Täältä Saksan maalta löytyy hyviä puolia pilvin pimein, mutta erityisesti tykkään maan luonnosta.

Puolen päivän patikkaretkiä on jo useampia takana. Yksi reissuistani on suuntautunut Forbachiin, missä itseasiassa olin jo tovi sitten. Karlsruhesta pääsee kätevästi monillekin patikkapoluille joko kaupungin ratikalla taikka junalla, joten näistä kulkuyhteyksistä on otettu ilo irti.

Poistuin kyydistä Forbachissa, mutta lähdin kävelemään takaisin pohjoiseen päin aikomuksena ottaa myöhemmin samainen ratikka toiselta asemalta takaisin Karlsruheen. Kävelin metsässä joitakin tunteja sekä kuuntelin linnunlaulua ja kosken pauhuntaa. Muutaman melojan nähdessäni haikailin hetkeksi vesillekin.Poikkesin muutamassa hiljaisessa kylässä matkan varrella. Rauhallisen uneliaita kyliä täällä seudulla muuten riittää! Ne ovat kiehtovia ja niitä(kin) voisi kierrellä viikkotolkulla ihastelemassa. Jokaisen kylän äänimaisemaa yhdistävät kirkon kellot ja linnun laulu. Itse kadut taas ovat toisinaan täysin tyhjillään ihmisistä, tehden kävelylenkeistä leppoisia ja jännittäviäkin. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

6 kommenttia:

 1. Ihan mieletöntä, että pääset patikkaretken alkuun ratikalla! Siitä sietääkin ottaa ilo irti :) Tykkään myös Keski-Euroopan pienistä kylistä. Kulttuuri on jotenkin miellyttävä kun löytyy yhteisöllisyyttä ja sitä palvelevia palveluita, kuten kahviloita, jätskibaareja, paperikauppa jne. Ei ihme, että viihdyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin! Olen kyllä moneen kertaan kiittänyt tätä julkista liikennettä täällä. Toki autolla liikkuminen on vielä helpompaa, mutta nämä ratikat tulevat kuitenkin halvemmaksi :)

   Pidän myös siitä, että pienissäkin paikoissa on palveluita, eli juurikin kivoja jätskibaareja, kahviloita, pienyrityksiä, kylpyläkin. Ketjuleipomoita löytyy joskus pienistä kylistäkin, mutta Mäkkäreitä ei onneksi joka paikasta löydä :D

   Poista
 2. Nyt piti kaivaa Google Maps esiin ja katsoa, että mitäs oikein puhutkaan. :) Nimittäin olin tietoinen vain Ranskan puolella sijaitsevasta Forbachista, jonne on rapiat 150 kilometriä Karlsruhesta, mutta nytpä selvisi sekin, että vielä lähempänä Saksan puolella on toinen Forbach. Aina oppii uutta! :)

  Kivan leppoisia maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Tää on tätä kun on useammalla kaupungilla sama nimi.. :). Yhden kerran blogissa aiheutti hämmennystä Sierra Nevadan vuoristo, en tainnut selkeästi kirjoittaa, että kyse on Espanjan vuoristosta eikä Yhdysvaltojen :D. Olen itse kanssa muutaman kerran blogeja lukiessani ollut hetken hämilläni kun joku on esimerkiksi kirjoittanut Perthistä, niitä kun on useampi ja itse olen käynyt Skotlannin Pethissä. Australian vastaava lienee kuitenkin tunnetumpi suomalaisillekin :)

   Poista
 3. Näyttääpä idylliseltä :)! Sellaiset satumaisemat :).

  VastaaPoista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!