Matkustimme 3,5 päivää auton kanssa ympäri Etelä-Saksan ja Ranskan upeita maisemia.

Olimme vuokranneet auton Sixtiltä ja maksoimme siitä noin 120 euroa yhteensä. Yöt vietimme Ranskan puolella Colmarin pohjoisosassa ja lähellä Mulhousea sekä Saksan puolella Freudenstadin alapuolella Black Forestissa. Tarkoitus oli olla tien päällä niin paljon kuin jaksetaan ja keskittyä nimenomaan luontoon kaupunkien sijasta. Päivät menivätkin autoillen ja ulkoillen, mielettömiä maisemia katsellen.
Minulla ei valitettavasti ole kovinkaan montaa todistusta siitä, että maisemat olivat ajoittain todella upeat. Lähinnä niitä tuli ihailtua vain omin silmin ja julkaisun arvoisia kuvia on vain muutamista paikoista, mutta uskokaa kun sanon, näillä seuduilla kelpaa reissata!

Kiermuttelevia vuoristoteitä, kapeita metsäteitä, patikointireittejä, vesiputouksia ja tajuttoman upeita kyliä ihanine rakennuksineen on Saksan Black Forestissa sekä Ranskan puolella Ballons Des Vosgesin luonnonpuiston ympäristössä todella paljon. Tutkittavaa, ihmeteltävää ja ihasteltavaa löytyisi maisemista ja kylien yksityiskohdista vuosikausiksi eteenpäin.
Ranskan puolella ajelimme paljon Ballons des Vosgesissa. Suosittelen lämpimästi ottamaan auton alle ja suuntaamaan aluetta ympäröiviin kyliin ja patikkapoluille. Uskomatonta miten niin kauniita kyliä upeine rakennuksineen voikin olla olemassa.

Saksan puolelta Black Forest eli Schwarzwald ihastutti jälleen. Erityisesti mieleen jäivät upea järvi Titisee, minkä varrella piknikoimme sekä Tribergin viehättävä kylä, minne olen itseasiassa palaamassa opiskelutovereideni kanssa kurssin puitteissa jo reilun viikon päästä.

Myös muutamat vesiputoukset matkan varrella sekä yksi Saksan vanhimmista luolista, Erdmannshöhle, olivat näkemisen arvoisia. Vanhassa luolassa oli sisällä pieni järvi ja päästäksemme toiseen päähän luolaa, piti meidän kävellä kyyryssä pitkän matkaa. Opas puhui saksaa ja englantia, vaikkakin kertoi asiat englanniksi tiivistetymmin.Vaikka olin tietoinen, että vuorilla on vielä lunta ja laskettelemaan pääsee, niin en ollut täysin tietoinen kaikkien kiehtovien paikkojen korkeuksista. Olin menossa katsomaan viimeisessä kuvassa näkyvää järveä sen kesäasussaan, mutta sehän olikin täysin lumen peitossa. Mummelseen järvi on yli kilometrin merenpinnasta, joten varpaita ei vielä päässyt kastelemaan järveen.

Parin päivän aikana ohitimme lukuisia pieniä laskettelukeskuksia. Vaikka lunta oli vuorilla vielä runsaasti, olivat lämpötilat kuitenkin kesäiset, joten kieltämättä tuli pieni hinku rinteisiin. 


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalta! Schwarzwald on todo-listalla jo valmiiksi ja sai tästä lisää vahvistusta. Euroopassa on ihania paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :). En voi kuin lämpimästi suositella tätä seutua. On vaikeaa olla objektiivinen kaikessa Saksa-rakkaudessani, mutta kyllä Saksassa vaan on kaunista ja kiehtovia paikkoja. Eurooppa on niin upea kyllä muutenkin, juuri nyt (muuttunee viimeistään talven kynnyksellä haha) tuntuu siltä etten halua vuosiin lähteä Euroopan ulkopuolelle kun täälläkin on niin mahtavia paikkoja :D.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, lähtisin itsekin tuonne luonnon keskelle!

  Ette ilmeisesti kuitenkaan Strasbourgissa tällä reissulla poikenneet? (sitä yritin tuosta kartasta tihruttaa...)

  Jos ette, niin onko lähiaikoina luvassa reissua Strasbourgiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lähtemään :). Ja ei, emme poikenneet ja juurikin siksi kun sinne olisi tarkoitus mennä tässä myöhemmin keväällä ihan omana reissunaan :). Me tarkoituksella välttelimme paikkoja minne pääsee helposti junalla tai bussilla, koska niihin tosiaan voi palata myöhemmin vaikkapa päiväretkelle. Joten toivon, että sinnekin tulee vielä lähdettyä :)!

   Poista
 3. Mua ei jostain syystä ole koskaan kiehtonut tuo Schwarzwaldin seutu. Jotenkin se tuntuu joko liian mäkiseltä tai vähävuoristoiselta. :D Kivoja kuvia olet kuitenkin sieltä saanut! Mielenkiintoinen valinta käyttää Black Forest -nimeä, kun se kuitenkin paikan päällä ja suomeksi on Schwarzwald.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kummallinen :D! Mäethän on kivoja :). Ja metsät ja kylät myös. Tietysti kaikilla on makunsa :).

   Käytän molempia sekaisin, koska Schwarzwald ei itseasiassa ole sanonut monellekaan ei-saksalaiselle mitään. Black Forest taas on soittanut useammalla kelloja :).

   Poista
 4. No upeita maisemia ovat nämäkin mitä on kameralle tallentunut! En ole koskaan kokenut mitään suurta vetovoimaa Saksaan, mutta pitäisi varmaan unohtaa ennakkoluulot ja lähteä sinne suunnalle tutkimaan. Ystävien luona ohikulkumatkalla Bavariassa olen kyllä aina ihastellut Alppimaisemia ja pikkukyliä, mutta se on jäänyt siihen... Ja tuohon edelliseen kommenttiin viitaten niin itsekin olen kuullut Black Forestista mutta en Schwarzwaldista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohda ehdottomasti ennakkoluulosi :)! Olen toki puolueellinen kaikessa Saksa-rakkaudessani, mutta kyllä nämä maisemat, kylät ja kaupungitkin ovat niiiiin ihania. Joskus sitä vain on paikassa missä kaikki tuntuu omalta.

   Poista
  2. Hupaisia nuo Bavaria (suomeksi Baijeri, saksaksi Bayern) ja Black Forest (suomeksi ja saksaksi Schwarzwald - suomeksi joskus jopa Mustametsä). Ikinä ei olisi tullut mieleen, että joku suomalainen ei niitä tietäisi. :D Melkein yhtä huvittavaa, kun joku suomalainen sanoo käyneensä esim. Roomassa, Italiassa. Ei tulisi siitäkään mieleen, että joku suomalainen voisi ensisijaisesti tulla ajatelleeksi jotain muuta Roomaa... Maailma on sitten hassu paikka ja hyvä niin! :D ps. Tiesittekö muuten, että käkikellot tulevat Schwarzwaldin alueelta - ovat niistä hyvin ylpeitä siellä. ;)

   Poista
  3. Riippunee hyvin paljon millaisessa ympäristössä asuu, että millä nimellä alkaa paikkoja kutsumaan. Esimerkiksi ulkosuomalaiset voivat helposti ottaa vaikutteita englannista sanavarastoonsa jos ystävät ovat kansainvälistä sakkia, varsinkin jos ovat nuorena muuttaneet, kuten parikin tuttua, esimerkkinä München ja Munich. Onpa Suomessa paljon heitäkin, jotka eivät tiedä kaupunkien nimiä ruotsiksi vaikka se toinen kielemme onkin ;)

   Tiesin käkikellojen historian, niitähän täällä näkyykin melko paljon :). Komeita on!

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!