesta käsin tehdään myös. 

Münchenin  ja Saarbrückenin reissut ovat jo takana, Baden-Badenissa taas tulemme käymään toistekin, alueen patikkapolut kiehtovat kovasti. Zürichiin haluan mennä myös, jotta pääsen tutustumaan siihen omana matkanaan tuon road tripin lisäksi. Stuttgartiin piti suunnata äänestysreissulle, mutta tuo muuton takia eteen tullut road trip sattuu samaan aikaan, joten vaalit jää meiltä tällä kertaa väliin. Voi olla, että Stuttgartiin tulee lähdettyä myöhemmin, bussilla kun pääsee perille tunnissa.
Onko antaa vinkkejä minnekään näistä kohteista?


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Colmar on ihana! Mutta mä tykkäsin ehkä jopa vielä enemmän pikkukylistä vähän siitä pohjoiseen Route de Vinin varrella. :) Colmarin lähellä Hunawihrissä on myös upea haikarapuisto, jos haluaa nähdä näitä komeita lintuja lähietäisyydeltä: http://www.cigogne-loutre.com/ Tässä puistossa hienoa on, että linnut ovat täysin vapaina; niiden elämä on vain sen verran hyvällä mallilla ruokinnan ja keinopesien ansiosta, että pesivät mielellään siellä. Ja ne pikkuhaikarat taitavat olla juuri syntyneet. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Jenni! Teimme tuohon kaupunkiin hotellivarauksen meinaan ilman etukäteistietoa alueesta. Sen jälkeen vähän googlettelin aluetta ja yllätyin positiivisesti, tämä kehuva kommenttisi kyllä vahvistaa sitä, että taidettiin tehdä hyvä valinta :)

   Kiitos vinkeistä, laitan nuo ehdottomasti ylös!

   Poista
 2. Eipä ole valitettavasti tarjota juuri vinkkejä, mutta hyvältä kuulostaa reissusuunnitelmat! Oottelen erityisesti juttuja Kroatiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Veera! Kroatiasta juttuja tulossa viimeistään toukokuussa :)

   Poista
 3. Mä komppaan Jenniä. Colmarin lähistö kylineen on kivaa. Baden-Badenista en tykäänyt, koska siellä oli niin kallista, mutta kivahan sekin oli nähdä.
  Saksan alueista Baijer on mun suosikki. Siellä voi helposti viettää viikkoja ja ei kyllästy. Kokonaisuudessaan Saksa on upea matkailumaa!

  Jos Sveitsiin meinaatte ehtiä samalla reissulla, tulee kyllä kiirus. Kannattaa katsoa, että ne solatiet on auki, sillä jonkun sellaisen ajaminen on just "se" juttu.

  Ollaan ajeltu paljon Saksassa ja huomenna lähdetään taas. Tosin nyt Itä-Saksaan. Toivotaan että ei tule lauttalakkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että sinäkin pidit Colmarista ympäristöineen! En malttaisi odottaa, että päästään ratin taakse :)

   Olet aivan oikeassa, Saksa on upea maa matkustaa. Täältä ei taida näkeminen ja kokeminen hetkeen loppua. Baijerissa haluan itsekin matkustaa, vaikka rehellisesti sanoen voi olla, että tänä keväänä ei siihen juuri ehditä tutustua.

   Vähän tuo Sveitsi kieltämättä epäilyttää. Aikaa on niin vähän ja autollakaan ei pääse (/ halua) painamaan tuhatta ja sataa, joten voisi olla parempi mennä sinne paremmalla ajalla.

   Luinkin juuri, että pääsitte reissuun, hyvä juttu! Joten oikein hauskaa matkaa!

   Poista
 4. Voi sieltä kyllä kelpaa matkustella ympäriinsä! Nautihan kaikista seikkailuistas siellä. :)

  VastaaPoista
 5. Olisi kyllä kamalaa tuhlausta olla hyödyntämättä kaikkia lähimaastoja joita Karlsruhe tarjoaa. Parasystäväni asuu Stuttgartin ja Ulmin välimaastossa pikkukylässä ja maisemat siellä ovat kyllä upeat. Ulmikin on muuten ihan sympaattinen kaupunki, vaikkakin Stuttgartista paljon myös tykkään. Houkuttaisi kovastai road trippailla ensi kesänä jossakin noilla main minne teidänkin suunnitelmat osin kulkeutuvat, joten mielenkiinnolla odottelen reissuraportteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Kiva kuulla, että tykkäät Stuttgartista :). Ulm on vierailulistallani, mutta saa nähdä tuleeko sinne lopulta mentyä. Vähän liikaa vaihtoehtoja on jo vihkojen sivulle rustattu :D.

   Toivottavasti teidän road trippailut onnistuvat myös kesällä! Mulla on vaihteeksi ihan hirveä Eurooppa-kuume päällä nyt, niin olis kiva lukea muidenkin reissuista täällä päin :)

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!