Pääsiäisterkut Karlsruhesta! 


Emme juuri pääsiäisestä perusta, joten tämä viikonloppu ei poikkea kohdallamme mitenkään muista. Takana ja edessä on lyhyitä retkiä lähiympäristössä, elokuvien katselua sekä tietokoneen näppäimistön ahkeraa hakkaamista. Edessä on myös viimeinen viikonloppu nykyisessä asunnossamme ja ensi viikolla odottavatkin jännät muutokset matkan ja muuton muodossa.

Tiistaiaamuna suuntaan ensimmäisille tunneille ja sen jälkeen skippaan loppupäivän, koska me lähdemme reissuun. Otamme auton alle ja suuntaamme Ranskan puolelle, jonka jälkeen tutkimme myös saksalaisia pieniä kyliä ja maisemia. Hotelliyöt on nyt varattu ja jonkinlainen reissusuunnitelma alkaa hahmottua, mutta melko väljänä sen siltikin pidämme. Kaksi yötä on aikomus olla Ranskassa ja kolmas yö Saksan puolella Schwarzwaldissa, eli mustan metsän upeissa maisemissa. Black Forestin pohjoisosissa olen jo käynytkin, mutta etelä- ja keskiosaa odotan vielä suurella innolla. Edelleen Sveitsiinkin himottaisi mennä, mutta muutama päivä taitaa olla liian vähän kaikkien haaveiden toteuttamiseen.
Road tripin jälkeen meitä odottaakin uusi asunto ja asuinympäristö. 

Viimeisen kuukauden olemme asuneet muutaman kilometrin päässä Karlsruhen keskustasta sekä koulustani. Asunto on tilava ja valoisa kaksio, mutta vuokra on meidän mittapuulla törkyhintainen (800 euroa / reilu kuukausi), kallein pidempiaikainen asunto missä olemmekin asuneet. 

Vuokran suuruudesta huolimatta olimme todella iloisia kun tämän kalustetun ja hyvin varustellun (sisältää esim. internetin, astiat, pyyhkeet) asunnon viimein saimme ja vieläpä hyvin lyhyellä varoitusajalla (muutimme suoraan näytöstä), koska Karlsruhen asuntomarkkinat eivät ole Saksan parhaimpia meille vaihto-opiskelijoille. Muuttopäivänä meillä oli jo peräti kolme vaihtoehtoa ja tämä oli halvin tarjolla olevista. Täällä on normaalia tehdä vähintään 6 kuukauden vuokrasopimuksia (jopa opiskelija-asuntoihin), joten monet edulliset asunnot jäivät tietysti saamatta tuon takia. Onhan se hyvinkin ymmärrettävää, että mieluummin vuokrataan pidempiaikaisesti tai sitten pyydetään korkeampaa vuokraa lyhyeltä ajalta, varsinkin kun meitä epätoivoisia asunnon etsijöitä riittää. 

Lisäksi asunnot ovat toisinaan ilman valmiita internetyhteyksiä ja muita mukavuuksia, joten lyhytaikaisille vuokralaisille noista puutteista koituu lisäkustannuksia ja ylimääräistä vaivaa. Tuli ihan ikävä TOASia sen jälkeen kun näitä asuntoja olimme useamman viikon etsineet, vaikka sama asuntopulahan on Tampereellakin aina opintojen alkaessa syksyisin.


Vaikka asuntoa pidimme löytönä aikanaan, vuokran suuruuden takia varasimme tämän vain reiluksi kuukaudeksi, pitääksemme mahdollisuutemme avoinna. Asunnon sijainti on rauhallinen ja sinänsä mukava kaikkine palveluineen, mutta haaveissani ikkunoista avautuva maisema on vehreä. Tämän asunnon ikkunoista kuitenkin näkyy pari kerrostaloa ja asukkaiden ikkunoista näkee turhan hyvin tänne meidän ensimmäisen kerroksen asuntoomme. Vaikka talot näteiltä näyttävätkin, niin jääräpäänä en olisi halunnut luopua kriteeristäni 'vehreä tai avara ikkunamaisema'.

Ennen Saksaan tuloa haaveilimme asuvamme pienessä kylässä tämän Karlsruhen sijaan ja etsimme asuntoja tunnin, jopa parin, matkan päästä koulustani. Julkinen liikenne toimii täällä hyvin ja pidän liikkeellä olosta, joten olisin hyvinkin valmis kulkemaan vähän pidemmän koulumatkan pari-kolme kertaa viikossa. Olin kuitenkin varautunut jäämään tähän asuntoon, koska emme halunneet käyttää asunnon etsimiseen yhtään enempää aikaa, mutta sitten sattumalta pari viikkoa takaperin löysinkin meille sopivan asunnon muutaman minuutin netissä surffailun jälkeen. 
Road tripin jälkeen muutammekin pieneen kylään, noin 35-50 minuutin matkan päähän kaupungista, ja parvekkeelta pitäisi avautua jonkinlainen maisemakin. Vuokrakin on mukavat 500 euroa kuukaudessa. Alueella emme kuitenkaan ole vielä käyneet, joten kerron muutosta ja uudesta kotiseudusta lisää jahka ollaan sinne asti päästy. Seuraavaksi blogiin on tulossa juttuja Münchenistä, Saarbrückenistä sekä parista lähiseudun reissusta, näitä matkoja on tehty tässä viikon-puolentoista sisällä. 

Nautinnollista viikonloppua!


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

  1. Mä en tajunnutkaan, että teidän asunto on pikkukylässä! Kuulostaa aika jännältä valinnalta, mutta varmasti ihan hauska. :) Yksin asuvana voisi olla vähemmän kiva, jos kaikki kaverit asuvat kuitenkin siellä kaupungissa - vai asuvatko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paha sanoa viihtyisinkö siellä yksin (vaikka vähän erakko olenkin) kun kuiteskin parisuhteessa olen niin pitkään jo ollut :). Suurin osa asuu tosiaan keskustassa tai sen lähistöllä kuten mekin ennen muuttoa, mutta eipä tuo matka pitkä onneksi ole. Tosin siitä oon innoissani, että se itselle läheisin kaveri muuttaa itseasiassa samaan suuntaan tällä viikolla! Hänen kanssaan nähdään takuulla vaan enemmän tämän jälkeen kun on sama kotimatkakin :)

      Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!