Bruchsal mainitaan joissakin Karlsruhen alueen turistioppaissa eikä täysin syyttä. Alueella on upea Bruchsalin palatsi sekä sitä ympäröivä puisto sekä rakennuksen sisältä löytyy museo. Bruchsalista löytyy lisäksi kirkkoja, värikkäitä rakennuksia ja kivoja kahviloita, joten alueella saa helposti vietettyä puolikkaan tai kokonaisen päivän.
Museossa on oma puolensa musiikille, jolta en itseasiassa odottanut paljoakaan. Musiikkia tykkään kuunnella, mutta en tiedä itse soittimista juuri mitään. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, että pääsimme näkemään, kuulemaan ja kokeilemaan kaikenlaista hauskaa. Istuskelimme esimerkiksi karusellin puolikkaassa musiikin soidessa, teimme omia sävellyksiämme tietokonepelillä ja kuulimme pianojen sekä katusoittamisen historiasta ammattitaitoisilta ja englantia hyvin puhuvilta mukavilta oppailta. Olen sanonut ennenkin, mutta kyllä se vaan on hauskaa kun museoissa pääsee itse kokeilemaan ja tekemään!Alueellisen museon puoli oli myös mielenkiintoinen, vaikka sitä emme käyneet yhtä huolellisesti lävitse. Näytillä oli esimerkiksi lukuisia mustavalkoisia kuvia Bruchsalista, joissa sodan tuhoisat jäljet näkyivät selkeästi. Museosta löytyi myös esimerkiksi kidutustuoli, pakkopaita sekä giljotiini, joten loppumuseon läpikäyminen vaihtoi fiiliksen hetkeksi ilosta ja naurusta useamman astetta vakavampaan. Synkkää historiaa ei Saksassa peitellä ja hyvä niin.


Itse rakennus on upea, sekä ulkoa että sisältä. Palatsin kattojen maalaukset olivat hienoja ja oikeastaan harmittelin vain, että siellä puolella palatsia ei ollut henkilökuntaa paikalla jatkuvasti (toisin kuin näyttelyiden puolella), joten jäivät tarinat kuvien takaa kuulematta.

Bruchsaliin pääsee Karlsruhesta paikallisjunilla S31 ja S32, jotka lähtevät rautatieasemalta.


LUITKO JO NÄMÄ JUTUT?

2 kommenttia:

 1. No sait näköjään minusta aktiivisen kommentoijan! Suositteletko paikkaa? Olen miettinyt tekisinkö vierailun tuonne... Niin asun siis Heidelbergissa vielä tämän kuun loppuun asti ennen paluuta Suomeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva juttu, tervetuloa messiin :D. Ja sulla on ihana blogi, luen juuri parhaillaan tekstejäsi lävitse!

   Kyllä suosittelisin poikkeamaan Bruchsalissa, varsinkin kun Heidelbergistä pääsee paikan päälle nopeasti. Siis erityisesti jos sinua kiinnostaa mennä museoon sisälle, en tiedä riittäisikö pelkkä palatsin ulkomuoto syyksi vierailulle. Tosin toisaalta samaan reissuun pystyisi helposti yhdistämään muitakin paikkoja, esim. Durlachin (maisematorni minne pääsee ilmaiseksi mikäli kävelee ylös) tai Speyerin. Tai Karlsruhen :D. Täällä on paikoittain vain vähän rumempaa, koska tietyömaita on paljon, mutta esim. museoita löytyy mikäli ne kiinnostavat.

   Poista

Kerropas mitä mieltä sinä olet!